Ние Ви препоръчваме


  • Хотели с туристическа агенция Александър Тур
  • Круизи с туристическа агенция Александър Тур
  • Екскурзии и почивки с туристическа агенция Александър Тур
  • Самолетни билети от туристическа агенция Александър Тур

Пристанището в Балтимор с рекорд по круизни пасажери

През 2010 пристанището в Балтимор отчита рекорден брой посетители дошли през круизните кораби. Градското пристанище отскоро стана стартова точка за круизни пътешествия, като през 2010-та, втората година от функционирането му като круизно пристанище, през терминала му са преминали 210 549 пасажери от 91 круиза.

Круизните пътувания в щата Мериленд са генерирали приход от $90 млн. за щата, с 10млн повече от изминалата година. За 2011г. са планирани 112 круизни пътувания на компаниите Carnival Pride и Enchantment of the Seas – до Бахамите, Бермуда и Карибските острови.

Бермудски и Карибски круизи – пътуване от България

До Бермудските острови се предлагат круизи, с начална точка Ню Йорк и Бостън, за които е по-лесно да резервирате директен полет от България. Предлаганите пътешествия са за 8 дни / 7 нощувки и са на компанията NCL круизи, като цената им е 569 € за пътуване с петзвездния разкош на Norwegian Gem 5* (отпътуване от Ню Йорк всяка неделя в периода 8 май 2011 – 23 октомври 2011) и 649 € за другия петзвезден кораб на круизната линия – Norwegian Jade 5* (отплава от Бостън всеки петък в периода 03 юни 2011 – 21 октомври 2011.

Круизните пътувания до Карибските острови традиционно потеглят от най-близките до дестинацията пристанища на Форт Лодърдейл и  Маями. Офертите за круизи до Карибите се радват на голяма популярност, затова се организират от няколко круизни линии, които предлагат ниски цени и големи отстъпки, като по този начин ги правят достъпни и за българи. Едноседмичен круиз на борда на MSC Poesia 5* е с цена едва 349 € и е актуален за първите два месеца на 2011-та – януари и февруари. Ако искате да направите круиз през март и април, можете да резервирате четири или петдневен круиз само срещу  249 € и съответно 289 € – отплуващи от Маями.

Източник: The Baltimore Sun