Ние Ви препоръчваме


  • Хотели с туристическа агенция Александър Тур
  • Круизи с туристическа агенция Александър Тур
  • Екскурзии и почивки с туристическа агенция Александър Тур
  • Самолетни билети от туристическа агенция Александър Тур

Круизи 2013

Дестинации за круиз през 2013

Тенденции в круизните пътувания и оферти круиз 2013

Търсите ли изгодни оферти за круиз и круизно пътуване през 2013 ? Ето някои идеи, които да ви ориентират в пазара на круизи за 2013-та, какво си струва, какво е изгодно и кои са нововъведенията на круизните компании за тази година.

Някои от тенденциите остават традиция – все така най-доброто време да отидете на круиз е пролетта и есента, а с лятото е добре да сте внимателни. Причината да съобразите круиза си с месеца, в който искате да пътувате е, че повечето дестинации са на екзотични места или в ширини, в които лятото е горещо. В този смисъл, един круиз из Карибите по време на лятото в България е много добро предложение, тъй като в Южното полукълбо по това време е относително по-прохладно, спрямо летния сезон в Карибския басейн.

На непресъхващ интерес се радват круизите, които ежегодно присъстват във всяка програма за круизни пътешествия, предлагана в България – круизите из Средиземно и Егейско море, които свързват три континента (Африка, Азия и Европа) и са на крачка разстояние до България. Не по-малко търсени са и круизите из екзотичните дестинации, сред които Карибите, Антилите и Хавай. Круизите из Балтийско море са особено зрелищни и са много подходящи както за зимни, така и за летни пътувания. Пристанищните градове, много от които столици, винаги имат много интересни места, които да посетите и да видите и за това тази тенденция в круизните пътувания също е трайна и по нея не се очакват промени и през следващите години.

Романтичните круизи си остават класика в жанра.

Новото в круизните пътувания са предложенията за нови дестинации. Всяка година тематичните круизи изненадват с нови предложения, актуални за сезона, както беше круизът „Здрач” преди 2 години, организиран по повод голямата популярност на вампирската сага. Някои от тематичните круизи като например Шоколадовия круиз на Регент през 2013 няма да се повторят. Круизите с тема Дисни също всяка година подновяват предложенията си. Покер и гемблинг круизите за хазартни игри ще предложат нови дестинации и през 2013. Круизи за пенсионери и възрастни мореплаватели се предлагат главно в района на Северна Америка и се радват на голяма популярност.

Истинско гурме изкушение – круиз Шоколад

Сред интересните тематични круизи, които можете да посетите през 2013 -та са Джаз круизът на Холанд Америка, и множество музикално тематични круизи, в чест на Кис, Рок едн Рол круиз, Бийтълс круиз, Матчбокс Туенти и много други. Винените круизи, посветени на дегустацията на вина от различни райони и дестинации също са голям хит – 12 дневния круиз „Европейски реки и замъци” из Чехия, Германия и Франция ще ви потопи в света на вината и разнообразието на техните вкусове, макар че цената от почти $4000 да не е по джоба на средностатистическия българин, добре е да имате надежда, че един слънчев ден и вие ще се качите на борда на подобен круиз.
Не малко круизи ще заложат и на присъствието на ВИП личности и известни актьори, писатели и звезди, които освен че ще пътуват редом с вас, участват и в програмата на кораба.

Круизните кораби всяка година подновяват програмите на своя борд и предлагат много нови екстри към досегашните си удобства. Интернет, който винаги е бил относително скъп за използване на круизен кораб, навлиза на все по-ниска цена, а някои круизи го включват и в калкулацията на крайната цена.

През 2013 се очаква в морето да бъдат пуснати още две нови перли на круизните пътешествия – Норвежко бягство и Кралска принцеса (Роял Корибиън). Широки и отворени пространства са последните течения в корабостроенето за круизни пътешествия. Новите кораби се очаква да предложат именно това – цели алеи и градини, в които разходката ви създава страхотното усещане че сте на плаващ екзотичен остров. Остъклени ресторанти и много цвят и светлина ви очакват на борда на новите кораби през 2013-та.

Остъклени тераси, през които можете непрекъснато да виждате морето (при това направени така, че при акостиране апартамента ви вътре не се вижда), стени от зеленина, която най-често е първото нещо, което ви липсва когато се качите на борда, тур из кораба с неговите машинни отделения и кухни, ефектни водопади от вода и дълги водни пързалки като във воден парк, 3Д кина и разнообразна програма са част от новите предложения за круиз през 2013.

