Ние Ви препоръчваме


  • Хотели с туристическа агенция Александър Тур
  • Круизи с туристическа агенция Александър Тур
  • Екскурзии и почивки с туристическа агенция Александър Тур
  • Самолетни билети от туристическа агенция Александър Тур

Круизните дестинации на лято 2011

Круизи в Гърция, Турция и гръцките острови

Както вече сами сте установили, ако това лято сте посветени да откриете и се възползвате от най-добрите круизни оферти, Гърция и Турция са хит и то не само за България. Пристанищата на Кушадасъ, Пирея, Санторини, Родос и още много други древни имена, подслоняват за трайна почивка или еднодневно акостиране стотици яхти и кораби от цял свят. Известни презокеански лайнери с хиляди пасажери, обикалящи моретата с цел почивка или с учебна цел (има кораби, наети от цял американски колеж, които акостират на различни пристанища като час от програмата си за обучение и почивка), корабът на модата – Fashion TV (за съжаление тур 2011 е отменен, но много други тематични кораби ще ви удивят със своя уникален дизайн и почерк), холивудски и европейски филмови звзди и бизнес магнати от цял свят – можете да видите всички тези, удобно спрели в сините води на някой от гръцките острови или турските курорти.

Вие можете да сте част от тази пъстра компания от деца на лятото и морето, които правят питието на крайбрежния бар истинско интернационално преживяване. Хора от всякаква възраст и с разнообразни интереси и професии, обединени от лятото, слънцето и водата вечер слизат в пристанищния град, в който круизния им кораб е отседнал, за да вечерят, да обиколят улиците му, да се разходят сред пъстрите сергии на турските курорти или да се повеселят в някой от пълните нощни барове и дискотеки на гръцка земя.

Обичайните пристанища за круизните кораби в Турция са Кушадасъ, Измир (Ефес) и Истанбул. Пристанището в Истанбул е изключително натоварено, тъй като през него минават както много кораби, преминаващи от Егейско към Черно море, така че сред акостиращите кораби, круизните са само малък процент. Пристанището на Истанбул, макар с обособена за туристите част (градът се обслужва от няколко пристанища) е по-индустриално от това в Кушадасъ и на неговия фон порта на Кушадасъ изглежда романтично, като пристанище на някое от Южните морета.


Пристанището в Кушадасъ


Едно от пристанищата, към които се насочват круизните кораби. Можете да се уверите сами, че то е в непосредствена близост до града.


Специализирано да обслужва голям поток от постоянно акостиращи кораби, това пристанище е обособено самостоятелно и достъпът до Истанбул отнема малко повече време.

Пристанищата на гръцките острови силно се различават едно от друго. Покатерен по стръмните склонове на планините, Санторини никак не прилича на уютно разположения Кан (Франция), където за пет минути можете да отидете до най-близкия магазин направо от яхтата си. Но чарът на Санторини е в синьо-белите къщи и ресторантчета от които се носи неустоим мирис на печена прясна риба.


Санторини…

Пристанището на остров Патмос е разположено в малък син залив и е изключително живписно. Националните цветове на Гърция – синьо и бяло и тук превземат цялата картина – белите круизни кораби, акостиращи в синия залив на Патмос, оградени от бели къщи със сини тераси и кубета са символ на лятото, който завинаги ще докосва вашето въображение и ще се запечата в спомените ви като великолепна картина на истинската круизна почивка.


Пристанището на остров Патмос

Пристанището на Пирея също осигурява бърз достъп до града и е изключително удобно за туристите, които остават там само за ден или два. То, подобно на Истанбул, обслужва много кораби и не напразно е сочено за едно от най-натоварените и големи пристанища в Гърция. За яхтите, круизните кораби и пътническите лодки е обособено специално пристанище в центъра на града, така че нямате никаква грижа в коя част от него ще бъдете насочени. Пристанището на Пирея е от древни времена, смята се че е подслонило първите кораби преди повече от 2 500 години. От тук тръгват десетки кораби и яхти на еднодневни екскурзии до Цикладите, Додеканезите и Крит. Самото пристанище на круизите, акостиращи в Пирея е с “човешко лице” – със структура от удобства (има дори удобна за разходки част за хора с нарушено придвижване и инвалиди), паркинг и множество възможности за хапване.


