Ние Ви препоръчваме


  • Хотели с туристическа агенция Александър Тур
  • Круизи с туристическа агенция Александър Тур
  • Екскурзии и почивки с туристическа агенция Александър Тур
  • Самолетни билети от туристическа агенция Александър Тур

На яхта във Венеция – луксозното пътуване на разумни цени

Пътуването с яхта край бреговете на северна Италия и Венеция е незабравимо преживяване – ще каже всеки, който е имал удоволствието да слезе на брега на Лидо ди Йезоло или десетките малки курортни градчета около Венеция или да вечеря на палубата, при залязващото слънце.

На вашето внимание предлагаме няколко едноседмични круиза в и около Венеция: (Цените са посочени най-отдолу)

КЛАСИЧЕСКИ КРУИЗ

Касиер – Венеция – Мурано – Бурано – Торчело – Касиер

 Едноседмичен двупосочен круиз, в движение: 20 часа, разстояние: 120 км. , шлюзове: 0
Класически круиз, който ще ви разходи из Венеция през нейните удивителни плавателни канали а след това ще се отправите към малките острови Мурано (известен с ателиетата за художествено стъкло), Бурано (известен с фините си дантели), и тихия Торчело.

Този круиз се предлага и във вариант от три нощувки, като се съкрати престоя на отделните острови.

КУЛТУРА И ИСТОРИЯ

Касиер – Венеция – Падова – Касиер

Едноседмичен двупосочен круиз, в движение: 20 часа, разстояние: 120 км. , шлюзове: 0

Круизът започва с разходка през плавателните канали на  Венеция, след което  по река Брента се отправяте към към Падуа, място на богата история, където можете да посетите най-старата ботаническа градина в свата. Плавайки сред красивата природа, ще имате възможност да се насладите на крайбрежните венециански вили, както и да посетите две от тях – Villa Foscari и Villa Pisani.

КРУИЗ НА КОНТРАСТИТЕ

Порто Леванте – Падова – Венеция – Касиер (или обратно)

Едноседмичен еднопосочен круиз, в движение: 25 часа, разстояние: 200 км. , шлюзове: 16
Този круиз започва от Порто Леванте, с невероятната красота  на делтата на река По и продължава през популярното живописно рибарско градче Киоджа и неговия известен рибен пазар, за да достигне до Венеция и малките острови Мурано, Бурано  и  Торчело. Потънали в зеленина пейзажи и пясъчни плажове обграждат пътя ви към Касиер. Можете да спирате и да се наслаждавате на гледките по пътя винаги когато пожелаете, а красотата на крайбрежието е в изобилие. 

ПРИРОДЕН КРУИЗ

Порто Леванте – Делтата на река По – Киоджа – Порто Леванте

Едноседмичен двупосочен круиз, в движение: 25 часа, разстояние: 160 км. , шлюзове: 8
Круизът е възможност за любителите на природата да се насладят на красотата на Италианското крайбрежие, да наблюдават и фотографират птици по делтата на най-дългата река в Италия – река По и да се потопят в атмосферата на Венеция, място не само за романтични пътувания, но и на исторически забележителности и великолепна кухня.  По пътя за Венеция имате възможността да спрете и разгледате известното рибарско градче Киоджа и островчетата Мурано, Бурано и Торчело. На връщане пък може да се отдадете на почивка на някое от тихите плажчета при устието на река По край Порто Леванте.

ПАНОРАМЕН КРУИЗ

Casier – Venezia – Jesolo – Casier Продължителност на круиза: 1 седмицa

Едноседмичен двупосочен круиз, в движение: 40 часа, разстояние: 200 км. , шлюзове: 14, подвижни мостове: 8
Италианските курорти на Адриатическото крайбрежие са живописни и пълни с пясъчни плажове, красиви крайбрежни сгради и много, много места за акостиране, вход към местности, малки села и курорти, в които да стъпите със стил. Венеция  с виещия из града лабиринт от канали, алеи и мостове, с прекрасни дворци, катедрали и сгради, пропити от многовековна история има много да предложи на пътешествениците. Йезоло е идеално място за почивка и забавления край морето със своите близо 15км. плажни ивици.

ЦЕНИ

Цените зависят от категорията яхта, която искате да наемете. Яхтите под наем, предлагани през Александър Тур са два класа: Modern и Classic.

Цените зависят и от периода на наемане и броя на хората на яхтата. Вижте цените за наем на яхта в Италия през 2010г. / в евро.

Тъй като цената е за цяла яхта, нейната стойност може да се подели между участващите в круиза и така вашето пътуване на борда на яхта Валентре например, с вместимост и удобства за 10 човека, за една цяла седмица в началото на септември струва 202 евро на човек за цялата седмица.

Цената за същата яхта в разгара на лятото, юли и началото на август е 260 евро на човек за 1 седмица.

