Ние Ви препоръчваме


  • Хотели с туристическа агенция Александър Тур
  • Круизи с туристическа агенция Александър Тур
  • Екскурзии и почивки с туристическа агенция Александър Тур
  • Самолетни билети от туристическа агенция Александър Тур

Летни ПРОМО круизи

Имате втори шанс за промо цени за лято 2015

В промоцията са включени избрани летни отплавания от каталога на MSC Cruises с големи намаления! В промоцията са включени и топ корабите MSC Preziosa, MSC Fantasia и MSC Divina с отплавания по западно Средиземноморие, така и отплавания от Венеция с MSC Lirica, MSC Musica и MSC Poesia. Норвежки фиорди пък можете да посетите с реновирания MSC Sinfonia от Германия.

Западно Средиземно Море

Цени от: € 469 на човек

————-

Източно Средиземно Море

Цени от: € 419 на човек

Пълният списък с отплаванията, намерете → ТУК ←

За допълнителна информация и резервации: свържете се с Вашия круизен агент – Александър Тур!

✆ 02/983 33 22

✆ 0878 41 41 50

✉ kruizi@alexandertour.com

Кораб на MSC предизвиква вълнения във Венеция

Най-големия круизен кораб, някога влизал в пристанището на Венеция, предизвика смут и ропот сред жителите на града. Подобно нашественик от друга планета, огромния кораб на компанията МСЦ – MSC Divinia прилича на гигант редом до двуетажните и триетажните сгради по крайбрежието около Сан Марко. И докато за пътниците на круизния кораб остава насладата да видят Венеция от птичи поглед, сянката хвърлена от многоетажния лайнер пада върху намръщените лица на венецианците и туристите, които вкупом се питат ще успее ли корабът да премине канала без да засегне някоя забележителност и без сам да заседне в някоя плитчина. Много от местните сочеха надписите “NO BIG SHIPS” които забраняват преминаването на тежки кораби по канала.

140 000 тонния кораб, носещ на борда си 4500 пътници бе кръстен по традиция от София Лорен в Марсилия изминалия месец. Недоволните жители на Венеция съчинили и изпратили писмо на кръстницата, с което я укоряват, че позволява името и да застане зад кораб, който застрашава културното наследство на Венеция, не само с риска да засегне някоя от сградите, но най-вече със замърсяването, което причинява на водите от канала – за един час вредните емисии, излъчвани от кораба се равняват на тези, излъчени от 15 000 автомобила.

За любителите на силни усещания, които винаги могат да разпознаят необичайното и да оценят предизвикателството, отправено към техните възприятия, гигантския кораб е гледка, която си заслужава всички рискове и мнозина са се постарали да запечатат с фотоапарата си необичайния обем на круизния кораб.

Каналът около Сан Марко е сериозно замърсен от постоянния трафик на кораби