Ние Ви препоръчваме


  • Хотели с туристическа агенция Александър Тур
  • Круизи с туристическа агенция Александър Тур
  • Екскурзии и почивки с туристическа агенция Александър Тур
  • Самолетни билети от туристическа агенция Александър Тур

Малка история на круизните пътувания

Първите кораби от тръстика

Първите кораби от тръстика

Още от най-дълбока древност човекът използва водните басейни за пътувания с различна цел – търговска, завоевателна и религиозна. До началото на XV век, по технически причини, пътуванията по вода, особено по море, са силно ограничени. След това настъпва ерата на платноходите, но тези пътувания продължават да бъдат много опасни и на тях се гледа преди всичко като на приключение. С откриването на парната машина се появяват параходите, които дълго време са единственият начин за прекосяване на моретата и океаните. В началото плавателните съдове са неудобни за превоз на пътници, защото все още основният интерес на компаниите е свързан с превозването на товари.

Края на деветнадесети век, презокеанските пътувания до Америка на Cunard Line
Постепенно, в края на XIX и началото на XX в. се появяват големите и луксозни презокеански кораби, осъществяващи превози най-вече през северната част на Атлантическия океан.
През 1840 г. Самуел Кунард поставя началото на редовни морски пътувания между САЩ и Европа. Трансатлантическата линия (Cunard Line) става известна с неговото име. Доста по-късно по маршрута се присъединяват и кораби на Hamburg-America’s Deuthland и Kron-prinz Wilhelm. По това време корабите са по-малки спрямо съвременните стандарти – с капацитет 2000 души, от които само около 700 места в първа класа.

Първите туристически пътувания, маршрути и круизен „етикет”
Смята се, че първите организирани круизни пътувания датират от 1844 г. с кораби на компанията Peninsula and Oriental Steam Navigation (P&O) по линиите: Великобритания – Испания, Португалия – Малайзия, Индонезия и Китай. Впоследствие P&O организира пътувания до Малта, Константинопол, Гърция и Египет. Първият круиз, с начална точка Америка, се осъществява през 1867 г. на борда на парахода Quaker City по маршрут Ню Йорк до Светите места в Израел и Палестина, Египет и Гърция. Плаването продължава цели шест месеца. Сред избраните пасажери на борда е и Марк Твен, който определя пътуването като един “грандиозен пикник”. След завръщането си той описва своите преживявания в книгата “Глупаци в чужбина”, с която привлича вниманието на американските туристи към “различната” Европа.

Prinzessin Victoria Luise

Prinzessin Victoria Luise

Според много източници, обаче, изящната и луксозна яхта Prinzessin Victoria Luise, на компанията Hamburg-America Line, е първият типичен круизен плавателен съд, движещ се по редовни круизни маршрути и програма. Първото плаване на яхтата се осъществява през 1901 г. по маршрут Германия – Великобритания – САЩ. В отговор на немската конкуренция през 1906 г. Cunard Line пуска по маршрута първите големи паротурбинни 30 000-тонни лайнери Lusitania и Mauretania. Всеки от тях с по 6 турбини, развива скорост от над 24 възла. Именно скоростта им дава възможност компанията да поддържа ежеседмична връзка през океана, като двата кораба се движат в противоположни посоки. Така още през 1907 г. Lusitania отнема престижната награда “Синята лента на Атлантика” от германския лайнер Kaiser Wilhelm II, пресичайки океана за пръв път за по-малко от 5 денонощия. От тук нататък Lusitania и Mauretania са най-бързите кораби в океана чак до 1929 г. (Lusitania е трагично потопен от германска подводница през 1915 г.). Корабите-близнаци остават в историята и с наложената от тях традиция на елегантното облекло и изисканата обстановка за вечерите на борда, придавайки на пътуването особена приказност и романс.

Мавритания в Ню Йорк

Мавритания в Ню Йорк

Луситания

Луситания

През 1912 г. компанията White Star Line пуска на вода три 40 000-тонни кораба – Olympic, Titanic и Britannic. Titanic, който е най-модерният пътнически кораб за своето време, обявен предварително за непотопяем, придобива печална известност след трагичен сблъсък с айсберг още при първото си плаване. Корабът потъва в Атлантика на 15 април 1912 г., загиват приблизително 1500 души.
По време на двете световни войни подемът на круизната индустрия е временно прекъснат. До този момент повечето пътувания се осъществяват от точка А до точка Б и по-скоро имат вид на редовен пътнически транспорт. Основният им принцип – завръщане в изходната точка, все още е слабо застъпен.

