Ние Ви препоръчваме


  • Хотели с туристическа агенция Александър Тур
  • Круизи с туристическа агенция Александър Тур
  • Екскурзии и почивки с туристическа агенция Александър Тур
  • Самолетни билети от туристическа агенция Александър Тур

Круизи до Израел

Когато посетите Израел, възползвайте се от възможността да посетите цели 3 морета (едното от тях наречено така условно) – Средиземно море, Червено море и Мъртво море.

Днес ви предлагаме галерия със снимки от три крайбрежия в Израел, две от които можете да посетите с круизно пътуване (Ейлат и пристанищата по Средиземно море – Хайфа, Тел Авив и други).

Някои от най-натоварените круизни, пътнически и най-вече търговски водни маршрути в света преминават през акваторията на Средиземно море. Водите на морето при Израел са топли и стават за почивка край морския бряг, както и за екскурзия по вода и през четирите сезона в страната (все пак периодът от декември до април не е много подходящ за плуване). Пристанището на Хайфа редовно подслонява круизни кораби от големите круизни компании. Достъпът до града е бърз, той като то се намира фронтално, в най-изпъкналата част на полуострова, който се сформира от сушата. Пристанището на Тел Авив е по-индустриално насочено.

Крайбрежието на Мъртво море има всички харастеристики на бряг край солено езеро. Достъпът е пряк, почти безпрепятстван от течения, вълнения, скали и други пречки. Водите на Мъртво море не предразполагат към плаване, нито към плуване дори, заради обилната концентрация на сол. Естественото езеро намалява и днес Мъртво море се състои от две големи водни площи, съединени с канал помежду си. Красотата на зелено-сините води на фона на меката жълта светлина, отразена от околната пустиня е уникална. Планините на Йордания от отсрещната страна редуват дълга верига от остри зъбери и върхове. Цялостната картина около Мъртво море е печално суха и дори надеждата на пътника, останал без вода, остава напразна – водите на морето не стават по пиене по никакъв начин. Ако обаче вече сте решили този продоволствен проблем, остава ви да се потопите в богатството от луга и минерали, които Мъртво море предлага.

Крайбрежието на Израел с Червено море е само няколко километра, разположени между двете крайбрежни зони на Египет и Йордания. Студентското градче и красив южен курорт Ейлат предлагат уникална възможност да разгледате великолепието от корали по бреговете на Червено море – не само в станцията за подводно гмуркане, но и из местата за свободно плуване в курорта.

Круизите в Израел най-често използват крайбрежието на Средиземно море. Зоната на Червено море и Ейлат е все още сравнително спорна за новосъздадената държава и пътническите превози през Червено море са по-редки.

Ето няколко кадъра от крйбрежието на Израел и условията за круизно пътуване до страната:

Круизи до хайфа

Крайбрежието на Хайфа

Круизи до тел авив

Туристическа част от пристанището на Хайфа, Израел

Круизи до израел и ейлат

Крайбрежието на Ейлат. Йордания в далечината.

Круизи до израел и тел авив

Поглед към Мъртво море, езеро, разделено от солни ивици

Круизи до израел и Хайфа

Поглед към пристанището на Хайфа от Бахайските градини

Круизи до израелСредиземно море

Круизи до Израел

Три круиза до Израел тази есен 2013 и пролет 2014: Круизите спират на пристанището на Ашдод по маршрут, обхващащ 2 или 3 континента.

Круизите до Израел тази есен включват един ден на пристанището на Ашдод – функционално най-използваното пристанище на Израел за пътнически превози и товари, с бърз достъп до всяка точка на Израел, пристанището е част от китен град, който не може да се похвали с много забележителности, но има предостатъчно да предложи на посетителите, решили да опитат еврейската кухня или да купят сувенир от Свещените земи.

Друго пристанище, с по-сериозни мерки за сигурност и вход към по-голям от Ашдод град е пристанището на Хайфа, до което за момента нямаме круизни оферти.

Яфо или още Яфа е едно от най-старите пристанища на Израел и най-старите селища в света. Днес Яфо е присъединен към Тел Авив,, който също е великолепен град, който можете да разгледате, ако сте решили да пътувате до Израел на екскурзия с круизен кораб.

Ако се интересувате от круизи до Израел, които спират на други пристанища или предлагат по-продължителен престой, пишете ни и ние ще намерим подходящо предложение за вас!