Яхта от клас Modern с вместимост 8 човека, например яхтата Континентал излиза 390 евро на човек за 1 седмица или само 55 евро на ден/на човек. Тези цени са напълно съвместими с хотелските и за лукса, който предлагат, са наистина изгодна оферта.

Цената включва: Наем на напълно оборудвана яхта за 7 нощувки на база двупосочен круиз, обучение за управление на лодката, техническа поддръжка 7 дни в седмицатау кърпи и спално бельо и безплатен паркинг в началното/крайно пристанище

Цената не включва: Транспорт до/от пристанището, депозит за гориво: 150 евро на седмица (заплаща се намясто преди отпътуване в местна валута и се приспада от окончателната сума за горивото), Гориво,
Задължителна невъзвръщаема застраховка “щета” в размер на 79-195 евро на седмица, Доплащане за домашен любимец на борда: цена по запитване, Закъснение при връщането на яхтата: такса от 500 евро
и други, споменати в круизната оферта на Александър Тур.  

Тези круизи се предлагат от Александър Турoutgoing@alexandertour.com  , София, Поп Богомил 44 (офисът е на Лъвов мост), тел. 983 33 22


На борда на “Континентал”

Яхта под наем – Германия

Освен офертите за яхти под наем във Франция, за които писахме преди, днес ви предлагаме още една оферта за ексклузивен круиз с яхта в Германия, из мрежата от езера и канали на Бранденбург и Мекленбург.

Разположена в североизточна Германия,  плавателната зона е известна с чистя си въздух и води. Околността изобилства от природни и национални паркове, горски местности и поляни, подходящи за разходка и пикник. По крайбрежието се редят красиви къщи и барокови дворци, освен тях има много възможности за вело-туризъм, за отдих и водни спортове – главно във второто по големина езеро в Германия – Мюриц. Немската столица е един от най-влиятелните културни и политически центрове в Европа и е официално призната за един от градовете с най-много музеи в света – над 170. В Потсдам пък се намира Дворецът “Сан Суси”, построен по подобие на този във Версай.

Разгледайте в линка по-горе, петте примерни круиза с яхта, които можете да направите в красивата езерна област. Три от тях са без необходимост от капитан или лиценз.

Цените за подобно пътуване зависят от периода на пътуване, класът яхта и броят пътници. Най-малката, 3*** яхта (достатъчно комфортна, технически качествена и напълно оборудвана), подходяща за 4 човека (2+2 легла) започва от 915 евро (без гориво).  През този период (от днес 28 април до 7 май) цената й е 1040 евро (или по 260 евро на човек), което е цена за:

  • Наем на напълно оборудваната 3*** яхта  –  7 нощувки на база двупосочен круиз
  • Обучение за управление на лодката
  • Техническа поддръжка 7 дни в седмицата
  • Кърпи и спално бельо
  • Безплатен паркинг в началното/крайно пристанище

Модерната Countess – 4****, подходяща за 6 души (4+2 легла) струва  1620 евро при същите условия, като посочените по-горе (наем 7 дни + обучение, поддръжка, такса пристанище и пр.), което излиза по 270 евро на човек за целия период до 7-ми май 2010г. Цените нарастват както следва -
 1920 евро (8-21 май 2010) или 320 евро на човек за 7 дневен наем
 2110 евро (22 май-4 юни 2010) или 351 евро на човек за 7 дневен наем
 2230 евро (5-25 юни 2010) или 371 евро на човек за 7 дневен наем
(за още цени и информация – проверете Цени за наем на яхта

Крайбрежие Марина Волфсбрух, яхта круиз

Крайбрежието на Марина Волфсбрух

Суперлуксозната яхта Royal Magnifique – 5*****, подходяща за 10 души (8+2 легла) струва съвсем малко по-скъпо от останалите яхти. Цените за непосредствения период на м. май и юни 2010г са: 
  3075 евро (8-21 май 2010) или 307 евро на човек за 7 дневен наем
 3225 евро (22 май-4 юни 2010) или 322 евро на човек за 7 дневен наем
 3415 евро (5-25 юни 2010) или 341 евро на човек за 7 дневен наем
 3600 евро (26 юни- 2 юли 2010) или 360 евро на човек за 7 дневен наем

Пътуването с яхта през подредения, по германски изрядно чист район на Бранденбург и Мекленбург е изключително преживяване на цени, които можете да си позволите! Резервирайте сега през Александър Тур (отстъпките и цените на яхтите под наем са приложими при резервация при туроператора). Обадете ни се на 02/ 983 33 22 или разгледайте пълната оферта, посочена на линка по-горе.

