Ние Ви препоръчваме


  • Хотели с туристическа агенция Александър Тур
  • Круизи с туристическа агенция Александър Тур
  • Екскурзии и почивки с туристическа агенция Александър Тур
  • Самолетни билети от туристическа агенция Александър Тур

Мощта на водата

Гигантския язовир “Трите гърла” в Китай, който работи с всичките си 32 генератори, бе принуден да пусне част от водите си, поради проливните дъждове, заляли Китайската провинция Хувей, където река Яндзъ събира своите води в приблизително 600 км отсечка, в която полека се акумулира достатъчно вода, която с производството си на енергия заменя 15 ядрени реактора.

Водата, която бързо приижда, докато дъждовете продължават, бе пусната през 7 отвора. Ако в училище ненавиждахте математическите “задачи с думи”, ето една, за която не е необходимо да впрягате знанията си, за да предвидите крайния резултат: Водите, които постъпват в язовира, с помощта на дъждовете, стигат до 70 000 куб.метра в секунда. С помощта на “изпускането”, язовирът намалява с 43 000 куб.м в секунда. Спецалистите се надяват да освободят напрежението на прииждащите води, след като много провинции регистрираха огромен брой жертви за произшествие с подобна предвидима скорост.

Строежът на огромния язовир се възприе противоречиво, след като принуди над 1млн жители на околностите, сега заляти с вода, да се преместят в други райони. При строежи с такъв огромен мащаб, рисковете също са огромни.

Но за любителите на водата, с нейната екологична природа и мощ фотосите, които първоначално публикува Daily Mail са истинска наслада за окото…