А сега КРУИЗИТЕ:

Круиз Италия, Турция, Кипър, Израел, Египет
12 дни
Кораб: NORWEGIAN JADE
Пристанище на отплаване: Чивитавекия (Рим)
Маршрут: Чивитавекия (Рим) , Алания , Лимасол , Хайфа , Ашдод , Ираклион , Неапол , Чивитавекия (Рим)
Дати на отплаване: от август 2013 до април 2014

Вътрешна каюта – Цена от: 579 €
Каюта с прозорец – Цена от: 699 €
Каюта с балкон – Цена от: 879 €
Малък Апартамент – Цена от: 1049 €

Круиз Гърция, Турция, Израел и Египет
12 дни
Кораб: COSTA PACIFICA
Пристанище на отплаване: Савона
Маршрут: Савона , Катаколон(Олимпия), Пирея(Атина), Измир(Ефес), Ашдод, Порт Саид, Александрия , Чивитавекия (Рим) , Савона
Дати на отплаване: от септември 2013 до ноември 2013

Вътрешна каюта – Цена от: 534 €
Каюта с прозорец – Цена от: 634 €
Каюта с балкон – Цена от: 734 €
Апартамент с балкон – Цена от: 1624 €

Круиз Гърция, Турция, Израел и Египет
12 дни
Кораб: COSTA PACIFICA
Пристанище на отплаване: Чивитавекия (Рим)
Маршрут: Чивитавекия (Рим) , Савона , Катаколон(Олимпия), Пирея(Атина), Измир(Ефес), Ашдод , Порт Саид,  Александрия, Чивитавекия (Рим)
Дати на отплаване: октомври и ноември 2013

Вътрешна каюта – Цена от: 624 €
Каюта с прозорец – Цена от: 824 €
Каюта с балкон – Цена от: 1074 €
Апартамент с балкон – Цена от: 1424 €

За да резервирате някой от тези круизи и круизни пътувания до Израел, обадете ни се на 02/983 33 22 или ни пишете за допълнителна информация – outgoing @ alexandertour.com

ПРОМОЦИЯ круиз ДВАМА ПЪТУВАТ НА ЦЕНАТА НА ЕДИН

Вижте нашата специална промоция при резервации на 28, 29, 30 и 31 януари 2013

Само сега можете да пътувате на 50% намалена цена за двама!

Ето някои от предложенията (цени за вътрешни каюти)

Египет – Израел – Йордания
8 дни – 7 нощувки
355 евро

Италия – Франция
4 дни – 3 нощувки
258 евро

Италия – Гърция – Хърватска
5 дни – 4 нощувки
400 евро

Италия – Турция – Украйна  – Гърция
12 дни – 11 нощувки
1300 евро

Италия – Франция
4 дни – 3 нощувки
300 евро

Италия – Гърция
8 дни – 7 нощувки
890 евро

Италия – Тунис – Испания – Франция
8 дни – 7 нощувки
580 евро

Италия – Франция – Испания – Мароко – Португалия
10 дни – 9 нощувки
780 евро

ОЩЕ КРУИЗИ на ПРОМОЦИЯ. Резервирайте през посочените дни на 02/983 33 22 Александър Тур

Круиз из Гърция, Турция, Египет и Израел

Един от ежегодните маршрути на Пулмантур круизи с кораба Зенит (Круиз „Източен Зенит” в предлаганите от Александър Тур круизи) е в най-близката до нас част на Балканите и Азия с Турция и Израел – Средиземно, Бяло и Егейско море и горещите брегове на Африка при Египет. Продължителността на круиза е седмица (8 дни), отпътува от Атина, с което пътните разходи се снижават до минималните възможни, когато говорим за круизно пътуване.

За тази цяла круизна седмица ще посетите Атина, Александрия в Египет, Порт Саид, отново там, Ашдод (Йерусалим, Витлеем) в Израел за два дни, Лимасол на остров Кипър и турския курорт Мармарис, след което корабът се връща обратно в Атина.

Ашдод

Двете египетски пристанища са сред най-колоритните градове, които ще посетите по време на това круизно пътешествие, въпреки че останалите не им отстъпват по нищо, тъй като повечето от включените в програмата градове са видни представители на древни цивилизации и съществуващи от хиляди години пристанища.

Порт Саид

Порт Саид, за разлика от Александрия е ново пристанище, възникнало след построяването на Суецкия канал. Известният автор на „Маугли” Ръдиард Киплинг казва за него: „Ако наистина искате да откриете познат, запален по пътешествията, има две места на планетата, където просто трябва да седнете и да почакате и рано или късно този човек ще се появи – това са пристанищата на Лондон и Порт Саид”.

Основан през 60-те години на 19 век, Порт Саид бързо става стратегически търговски и мореплавателен център за тази част от Африка. Половин век по-късно пристанищния град наброява почти 100 000 души – еврейски търговци, магазинери от Египет, гръцки фотографи, италиански архитекти, швейцарски хотелиери, служители малтийци, френски банкери и шотландски инжинери са сред постоянните обитатели, а голяма маса хора – пътници към Далечния изток и Африка, нощуват тук и създават търговски и приятелски връзки, ако градът е бил приветлив към тях (преходните пристанища като Марсилия, Порт Саид или Бомбай са всеизвестни с обирите, пиратските кораби и прочутия пристанищен живот, в който оцеляването е трудна задача). За авантюристите пристанището и до днес крие същия чар, който е събирал богатото културно многообразие от пътешественици през последните сто години.