Уайт Стар Лайн - Британик

Уайт Стар Лайн - Британик

Ерата на суперлайнерите и раждането на круизните пътувания като синоним на ваканция и забавление
Първата модерна круизна линия – Norwegian Caribbean Lines, е установена през 60-те години
на ХХ в. от Тед Арисън, бизнесмен от Флорида. Предлагат се круизи от Маями до Карибите с два кораба – Sunward и Starward. Концепцията е успешна и бележи бързо развитие. През 1967 г. група норвежки и американски инвеститори основават Royal Caribbean Cruise Lines – те провеждат целогодишно круизи по същия маршрут. В началото на 70-те се присъединяват Carnival и Crystal Cruises. Този период е наречен ерата на суперлайнерите с капацитет над 2000 души – Queen Merry 2, Queen Elizabeth 2.

1968-а е годината, отбелязваща началото на края на тази ера – суперлайнерите са изместени от самолетите като основно трансатлантическо превозно средство, редовните параходни линии през Северния Атлантик са закрити. От тогава тази категория кораби обслужва само морски круизи, които в началото не се ползват с голяма популярност. За да привлекат вниманието на обществото към този тип пътешествия, Cunard Line залагат на интересна стратегия. Започват мащабна рекламна кампания, налагайки круизните пътувания като синоним на ваканция и забавление. Освен това те канят на борда известни личности и звезди от шоу бизнеса, които при всяко плаване изнасят различни кабаретни програми. Корабът Queen Elizabeth 2 е достатъчно бърз, за да превози пътниците за 4 дни и достатъчно луксозен и елегантен, за да се превърне в незабравима сцена на големи представления – идеалният кораб, който да въведе тези промени.

Queen Mary 2

Queen Mary 2

Queen Mary на пристанището в Сидни

Queen Mary на пристанището в Сидни

Все още можете да посетите стария терминал на потъналите в мъгла докове Тилбъри, източ- но от Лондон, и да си представите глъчката и тълпите хора, изпращащи Queen Elizabeth на
поредното й плаване към Ню Йорк…

Една иновация, наложена от Cunard Line, е концепцията за една класа като всички услуги и съоръжения на борда са достъпни за всички пасажери. Така, независимо от тяхната каюта, пътниците се наслаждават на еднакви услуги, отношение и забавления. Постепенно този вид суперлуксозен круизен туризъм започва да се възражда с нова сила. Естествено, трябва да се отчете влиянието и на телевизионната поредица “Лодка на любовта”, която съживява популярността на романтичните круизи за влюбени и самотни. Сериалът, със своя великолепен сценарий и екзотични пристанища, има силно влияние върху милиони зрители всяка седмица. Идеята завладява хората…, а круизната индустрия отваря нова страница в своята история.

Круизите в изкуството: Легендата за пианиста на океана”, филм на Джузепе Торнаторе и Енио Мориконе, разказва историята на родено на круизен кораб момче, гениален пианист, което прекарва живота си на кораба без да слезе на брега нито веднъж. Във филма е пресъздаден екстериора на двата кораба Lusitania и Mauritania, а залата с пианото е подобие на една от залите на кораба Mauritania. Филмът интерпретира една от популярните теми за океана, като символ на свободата и естествената му връзка с човека, толкова самодостатъчна, че един цял живот, прекаран на кораб, да е извор на вдъхновение и творчество.

Във филма “Титаник” най-ясно личи многофункционалността на първите презокеански лайнери. Корабите са единствения транспорт до Америка и пред тях стои задачата да съчетаят бизнес пътуванията с екскурзията и деловите отношения с ваканцията. Ограниченият достъп до различните удобства на кораба са политика, която круизните кораби по-късно променят, тъй като днешните презокеански пътувания нямат за цел нискобюджетното прекосяване на океана. “Титаник” е и една голяма поука за спазването на сигурността и спасителните стратегии, които всички круизни кораби осигуряват днес.

В романа си “Смърт край Нил”, Агата Кристи изпраща инспектор Поаро на круизно пътешествие по най-дългата река на света – все така търсена дестинация от днешните туристи. Писателката залага на два факта за круизните кораби – първият е разнообразието от хора и смесената компания на борда. Корабът е едно от малките места по онова време, в което човек може да срещне аристократи, тръгнали на поредното изследователско приключение и любители на пътешествия с интересно минало. Вторият факт е, че круизният кораб по същество е един пътуващ хотел, който се премества от едно интересно място на друго – така той се превръща в средство за откриването и описването на нови места и култури и създава променяща се среда от събития, които писателят може да използва.