Храната и добрата кухня остават специалитет на много круизни кораби – не бива да се притеснявате от морската болест, повечето кораби с голям тонаж понасят морските вълнения и течения така добре, че мнозина не усещат морската болест с типичните и проявления. Веднъж свикнали, насладете се на новите предложения на круизната кухня, сред които са първокласните напитки, които се доставят директно от брега на посещаваната дестинация. Някои круизни ресторанти имат свои Мишелин звезди и предлагат невероятни гурме изкушения приготвени от първокласен готвач. Френска кухня, бразилски специалитети, шоколадови вкуснотии – новите предложения ще зарадват всеки любител на добрата кухня.

Не на последно място, предложенията за семейно пътуване стават все по-привлекателни с офертите за круизи с богата анимация, развлекателна програма и дори образователните крузи с турове из места с научно и световно значение. По време на подобен круиз можете да видите много паметници на културата и исторически забележителности и да се върнете по-богати с преживявания от всеки друг тур на брега.

Най-добрия сайт, от който можете да поръчате круиз, заедно с евтини самолетни и автобусни билети до дестинацията на неговото отпътуване, както и настаняване, ако е необходимо, е сайтът на туристическа агенция Александър Тур – круизи. Пакетната цена, която туроператора може да ви даде, често е недостижима със собствени усилия.

На яхта във Венеция – луксозното пътуване на разумни цени

Пътуването с яхта край бреговете на северна Италия и Венеция е незабравимо преживяване – ще каже всеки, който е имал удоволствието да слезе на брега на Лидо ди Йезоло или десетките малки курортни градчета около Венеция или да вечеря на палубата, при залязващото слънце.

На вашето внимание предлагаме няколко едноседмични круиза в и около Венеция: (Цените са посочени най-отдолу)

КЛАСИЧЕСКИ КРУИЗ

Касиер – Венеция – Мурано – Бурано – Торчело – Касиер

 Едноседмичен двупосочен круиз, в движение: 20 часа, разстояние: 120 км. , шлюзове: 0
Класически круиз, който ще ви разходи из Венеция през нейните удивителни плавателни канали а след това ще се отправите към малките острови Мурано (известен с ателиетата за художествено стъкло), Бурано (известен с фините си дантели), и тихия Торчело.

Този круиз се предлага и във вариант от три нощувки, като се съкрати престоя на отделните острови.

КУЛТУРА И ИСТОРИЯ

Касиер – Венеция – Падова – Касиер

Едноседмичен двупосочен круиз, в движение: 20 часа, разстояние: 120 км. , шлюзове: 0

Круизът започва с разходка през плавателните канали на  Венеция, след което  по река Брента се отправяте към към Падуа, място на богата история, където можете да посетите най-старата ботаническа градина в свата. Плавайки сред красивата природа, ще имате възможност да се насладите на крайбрежните венециански вили, както и да посетите две от тях – Villa Foscari и Villa Pisani.

КРУИЗ НА КОНТРАСТИТЕ

Порто Леванте – Падова – Венеция – Касиер (или обратно)

Едноседмичен еднопосочен круиз, в движение: 25 часа, разстояние: 200 км. , шлюзове: 16
Този круиз започва от Порто Леванте, с невероятната красота  на делтата на река По и продължава през популярното живописно рибарско градче Киоджа и неговия известен рибен пазар, за да достигне до Венеция и малките острови Мурано, Бурано  и  Торчело. Потънали в зеленина пейзажи и пясъчни плажове обграждат пътя ви към Касиер. Можете да спирате и да се наслаждавате на гледките по пътя винаги когато пожелаете, а красотата на крайбрежието е в изобилие. 

ПРИРОДЕН КРУИЗ

Порто Леванте – Делтата на река По – Киоджа – Порто Леванте

Едноседмичен двупосочен круиз, в движение: 25 часа, разстояние: 160 км. , шлюзове: 8
Круизът е възможност за любителите на природата да се насладят на красотата на Италианското крайбрежие, да наблюдават и фотографират птици по делтата на най-дългата река в Италия – река По и да се потопят в атмосферата на Венеция, място не само за романтични пътувания, но и на исторически забележителности и великолепна кухня.  По пътя за Венеция имате възможността да спрете и разгледате известното рибарско градче Киоджа и островчетата Мурано, Бурано и Торчело. На връщане пък може да се отдадете на почивка на някое от тихите плажчета при устието на река По край Порто Леванте.

ПАНОРАМЕН КРУИЗ

Casier – Venezia – Jesolo – Casier Продължителност на круиза: 1 седмицa

Едноседмичен двупосочен круиз, в движение: 40 часа, разстояние: 200 км. , шлюзове: 14, подвижни мостове: 8
Италианските курорти на Адриатическото крайбрежие са живописни и пълни с пясъчни плажове, красиви крайбрежни сгради и много, много места за акостиране, вход към местности, малки села и курорти, в които да стъпите със стил. Венеция  с виещия из града лабиринт от канали, алеи и мостове, с прекрасни дворци, катедрали и сгради, пропити от многовековна история има много да предложи на пътешествениците. Йезоло е идеално място за почивка и забавления край морето със своите близо 15км. плажни ивици.