маршрут яхта круиз

Карта на маршрутите в езерната област около Берлин

Шпревалд яхта круиз

Шпревалд - крайбрежието

Шпревалд - крайбрежието

Шпревалд - крайбрежието

Крайбрежие Марина Волфсбрух яхти

Крайбрежие Марина Волфсбрух

Royal Magnifique яхта

Royal Magnifique - яхтата

Royal Magnifique яхти

Royal Magnifique - вътрешноста на яхтата

Royal Magnifique круиз яхта

Royal Magnifique отвън

Яхта под наем – Франция (Class Traditional)

Камарг

Камарг

Най-новата екскурзия на Александър Тур е във вашите собствени ръце. Предлагаме ви яхта под наем в Камарг, Франция.

Делтата на река Рона в Южна Франция е област от море и обширни лагуни. Жителите на района го описват като място с “много слънце, фламинго и диви коне”. Крайбрежието на Рона е изпълнено с курортни градчета, които приканват към разходка из пъстрите улички. Всичко това е Камарг.

Природният парк излъчва романтика и завладяващ чар, с които могат да се похвалят много малко места по света. Равнинни и слабо населени земи с носещи се от полъха на вятъра високи треви. Камарг е една от най-обширните блатисти местности с огромни площи от мочурища и блата, които осигуряват необичайно солена околна среда и са истински рай за представителите на дивата природа, особено за блатните и водните птици. Известните бели коне на Камарг, макар и отглеждани от местните хора, са пуснати да се тичат свободно из солените равнини.

Пътешествието с наета яхта в Камарг:
• Идеално за начинаещи и за семейства с деца;
• Маршрути без шлюзове – голямото солено езеро Etang de Thau;
• Много слънчеви дни – насладете се на топло време дори и през октомври;
• Изключителни курортни градчета и хубави плажове – Palavas les Flots, Carnon, La Grand Motte, Le Grau du Roi;
• Древни пристанища, рибарски и исторически селища като – Aigues Mortes, Marseillan, Le Grau du Roi, Bouzigues.
• Разнообразна флора и фауна – Камарг е единственото място във Франция за гнездене на изящните фламинго;
• Кулинарни изкушения – възможност да опитате морските специалитети в някой от типичните местни ресторанти.

Камарг - карта на маршрутите

Камарг - карта на маршрутите

(виж детайлен маршрут тук – речен круиз в Камарг)

Яхтите биват три категории. Днес ще ви представим клас Traditional:

CAPRI
Тип лодка –  Hack-Cockpit
Воден резервоар 250 L
Максимална заетост – 3 души
Горивен резервоар – 190 L
Легла – 2+1

Волтаж – 12V DC
Дължина – 8,30 м.
Двигател –  Дизел
Широчина – 2,90 м.
Газене – 0,75 м.
Височина на помещенията - 1,8 м


Ориентировъчна цена на горивото – 3,5 евро на час. Ориентировъчен невъзвръщаем депозит – 79 евро /за наем до 7 дни. Ориентировъчна такса почистване – 70 евро
Оборудване - 1 спално помещение в предната част на лодката с 2 единични легла (= двойно легло), баня с душ и тоалетна. Пейка в салона, трансформираща се в единично легло. Обширна задна палуба с подвижен навес. радио със CD-плейър. Платформа за слънчеви бани.
Забележка – Удобна лодка, идеална за двойки или малки семейства. Разрешен достъп на домашни любимци.
Възможност за наемане по следните области/маршрути: ФРАНЦИЯ – Аквитания, Бретан, Камарг, Шарент, Лоара, Канал дьо Миди, Бургундия, Канал дю Ниверне; БЕЛГИЯ

Сапри

Kапри

Капри - палуба

Капри - палуба

 
CIRRUS
Тип лодка
  – Houseboat Flying-Bridge
Воден резервоар – 459 L
Максимална заетост – 4 души
Горивен резервоар - 302 L
Легла  – 2+2
Волтаж – 12v/220v
Дължина –  8,80 м.
Двигател – Дизел
Широчина – 3,60 м.
Газене – 0,60 м.
Височина на помещенията 1,9 м.

Ориентировъчен невъзвръщаем депозит – 79 евро /за наем до 7 дни, Ориентировъчна такса почистване – 70 евро
Оборудване 1 кабина. 1 спално помещение с 1 двойно легло или 2 единични. Салон с мека мебел, която лесно се трансформира в двойно легло. 1 Баня с душ и тоалетна. Подвижен покрив, директен изход към предната палуба с кът за отмора /с изк. на маршрути в Ирландия/. Втори рул на слънчевата палуба, място за велосипеди, радио със CD-плейър.
Забележка Идеална за двама души и малки семейства.