Александрия

За Александрия, пристанище и важен за Римската империя и Гърция, както и за самия Египет град, може да се каже много. Всеки добър пътеводител за града ще ви заведе при останките и запазените паметници на някои от световните културни наследства и чудеса на света, някога прославяли града, като един от най-важните в древния свят, втория по важност и големина след Рим. Пристанището на Александрия се намира в западната част на делтата на река Нил, отворено към Средиземно море. Двете пристанища – източното и западното са разделени едно от друго с малък полуостров. Круизните кораби акостират в западното пристанище на Александрия, тъй като източното е по-плитко и не приема кораби с големи тонажи. И двете пристанища са пълни с акостиращи кораби и пътят към тях е колоритно обсипан с кораби от всякакъв вид, яхти и малки лодки, които навигират с внимание един за друг, поради многобройното им присъствие.

Минаретата, кубетата на сградите около пристанището и забързания по арабски живот в града са приключение сами по себе си, за това не пропускайте възможността да почувствате полъха на древността на Александрийското пристанище.

Този круиз е валиден за круизни пътешествия 2011 и най-вероятно ще бъде включен в круизните програми на Пулмантур за 2012-та.

Нова година на кораб

Круиз Хайфа

Пристанището на Хайфа, на което акостира за два дни и новогодишната нощ корабът Магнифика

Новогодишните круизи, които се радват на голям интерес през последните години, предлагат няколко възможности за морски пътешествия в Средиземно море. Да посрещнете новата 2012 година на палубата на круизен кораб е великолепно преживяване, без преувеличение. Подобно плаващ луксозен остров, круизните компании са добре подготвени с новогодишна програма и подходяща декорация.
В момента изготвяме оферти и за морета и дестинации извън Средиземноморието и скоро ще предоставим още възможности за обхождане на известни пристанищни градове, пътешествия сред южни морета или край заснежени като в зимна приказка крайбрежия.

На вашето внимание днес предлагаме
НОВА ГОДИНА 2012 В СРЕДИЗЕМНО МОРЕ

Новогодишен разкош10 дни 604 €, кораб: MSC Magnifica 5*, отплава от Венеция 27 декември 2011
Новогодишно съвършенство – 8 дни 799 €, кораб: MSC Splendida 5*, отплава от Барселона 25 декември 2011
Новогодишна фантазия I- 12  дни 1049 €, кораб: MSC Fantasia 5*, отплава от Генуа 28 декември 2011
Новогодишна фантазия II12  дни 1049 €, кораб: MSC Fantasia 5*, отплава от Барселона 29 декември 2011
Новогодишна фантазия III12 дни  1049 €, кораб: MSC Fantasia 5*, отплава от Чивитавекия 27 декември 2011
Новогодишно съвършенство – Мароко – 8 дни  1099 €, кораб: MSC Splendida 5*, отплава от Генуа 31 декември 2011

Всички кораби са от луксозна категория (5* – петзвездни)
Отпътуване: Испания и Италия
Период - от една до две седмици
Цените включват – хранене, настаняване, почистване, използване на удобства (изброени в офертите)

Круиз Новогодишен разкош е на промоционалната цена от 479 евро към които се прибавят и 125 евро задължителни пристанищни такси. За тази цена получавате пълно изхранване наред с настаняването  (закуска, обяд, вечеря и междинни бюфети), двукратно почистване на каютите – всеки ден +и смяна на бельото, много дневни и вечерни развлечения на борда на кораба, използване на откритите басейни, шезлонги и плажни хавлии, използване на детска градина и тийнейджърски клуб и ползване на фитнес центъра.

Но предимствата на тази екскурзия е обиколката на цели три древни култури и някогашни цивилизации – Гърция, Италия и Израел, съответно в красивите пристанищни градове Бари, Венеция, Родос, Пирея и красивата Хайфа в Израел, където и корабът престоява 2 дни по време на новогодишните празници. Нова година 2012 според християнския календар (отброяването на годините е след Христос), не се отбелязва сред традиционалистично настроените евреи в Хайфа, но посрещането на календарната 2012 година се отбелязва с партита и празнуване. В района има гъсто заселване на руски етнически евреи, за които Новата година остава сред значимите празници.

Третият по големина израелски град Хайфа е с едва 300 000 жители. Построен в подножието на библейската планина Кармел, Хайфа гледа към морето и разполага с пристанище за пътнически и всякакви други кораби. Зимата в района е мека и по време на вашия престой, температурите средно за периода са между 7 и 18 градуса, районът е пълен с интересни места и забележителности (сред които световния център Бахаи, градините на който са вписани в списъка на ЮНЕСКО, пещерата на пророк Илия и пещерите на Кармел от праисторически времена). Корабът акостира по обяд в последния ден на декември – 31 декември 2011 и потегля на следващата година : ) – на 1-ви януари 2012 вечерта, така че след празнуването на борда (или по ваш избор и желание – в самата Хайфа – местните ресторанти позволяват ранно запазване на места) можете да се отправите на сутрешно кафе или късна закуска към брега.

За да резервирате този и още много новогодишни круизи, обадете ни се на 02/983 33 22 или последвайте линка:  круизи в Средиземно море – нова година 2012