Днес любителите на круизните пътешествия използват всички средства, за да споделят корабните си преживявания. Интернет дава простор на хора като Капитан Сива Брада (Captain Greybeard) да разказват интересни истории от света на морските пътешествия. Блогърът поддържа собствена рубрика в он-лайн изданието на в-к Мирър, където, заедно с Джон Хъниуел (определящ себе си като „круизохолик”) описват събития от живота на корабите, с които пътуват.

Круизните пътувания днес
През последните 10-15 години круизният туризъм бележи бурно развитие, и въпреки че е сравнително млад, от 1980 г. до днес е предпочетен от повече от 90 млн. души. Средногодишният му ръст е 8%, надхвърляйки всеки от останалите туристически сегменти. 90%
от хората, провели веднъж круизно пътуване, мечтаят за поне още едно в бъдеще. Пътешествията са предимно в Карибския басейн, Аляска и разбира се, Средиземноморието. Интересът към круизните пътувания е огромен, само в Америка, над 35 компании управляват повече от 120 кораба, превозващи приблизително 4.4млн туристи ежегодно – приходите от този вид туризъм надхвърлят 10bln долара годишно.
Най-желаните месеци за круизни пътувания са март, април, май и септември, а най-предпочитаното времетраене е 8-14 дни. Те се предприемат най-често от семейства при организирани пътувания на няколко поколения. Средната възраст на пътуващите е 38 години. Средната цена на стандартните пътувания на ден е $120, а на хай класата – $800 и повече. По-луксозните кораби предлагат повече услуги, на високо ниво, пространството на човек е по-голямо, а обслужващият персонал е дори повече от пасажерите.

Да, плаването по море придоби нов смисъл и вече се възприема за най-привлекателната форма на пътешествие и синоним на първокласна почивка. Това е едно уникално съчетание на релаксацията на борда на плаващ курорт и наситената с впечатления екскурзия до най-популярните туристически места в света.

Развлечения на кораба - голф

Развлечения на кораба - голф

Сред вълните

Сред вълните

Диана Димитрова
със специалното съдействие
на Туристическа агенция „Александър Тур

ПРОМОЦИЯ “Средиземноморска Мелодия”

ПРОМОЦИЯ – Италия – Франция – Тунис – 399 €
 
Акостиране в Неапол

Акостиране в Неапол

ИТАЛИЯ – ФРАНЦИЯ – ТУНИС

Круизно пътуване на борда на кораб MELODY ***

ОТПЛАВАНЕ ВСЕКИ ПЕТЪК от ГЕНУА в периода от 15 юли до 16 октомври 2009 /7 ДНИ – 8 НОЩУВКИ/

ПРОМОЦИЯ за дати на отплаване 02, 09, 16 октомври 2009
EUR 399
/круиз/човек във вътрешна каюта (категории 5, 6, 7)
EUR 499/круиз/човек в каюта с прозорец или илюминатор
EUR 699/круиз/човек в Mini-suite с прозорец (категория 11)

ПРОМОЦИЯ за дати на отплаване  11, 18, 25 септември 2009
EUR 499
/круиз/човек във вътрешна каюта (категории 5, 6, 7)
EUR 599/круиз/човек в каюта с прозорец или илюминатор
EUR 799/круиз/човек в Mini-suite с прозорец (категория 11)

ПРОМОЦИЯ за дати на отплаване  31 юли; 07, 14, 21, 28 август 2009
EUR 599
/круиз/човек във вътрешна каюта (категории 5, 6, 7)
EUR 699/круиз/човек в каюта с прозорец или илюминатор
EUR 899/круиз/човек в Mini-suite с прозорец (категория 11)

Условия на промоцията

•  Валидност: до изчерплане на предвидените за промоцията каюти
• Резервациите се правят само по вид каюта (вътрешна или външна), без право на избор на номер на каюта и разположение на борда
• Деца до 18 години, пътуват безплатно при настаняване на допълнително легло
• Увеличение за единично ползване на двойна каюта – 50%
• Цени за възрастен на допълнително легло - предоставят се при конкретно запитване.

График на отпътуването

График на отпътуването

Цени по категории

Цени по категории

Цени за ранно записване:   Цените за ранно записване са валидни за резервации по всяко време преди началото на пътуването, при наличието на свободни места за съответната тарифа. MSC Cruises може да прекрати предлагането на каюти по цени за ранно записване по всяко време, без предизвестие.

ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:

Всички цени, посочени към маршрутите на MSC Cruises са в EUR (евро) за човек, настанен в двойна каюта от избраната категория, за целия круиз и включват:

• Настаняване в двойна каюта за периода на целия круиз
• Хранене на борда на кораба (закуска, обяд, вечеря и междинни бюфети)
• Ежедневно двукратно почистване на каютите и смяна на бельото
• Пристанищни такси във всички точки от маршрута
• Дневни и вечерни развлечения на борда на кораба
• Ползване на откритите басейни, шезлонги и плажни хавлии
• Детска градина и тийнейджърски клуб
• Ползване на фитнес центъра
• Медицинска застраховка (услугата се предлага от “ АЛЕКСАНДЪР ТУР”)

ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩА:

• Самолетни билети до/от начално/крайно пристанище (услугата се предлага от “АЛЕКСАНДЪР ТУР”)
• Брегови екскурзии в отделните точки от маршрута (закупуват се на борда на кораба)
• Такси обслужване и парични благодарности към персонала (ориентировъчно EUR 5-6/човек/ден)
• Напитките, консумирани на борда на кораба
• Хранене в специализираните ресторанти
• Услугите на SPA и бизнес центъра, фризьорския салон, фотографското ателие, лекарския кабинет, пране и гладене, baby-sitting, казиното

Допълнителна информация:

Пътуването от България до Генуа и обратно може да се осъществи със собствен автомобил. Круизният терминал в Генуа разполага с паркинги с достатъчно парко-места за обслужвне на пасажерите, пристигащи със собствен транспорт.

Корабът

Корабът

Каютите на кораба

Каютите на кораба

Удобствата на кораба

Удобствата на кораба

Басейни и удобства на кораба

Басейни и удобства на кораба

:Големият кораб минава...:

:Големият кораб минава...: - Мелодия гледана от брега

Пътуване на борда на MSC Orchestra – вижте как изглежда един круизен кораб

Един от най-новите кораби на MSC Cruises – MSC ORCHESTRA е завършен на 14 май 2007 в Чивитавекия.

Той е вторият от „музикалния” клас на MSC Cruises, съвършенната комбинация от дизайн, удобство и сигурност. MSC Orchestra е стилово изпълнен с открити пространства и зали с Италиански дизайн. Веднъж стъпили на борда му, ще се изумите от многообразието от удобства и забавления – можете да вземете парна баня, да вечеряте в автентичен Шанхайски ресторант или просто да отпочинете в леопардовата зала на Савана бар.

MSC ORCHESTRA е горд със своите 18 палуби пълни с удобства като сауни и джакузи, голям избор от ресторанти, пицарии и клубове, като например клуб Приключение в Джунглата със специално създадена детска площадка или великолепната зала Ковънт Гардън.

Корабът

Корабът

Корабът в открито море

Корабът в открито море

MSC Orchestra*****

Година на построяване: 2007
Брой пасажери на база двойна заетост на каютите: 2550
Брой екипаж: 987
Дължина: 293,80 м. / Широчина: 32,2 м.
Средна скорост: 23 възела
Електричество: 220V / 110V
Флаг: ПАНАМА

Рецепция

Рецепция

На разположение на гостите са ресторанти: Villa Borghese, L`Ibiscus, китайски ресторант Shanghai, 4 Seasons (a la carte); барове: L`Incontro, The Purple Bar, Zaffiro Bar, The Amber Bar, The Savannah Bar, La Cantinella Wine Bar, El Spmbrero Pool Bar, Barracuda Bar, Sushi Bar; La Piazetta Cafeteria; зали Covent Garden Theatre, The Shaker Lounge

и още…
рецепция, медицински център, бутици, duty-free магазини, фотографско ателие, интернет кафе, зала за пушене на пури La Cubana, зала за игра на карти, библиотека, галерия, казино Palm Beach, SPA център, дискотека R32, зала за детски игри Jungle Adventure, зала за компютърни игри, зала за хазартни игри, плувен басейн, джакузи, детски плувен басейн, джогинг алея, игрище за мини-голф, тенис корт, солариум, сауна, парна баня, аеробика, фитнес център и йога, кино..

Джакузи

Джакузи


Зала "Ковънт Гардън" на кораба

Зала Ковънт Гардън - на кораба

Програма в зала "Ковънт Гардън"

Програма в зала Ковънт Гардън

Представление

Представление

Ресторант Вила Боргезе

Ресторант Вила Боргезе

Амбър бар

Амбър бар

Китайски ресторант "Шанхай"

Китайски ресторант Шанхай

Конферентна зала

Конферентна зала

Библиотеката

Библиотеката

Интернет кафе

Интернет кафе

Магазин за Електроника

Магазин за Електроника

Савана бар

Савана Бар

Бар Зафиро

Бар Зафиро

“За мен се осъществи една мечта…”

11--orchestra2111Писмо, получено в офиса на агенцията от клиентка, пътувала на кораб ORCHESTRA.
*По писмото не са нанасяни промени
 

Здравей, Диана
Искам да ти изкажа персонална благодарност за круиза на борда на MSC ORCHESTRA!!!!!