Възможност за наемане по следните области/маршрути: ФРАНЦИЯ – Аквитания, Бретан, Камарг, Шарент, Лоара, Лот, Канал дьо Миди, Бургундия, Канал дю Ниверне; ГЕРМАНИЯ – Берлин; ХОЛАНДИЯ

Кирус

Кирус

Кирус - палуба

Кирус - палуба

ЦЕНИ
МЕСТА 2/2+
€ 890
– период 19 септември – 02 октомври 2009
€ 820 – период 03 октомври – 31 октомври 2009

МЕСТА 4/4+
€ 1175
– период 19 септември – 02 октомври 2009
€ 1080 – период 03 октомври – 31 октомври 2009

Посочените цени са в ЕВРО за НАЕМ на лодка на СЕДМИЦА /7 нощувки – 8 дни/

ИЗБРАНИ МАРШРУТИ

КРУИЗ НА КРЪСНОНОСЦИТЕ
Port Cassafieres – Aigues Mortes – Port Cassafieres Продължителност на круиза: 1 седмица
Тип круиз: 2 посоки
Продължителност в движение: 27 часа
Разстояние: 168 км.
Шлюзове: 2
Релаксиращо пътуване, кулинарни изкушения на малки пристанищни ресторантчета, възможност да посетите Noilly Prat в Marseillan и да опитате от местния вермут преди да достигнете до красивия, обрамчен с високи защитни стени, средновековен град от 13 в. – Aigues Mortes.

СЛЪНЧЕВ КРУИЗ
Beaucaire – Etang du Thau – Beaucaire Продължителност на круиза: 1 седмица
Тип круиз: 2 посоки
Продължителност в движение: 37 часа
Разстояние: 220 км.
Шлюзове: 2
Маршрут само с два шлюза, идеален за начинаещи. Можете да се отдадете на плуване и слънчеви бани, на уиндсърфинг или гмуркане край пясъчните брегове на Palavas les Flots. Не забравяйте и бинокъла, за да се полюбувате на дивата природа на соленото езеро Etang de Thau.

ВИНЕН КРУИЗ
Homps – Marseillan – Homps Продължителност на круиза: 1 седмица
Тип круиз: 2 посоки
Продължителност в движение: 38 часа
Разстояние: 190 км.
Шлюзове: 40
Комбинирайте канал Дьо Миди с изкушенията на Камарг. Малки селца, крайбрежни ресторанти и кристално чистите води на Etang de Thau в сърцето на Камарг. Насладете се на обяд в Marseillan – домът на френския вермут Noilly Prat.

ФЛАМИНГО КРУИЗ
St Gilles – Port Cassafieres (или в обратна посока) Продължителност на круиза: 1 седмица
Тип круиз: 1 посока
Продължителност в движение: 20 часа
Разстояние: 98 км.
Шлюзове: 2
Проучете укрепленията на средновековния град Aigues Mortes и поплувайте край Carnon. Не забравяйте и бинокъла, за да се насладите на панорамните гледки и стотиците птици, когато преминавате през соленото езеро Etang de Thau. Отделете време, за да разгледате и Agde – едно от най-старите френски градчета и разнообразете деня си с езда покрай плавателния канал.

КРУИЗ НА ПАЗИТЕЛИТЕ
St-Gilles – Etang de Thau – St-Gilles Продължителност на круиза: 1 седмица
Тип круиз: 2 посоки
Продължителност в движение: 22 часа
Разстояние: 146 км.
Шлюзове: 0
Проучете укрепленията на средновековния град Aigues Mortes и се насладете на прекрасните гледки, който се откриват от защитната стена. След това можете да се отправите към La Grande Motte, за да се полюбувате на хилядите фламинго. Отпийте няколко глътки добре охладено мискетово вино във Frontignan и се отдайте на вечерна разходка по романтичната променада на Sète.

ПЕРЛИТЕ НА КАМАРГ
Beaucaire – Beziers – Beaucaire Продължителност на круиза: 2 седмици
Тип круиз: 2 посоки
Продължителност в движение: 36 часа /по-продължителни почивки/
Разстояние: 282 км.
Шлюзове: 18
От сърцето на Камарг към Béziers – родното място на Pierre-Paul Riquet, създателят на канал Дьо Миди. Този круиз предоставя възможност да откриете съкровищата на Южна Франция – древни градове и крепости, чаровни рибарски селца, оживени пристанища и шикозни градове.

КРАЙМОРСКИ КРУИЗ
Port Cassafieres – Beaucaire (или в обратна посока) Продължителност на круиза: 1 седмица
Тип круиз: 1 посока
Продължителност в движение: 23 часа /по-продължителни почивки/
Разстояние: 128 км.
Шлюзове: 3
Насладете се на богатството на местната култура, на разнообразната дива природа, на сякаш безкрайните пейзажи докато плавате по Canal du Rhône à Sète, от фермите за стриди на езерото Etang de Thau до крайморското градче Port Cassafières.

Белите коне на Камарг

Белите коне на Камарг

Камарг

Камарг