Ние Ви препоръчваме


  • Хотели с туристическа агенция Александър Тур
  • Круизи с туристическа агенция Александър Тур
  • Екскурзии и почивки с туристическа агенция Александър Тур
  • Самолетни билети от туристическа агенция Александър Тур

Най-добрия блог за круизи в България

За годините през които следим заедно круизите и круизните пътувания, сме получавали признанието на нашите читатели, колко полезна и увлекателна е била информацията, която сме предоставяли в нашия блог.

Сред най-четените статии са речните круизи, практическите съвети за круизно пътуване и любопитни факти за корабите и корабоплаването, които сме намирали навсякъде из интернет и по новините. Ние сме сред първите, от които да научите за последните промоции и много от круизните пътешественици, пътеглящи от България са наши клиенти.

Ето и най-четените статии от блога на базата на нашите статистики:
Речните круизи - Круиз по Дунав и Круиз по Мисисипи
Най-големите круизни кораби - Огромни круизни кораби
Круизите из Венеция и Гръцките острови (можете да ги намерите в менюто в ляво)
Най-новото в круизните пътувания (обобщения за всеки летен круизен сезон)
Как изглежда един круизен кораб
…и разнообразни дестинации и промоции

Дойде и наш ред да ви благодарим, че сте наши читатели и за любезните писма, обаждания и коментари, които оставяте след нашите публикации.

Сред най-хубавите признания, които сме получавали, е “Вие сте най-добрия блог за круизи в България” от наша читателка от София. Вашите мейли и коментари дават добра оценка на изчерпателната информация, която се стараем да даваме своевременно и преди всички.

Тайната на този успех са нашите лични интереси и вълнения в света на круизните пътешествия. Всяка от статиите, които разказват интересни събития и новости в корабните пътешествия е писана с ентусиазъм и любопитство от първа ръка.

За нас е удоволствие да пътуваме на круизен кораб по света заедно с вас, на страниците на нашия блог.

Ще продължаваме да сме вашата медиа за круизни пътешествия и да споделяме най-новото и интересното от круизния туризъм и плаването по морета и океани въобще, защото, както се пее в една популярна песен: “Ние принадлежим на морето и вълните

И както казват преди отпътуване: Попътен вятър на вас и вашия кораб, където и да отивате!

Българите луднаха по круизи

Екскурзии със самолет излизат колкото с рейс
в-к Стандарт – Наталия Малчева

Круиз мания разтресе родните туристи. Интересът на българите към обиколките по вода многократно се е засилил, твърдят туроператори.

Причината е, че през последните една-две години луксозните ваканции по море могат да се купят на изключително изгодна цена. Компаниите предлагат отстъпки за ранни записвания, както и промоции до изчерпване на местата в дадена класа, обясни Ирина Найденова от “Александър Тур”.

Сред хитовите предложения е обиколка на Обединените арабски емирства по вода. Седмичното плаване започва в Дубай и струва около 900 евро, обясни тя. Осем дни из гръцките острови Никонос, Пасмос, Крит, Санторини и турския курорт Кушадасъ излизат 674 евро, като в цената са включени обяд и вечеря в няколко корабни ресторанта, както и разнообразна развлекателна програма всяка вечер.

На вятър в косите може да се порадвате дори за Великден. Тридневен круиз в Егейско море от 2 до 5 април излиза от 229 евро на човек. Цената за майските празници е 287 евро.
Намалените цени на самолетните билети са причина стойността на автобусните почивки да се изравни с тази на някои самолетни пътувания, показва справка по щандовете на туристическата борса “Ваканция и СПА” в НДК, която продължава и днес.

Почивка в Дубровник с чартърен полет излиза толкова, колкото и с автобус, обясни Благовеста Чифлигарова от “Астрал холидейз”. Подобни пакети родните туроператори подготвят и за гръцките острови, до които българите сега пътуват с часове. Евтини оферти със самолет има и за Италия и Испания, твърдят туроператори.