Ние Ви препоръчваме


  • Хотели с туристическа агенция Александър Тур
  • Круизи с туристическа агенция Александър Тур
  • Екскурзии и почивки с туристическа агенция Александър Тур
  • Самолетни билети от туристическа агенция Александър Тур

Круизно пътешествие по следите на слънцето

Пътувайте с круиз и наблюдавайте слънчевото затъмнение през Март 2015 на Ферьорските острови – Дания

Освен ако не сте един от 49 000-те жители на Ферьорските острови или гостуващ в техните (доста скъпи ) хотели, шансът да видите изчезващото слънце през март 2015 е да пътувате на круизен кораб. Разбира се и това пътешествие има висока цена, но преживяването си струва.
След тази дата, следващия ви шанс да наблюдавате пълно слънчево затъмнение е през август 2026г.

Круизните линии, пътуващи в северните морета побързаха да организират пътуванията през този период така, че пътниците да се насладят на природното чудо. Може да се каже, че морето в този район ще е доста препълнено. В периода можете да станете свидетели и на красивото Северно сияние.

Една от възможностите за круизно пътуване по маршрута на пълното слънчево затъмнение март 2013-та бе 14 дневния круиз на MV Voyager, който отпътува от Портсмут на 16 март 2015г. и преминава през Исландия и Белфаст – за съжаление круизът е напълно разпродаден.

Корабът Марко Поло на Cruise and Maritime Voyagesсъщо отпътува на 15 март, за да посети северните градове Киркуол, Рейкявик, Инвергордон и Ферьорските острови. Цената също е доста солена – £1,319 на човек в двойна каюта, £4,089 на човек в лукс каюта.

Очаква се потвърждаването и на 15 дневен круиз по линията на затъмнението – Будика на Фред Олсен продава билети на цена от £1,799 до £3,209.

Пълното слънчево затъмнение ще продължи само 2 мин и 47 секунди и всички пасажери, закупили билет за тази дата, щесе молят времето да не е облачно, каквото за жалост е обичайното за района. Ферьорските острови се славят със средно 260 дъждовни дни годишно и прогнозите не са благоприятни.

Ако сте нетърпеливи да видите пълно слънчево затъмнение и сте все още сърдити на бнт за проваления им опит да заснемат такова на територията на България преди години, можете да резервирате круиз на Сага Сапфир, 28 дневен круиз през Канарите и Африка. Цените са от £3,149.