Ние Ви препоръчваме


  • Хотели с туристическа агенция Александър Тур
  • Круизи с туристическа агенция Александър Тур
  • Екскурзии и почивки с туристическа агенция Александър Тур
  • Самолетни билети от туристическа агенция Александър Тур

Кораб хотел

На първи поглед човек изпитва усещането, че нечий съвременен Ноев ковчег е кацнал на върха на планината, но истината е, че Sun Cruise хотелът в Южнокорейския курорт Джеонгдонгджин / Jeongdongjin е построен с идеята да наподобява круизен кораб, но реално е постройка с всички функции на построената върху суша сграда (кабелно електричество, водопроводи, канализация и др.).
Нощем панорамно осветения кораб предизвиква възгласи на изненада у туристите, които не знаят за неговото съществуване. Снимките от курорта също първоначално объркват наблюдателя.

Ако страдате от морска болест и се опасявате, че круизните кораби не са за вас, този хотел е вариант да се докоснете до круизното плаване, макар само привидно.

Хотелът предлага удобствата на 211 стаи с панорамна гледка, два ресторанта, въртящ се бар, сватбена зала и дори голф игрище.

Илюзията се добълва от запис на морски вълни и крясък на птици, който оглася фоайетата на хотела – кораб.

Новопостроения кораб на Принцес Круизи глези клиентите си със СПА пакети и много вино….

Круиз със специални СПА пакети, сладоледена колекция и много вино….

Новият кораб в семейството на Принцес Круизи ще побира 3 600 пасажери извън пътуващия придружаващ персонал и в търсене на собствена идентичност и уникално търговско предложение, ще се фокусира върху пълното разглезване, изтънчения вкус и доброто настроение на своите пасажери.

Всеки нов кораб търси да се възползва максимално от блестящо новите си стаи, кабини, ресторанти и дори обиколката на борда е удоволствие, когато всяка частица на новото блести от чистота. Предложенията за почивка на борда също целят да извлекат максимума от блясъка на новото. Маркетинг отделът на Роял Принцес, по време на конференция в началото на март 2013 обяви намеренията си да предложи на своите пътници истинско кулинарно шоу с акцент върху добрите вина, сомелиерството насред морето и най-скъпите СПА пакети, някога предлагани на борда на круизен кораб. В замяна те гарантират качество от ново поколение и на ниво, оправдаващо парите на техните клиенти.

Принцес Роял ще дебютира през юни 2013. На борда ще се предлага най-голямата колекция от сладоледи, предлагани по море, наред с много музикални и водни атракции. Голяма колекция отлични уискита ще се предлагат в Уиски барът на борда. Дневен и вечерен пъб ще привличат любителите на разнообразни напитки, придружено от качествено фиш и чипс меню, меню което Принцес отдавна предлагат на останалите си кораби с голям успех.

Чаен бар в Piazza ще предлага над 250 вида чай, доставени от най-добрите магазини за чай в Лондон. Вината на борда са с акцент върху тосканските видове с ексклузивна селекция.

СПА пакетът за 4-има е на стойност $3,000 и освен процедури, предлага и висша кулинария и масажи. Скептици вече повдигат въпроса какво толкова ще има в пакета – изчислен като $1500 за двойка или $750 на човек, че да оправдае тази цена.

Дестинациите по които ще пътува новият круизен кораб са Лондон, Барселона, Венеция, Лисабон, Гибралтар, Малага, Флоренция и Пиза, Миконос, Кушадасъ, Неапол, Атина и още много други – една достойна европейска круизна обиколка!

Лодки с прозрачно дъно

Един интересен начин да видите по-добре морето и неговите обитатели без да се гмуркате е пътуването в лодка с прозрачно дъно. Този модел плавателни средства имат разнообразна форма на дъното, което позволява, с различна прозрачност да видите водата под вас, интересно приключение, особено ако сте в спокойни води.