Пирея

За разлика от Пирея, пристанището на остров Корфу е идилично малко и спокойно. От него тръгват круизни линии директно към Венеция, тъй като това е най-близката точка на Гърция до Италия – какъв красив символ на двете цивилизации, на които дължим толкова много в културно отношение! Александър Тур, лидер в круизните пътешествия предлага специален круиз, свързващ Корфу (Гърция) с Венеция (Италия) в който можете да се потопите в духа на древните романски и гръцки пътешествия. Вземете със себе си сборник Старогръцки легенди и история на Римската цивилизация и можете да се откъснете напълно от ежедневието си в днешни времена.


Пристанището на Корфу, поглед отгоре


Пристанището на Корфу свързва Гърция с италианския романтичен град Венеция…

Ако Корфу е най-северната пристанищна точка на Гърция, Родос се намира в южния й край. За съжаление вече не можете да видите прочутия колос на Родос, обявен за едно от седемте чудеса на древния свят, но можете да се отнесете практично по въпроса и слизайки на брега, да се потопите в гастрономичното удоволствие да опитате местна прясна риба с удивително вкусните маслини, с чието производство островът е известен. В него се намира и най-старата синагога в Гърция. Пристанищата на Родос са три, круизните кораби са насочвани главно към пристанище Колона.

Само преди 2 300 години, пристанището на вашето круизно пътешествие би изглеждало така… (Родоския колос)


Пристанището в Родос днес…

Турция – круизи

Круизни компании и маршрути, предлагащи Турция в своите оферти

Круизите в Средиземно и Егейско море често включват Турция като част от круизната си обиколка. Най-популярните турски курорти и Истанбул имат удобни пристанища, част от града, на които акостират много пътнически и круизни кораби.

На този сайт за почивки в Турция се предлагат няколко от нашите круизи, включващи Истанбул и Кушадасъ (Ефес). Освен тях, круизите на Александър Тур предлагат и акостиране в Измир  -
Круиз: Черно и Средиземно море с Италия – Турция – Румъния – Украйна – Гърция – на борда на кораб Costa Maditerranea, отплаване от Савона на 24 август 2010г. /13 нощувки – 14 дни/, цени от 1199 евро за двуседмичен круиз  и
круиз Антична серенада - 8 дни за 721.30 €, кораб Costa Serena, отплаване от Венеция всяка неделя в периода от 25 април до 14 ноември 2010г. – и двата круиза са към КОСТА/ COSTA CRUISES.

Круизите на компанията NCL, акостиращи в Турция също избират Измир в обиколните си пътешествия. (Круиз Бисери от три морета /Средиземно море на борда на кораб NORWEGIAN GEM *****, обхваща Италия – Хърватска – Турция – Гърция – отплаване в събота през седмица от Венеция в периода от 01 май до 16 октомври 2010г. /7 нощувки – 8 дни).

Круизите на Луис / LOUIS CRUISES предпочитат  Кушадъсъ за акостиране. Круизните пътешествия, които включват Кушадасъ са  
Егейско море I - 4 нощувки, цена от 279 €, отплаване от Пирея всеки петък в периода от 19 март до 05 ноември 2010г.
Егейско море II - 4 нощувки, цена от 349 €, отплаване от Пирея всеки петък в периода от 19 март до 05 ноември 2010г.
Егейско море Класика I5 нощувки, цена от 349 €, отплаване от Пирея всеки петък в периода от 15 март до 08 ноември 2010г.
и Егейско море класика II - 5 нощувки, цена от 439 €, отплаване от Пирея всеки петък в периода от 15 март до 08 ноември 2010г.

Круизите на компанията MSC, най-добре познатата на българския пазар, включват Турция като част от круизното си пътешествие Средиземноморски разкош (8 дни на петзвездния Magnifica*****, цени от 749 евро).

Круизите до Турция не включват престои в хотели и почивка, във вида, в който тя се предлага от туристическите агенции, пакетни цени с транспорт, но ви позволяват да се докоснете до забележителностите на Турция, да опитате тяхната великолепна кухня – а защо не и да се срещнете с приятели, които вече са на почивка там.

Пълна информация за цитираните круизи можете да откриете на сайта за круизи на Александър Тур, в категорията Дестинации – Средиземно море, която обобщава всички оферти за Средиземно и Егейско море.

пристанище измир

Пристанището в Измир