ЦЕНИ

Цените зависят от категорията яхта, която искате да наемете. Яхтите под наем, предлагани през Александър Тур са два класа: Modern и Classic.

Цените зависят и от периода на наемане и броя на хората на яхтата. Вижте цените за наем на яхта в Италия през 2010г. / в евро.

Тъй като цената е за цяла яхта, нейната стойност може да се подели между участващите в круиза и така вашето пътуване на борда на яхта Валентре например, с вместимост и удобства за 10 човека, за една цяла седмица в началото на септември струва 202 евро на човек за цялата седмица.

Цената за същата яхта в разгара на лятото, юли и началото на август е 260 евро на човек за 1 седмица.

Яхта от клас Modern с вместимост 8 човека, например яхтата Континентал излиза 390 евро на човек за 1 седмица или само 55 евро на ден/на човек. Тези цени са напълно съвместими с хотелските и за лукса, който предлагат, са наистина изгодна оферта.

Цената включва: Наем на напълно оборудвана яхта за 7 нощувки на база двупосочен круиз, обучение за управление на лодката, техническа поддръжка 7 дни в седмицатау кърпи и спално бельо и безплатен паркинг в началното/крайно пристанище

Цената не включва: Транспорт до/от пристанището, депозит за гориво: 150 евро на седмица (заплаща се намясто преди отпътуване в местна валута и се приспада от окончателната сума за горивото), Гориво,
Задължителна невъзвръщаема застраховка “щета” в размер на 79-195 евро на седмица, Доплащане за домашен любимец на борда: цена по запитване, Закъснение при връщането на яхтата: такса от 500 евро
и други, споменати в круизната оферта на Александър Тур.  

Тези круизи се предлагат от Александър Турoutgoing@alexandertour.com  , София, Поп Богомил 44 (офисът е на Лъвов мост), тел. 983 33 22


На борда на “Континентал”

Тематичните круизи

Eдно от предимствата на тематичните круизи е възможността да пътувате в компанията на хора, с които споделяте сходни интереси. Пътешественици, били на подобни морски пътешествия разказват за уникалната атмосфера, която се създава на кораба, където новите познати споделят истории и преживявания от първа ръка и обиколните екскурзии по маршрутите на круиза са повод за още много нови открития.

За да пътуваш с круизен кораб дори не е необходимо да обичаш моретата и океаните, макар това да е първата причина туристите да избират круизно пътешествие за своята отпуска или ваканция. За много от круизните пътешественици чарът на пътуването е дестинацията или тематиката, която корабът е избрал за да промотира пътуването си. В по-предишен пост писахме за един такъв круиз – круизът „Здрач”, събиращ съмишленици и фенове на книгите на Стефани Майър.

Шоколадовият круиз (Norvegian Spirit)

Шоколадовият круиз (Norvegian Spirit)

Тематичните круизи могат да нямат включена в програмата си специална тема, така например, любителите на голф често подбират кораби с добри условия за мини голф като част от тяхната цялостна почивка. Като цяло, обаче, този вид тематични круизи изграждат офертата си освен на базата на удобствата на кораба и на събитията, които се организират на него. Такива круизи са Шоколадовия круиз на Радисън Севън Сийс (пътешествие през  Карибите, по време на което пътешествениците се хранят с шоколадови вкуснотии, от основното меню до десерта) или круизният джаз фестивал из северните морета с круизната линия Джаз Круизи.

Маркъс Милър с участие в джаз круиз

Маркъс Милър с участие в джаз круиз

Друг вид круизи са т.нар. Special Interest Cruise – круизи за хора със специални интереси. Круизната линия, предлагаща такива предварително проучва в дълбочина интересите на пасажерите в определена област, за да изготви програма с посещения, обиколки и екскурзии, които включват оптималната програма, покриваща тези интереси. Те могат да варират и да съберат на едно място любители на албуми с изрезки или почитатели на волейбола -

Третият вид тематични круизи са т.нар  Full Ship Charter – круиз, който се организира около някакво събитие. Такива круизи събират почитателите на покера – в тях участието и общите интереси са водещи, обикновено на такива круизи „външните” се чувстват не на място, освен ако не симпатизират на интересите на основните участници.

тематичен круиз - храни и вино

тематичен круиз - храни и вино

Най-търсените круизи са спортните круизи, круизите, свързани с музика, хобита, изкуства, кулинария и природа. Специфични, но все така търсени, са споменатите покер-круизи, круизи свързани с политика, технологии и образование и тясно специализираните круизи, които се правят изцяло при наличие на интерес към дадено събитие.

Можете да опитате круиз Food and Wine с Александър Тур, Великденски круиз и Карнавален Круиз