Лодките с прозрачно дъно или прозрачни части са създадени за любителите на пътешествията по вода и морската флора и фауна, феновете на Нешънъл Джеографик и фотографията. В зависимот от модела си, те са с различна степен на сигурност, като се изработват от устойчиви на сол и удар материали. Към някои от моделите са закрепени мамещи рибите подводни светлини. Обикновено напълно прозрачните канута са по-леки от алуминиевите.

Ето няколко интересни модела на този вид лодки и кораби:

И две забавни лодки :)

Огромни круизни кораби – най-големите круизни кораби

Oasis of the seas и Allure of the seas- най-големите круизни кораби

Най-големия круизен кораб на компанията Роял Карибиън – Оазис на Моретата / Royal Caribbean е почти 50% по-голям от най-големите круизни кораби от това десетилетие на новия век. На стойност от $1.4 билиона, 225,282 тонния кораб е обзаведен по последна дума на модата в технологиите. В момента корабът е във Форт Лодърдейл и от първи декември 2009 пътува по моретата.

Точно когато си мислехме, че круизните кораби просто няма накъде повече да пораснат, Роял Карибиън създадоха своя, пет пъти по-голям от Титаник гигант, на борда на който е поместен един малък “Сентръл Парк” с живи дървета и хотелски удобства, търговски площи и много места за забавление – един малък плуващ град.

Оазис на Моретата е първия от двата огромни кораба, които компанията пусна на пазара за круизи – вторият Алюр / Allure of the seas е със същите параметри и тонаж, като своя събрат. Говори се, че като дължина, той е само с 5 милиметра по-дълъг от Оазис на Моретата

Пътуването на кораб, който помещава над 6 000 пасажери не е за всеки. Ако обичате по-спокойни ваканции, трябва да знаете, че големите круизни кораби носят риска от това да се почувствате като сред малка тълпа. В крайна сметка това е размерът на едно голямо село. Огромните кораби имат и друг проблем – те не се побират във всяко пристанище. Карибските круизи с двата огромни круизни кораба организират акостирането си на пристанищата на Сейнт Томас, Сейнт Мартен, Насау, Хаити, Коста Мая и Бахамите.

Директния конкурент на Роял Карибиън – компанията Карнавал / Carnival за сега не планира да последва примера на своите съперници. Най-големите кораби на компанията Карнавал – Carnival, Princess и Cunard— помещават не повече от 3,646 пътници.

Да се резервира място за някой от тези круизи не е трудно (резервирай тук, с най-големия круизен агент за България - Александър Тур), обемът на продажбите на билети за тези круизи позволява резервации дори в последния момент.

Забавленията на борда на кораба не са обикновените представления, концерти и филми, които повечето круизни кораби включват в своята програма. През изминалия сезон, на борда на двата огромни круизни кораба бяха показани мюзикълите “Чикаго” и “Брилянтин”.

Настаняването на борда на Алюр и Оазис също е революционно. Освен тези 28 апартамента, над 2700 стаи очакват посетители. Можете да се настаните в двуетажните апартаменти, да се повозите на старомодна въртележка в парка, да отпочинете в сауната или да се попечете на солариум, ако не искате да стоите под лъчите на тихоокеанското слънце. Представления във водния амфитеатър, шоу на лед.

Разгледайте снимки от борда на Оазис на Моретата за да придобиете представа какво се случва на борда на един такъв кораб.

Построяването на Оазис на Моретата


Корабът от птичи поглед


Акостиране

Куийн Елизабет – най-новия круизен кораб на Кунард

Корабите на името на кралица Елизабет са сред най-популярните круизни лайнери в света. Кръстени са на Нейно величество – самата тя, едва 12 годишна, за първи път се качва на кораба с нейно име през 1938г. През 1946г., след войната, първата “Куийн Елизабет” възстановява курсовете си, вече като круизен, а не луксозен трансатлантически кораб. Вторият кораб “Куийн Елизабет – 2″, направил първия си курс през 1967-ма, се “пенсионира” през 2007г. в Дубай, където все ще предлага настаняване като хотел.

Третия кораб на името на кралицата бе официално кръстен на 12 октомври,  2010г. в пристанището на Саутхемптън. $634 милионния лайнер е с капацитет от 2 094 пътници и успя да продаде първия си курс преди 18 месеца за рекордното време от 29 минути и 29 секунди. Шестте луксозни, облицовани с мрамор апартаменти на кораба са вече резервирани за сватбени пътешествия, цената им  е £13,800 на човек за двуседмичното луксозно първо пътуване.

В построяването и аранжирането на кораба в корабостроителницата на пристанището Монфалконе, Италия се включват работници от цял свят – румънци, италианци, португалци, бояджии от Бангладеш и екипаж от Филипините. За някои от тях все още предстои да решават проблеми като оцеляването на истинската трева на игрището за крикет, построено на кораба, за която се смята, че няма да понесе добре морския климат. Актьорите, които ще представят “Дванадесета нощ” на Шекспир в театралната зала с капацитет 800 души и двата оркестъра се приготвят за предстоящите изпълнения. Шестте пиана на борда очакват акордьора, чието идване е символично – приема се, че той идва последен, като знак, че всичко останало на кораба е готово за път.

Долу, под дековете в ухаещите на вкуснотии кухни, 141 готвачи се приготвят за ежедневното изхранване на повече от 3000 човека. Те са улеснени с разнообразни складове (за хайвер, за ледени скулптури и други). Шест 30 тонни дизелови генератора, всеки с размера на малка сграда, ще поддържат кораба, произвеждайки 60 мегавата енергия, достатъчна да осигури електричество на петнадесетхиляден град.

Първото околосветско пътешествие на Куийн Елизабет ще се осъществи през януари 2011г, само след два месеца.

Акордьорът е вече на кораба…

Информация от www.guardian.co.uk, снимки – Ник Корниш

Куийн Елизабет тежи 90 000 тона и е построен за 2 години.

На пристанището в Монфалконе, Италия

Техници, декоратори и художници бързат да довършат задачите си, преди отплуването на кораба към Саутхемптън. За завършек в големия салон ще бъде поставен портрет на кралицата.

Последни довършителни работи по корабния басейн. Най-хубавата гледка се открива от джакузитата на борда.

Огромната зала за представления – музикални изпълнения, театър и кино.

Куийн Елизабет – първия кораб:

122 000 тонният кораб на Селебрити Еклипс по река Емс

Великолепния, чисто нов кораб на Селебрити Еклипс започна своето пътуване от индустриалния порт на Мейер Верфт (Германия) до холандския излаз на Северно море, под зоркия поглед на два влекача, които ще го съпътстват в неговото почти 42 километрово пътуване до океана. Влекачите следят за мостовете и бариерите, които понякога са толкова тесни, че се искат специални умения за преминаването им.

Докато разглеждате снимките по-долу, не забравяйте, че това което виждате, може да ви подведе: въпреки, че изглежда така, сякаш корабът се движи напред, той всъщност се движи назад и водещата част е задната. Тези изключителни фотоси ни представят майсторската навигация на един огромен, 122 000 тона кораб, по реката, която е толкова тясна и малка, че риска от засядане е реален със всеки следващ метър. Селебрити Еклипс е третият от общо 5 кораба от серията и след серия тестове в открито море, ще започне пътувания по маршрутите си от пристанището Саутхемптън сега, през април.

кораб

Маршрута на кораба по р. Емс

пристанище

В началото на пътуването

корабостроителници

Преминаване през бариерите с лодки-водачи

корабостроителница

мост и кораб

Преминаване през мостовете

огромен кораб

кораб по река

Пътешествието към океана

Източник: cruisenewsdaily.com