ЗА МЕН СЕ ОСЪЩЕСТВИ ЕДНА МЕЧТА.
Нашият кораб беше най красивият в морето от всички които срещнахме.
Обслужването беше на много високо ниво и се почуствахме като крале за няколко дни. Чистотата беше на високо ниво.Храната – много добра. Анимацията и забавленията ни носеха настроение и ни караха да забравим, че морето е и бурно понякога. Разбира се това е лично моето мнение, но винаги мога да препоръчам на мои близки и познати точно този кораб и точно тази туристическа агенция.

Всичко беше както трябва: Всичко – от хотела в които отседнахме в Генуа, до последния ден в Милано, беше подредено и уредено по най добрия начин.
Ако за теб е някакво постижение клиентите на твоята агенция да са наистина доволни и удовлетворени от това което им предлагаш и уреждаш – значи си го достигнала.
Според мен за всяка тур. компания е богатство да се представлява от млади, енергични, културни и даващи всичко от себе си служители, за да удовлетворят желанията и да обслужат клиентите си по най добрия начин. Лично аз съм много доволна от твоята заитересованост и отговорност и винаги когато реша да пътувам и да почивам, ще се консултирам с теб, защото съм сигурна, че ще ми предложиш най доброто и изгодното за мен.

Много се радвам, че ми пращаш информация за топ оферти. Аз всяка година за Великден ходя на Халкидики и много ми харесва. През 2007г ходих в OCEANIA CLUB и сега ще си помисля,но все още съм малко изморена от морето и не ми се пътува.
Но това е временно: за мен пътуването е като наркотик и не мога дълго да стоя на едно място!

Засега ти желая лека вечер

Хр.Христозова

Информация за кораба и пътуванията с него през това лято:

Кораб MSC Orchestra

Кораб MSC Orchestra

Корабът MSC ORCHESTRA ***** е петзвезден лукс, плаващ през моретата около Европа.

Година на построяване: 2007
Брой пасажери на база двойна заетост на каютите: 2550
Брой екипаж: 987
Дължина: 293,80 м. /
Широчина: 32,2 м.
Средна скорост: 23 възела
Електричество: 220V / 110V
Флаг: ПАНАМА

На разположение на гостите са ресторанти: Villa Borghese, L`Ibiscus, китайски ресторант Shanghai, 4 Seasons (a la carte); барове: L`Incontro, The Purple Bar, Zaffiro Bar, The Amber Bar, The Savannah Bar, La Cantinella Wine Bar, El Spmbrero Pool Bar, Barracuda Bar, Sushi Bar; La Piazetta Cafeteria; зали Covent Garden Theatre, The Shaker Lounge; рецепция, медицински център, бутици, duty-free магазини, фотографско ателие, интернет кафе, зала за пушене на пури La Cubana, зала за игра на карти, библиотека, галерия, казино Palm Beach, SPA център, дискотека R32, зала за детски игри Jungle Adventure, зала за компютърни игри, зала за хазартни игри, плувен басейн, джакузи, детски плувен басейн, джогинг алея, игрище за мини-голф, тенис корт, солариум, сауна, парна баня, аеробика, фитнес център и йога, кино.

Савана Бар в MSC Orchestra

Савана Бар в MSC Orchestra

НАСТАНЯВАНЕ:

Категории 1, 2, 3 - двойна вътрешна каюта
Площ – 14 кв.м
Разположение – на палуби Pianoforte, Arpa, Viola, Lira, Flauto, Clarinetto, Chitarra, Xilofono. Обзаведени с 2 отделни легла или 1 двойно легло, климатик, телевизор, телефон, интернет (срещу допълнително заплащане), мини-бар, сейф, радио, баня с душ-кабина и тоалетна.

Категории 4, 5 – двойна външна каюта с илюминатор или прозорец
Площ – 14 кв.м
Разположение – на палуби Pianoforte, Arpa. Обзаведени с 2 отделни легла или 1 двойно легло, илюминатор или прозорец, климатик, телевизор, телефон, интернет (срещу допълнително заплащане), мини-бар, сейф, радио, баня с душ-кабина и тоалетна.
* Каюти категория 5 са с ограничена видимост, поради разположението на спасителните лодки пред тях.

Категории 6, 7, 8, 9, 10, 11 – двойна външна каюта с балкон
Площ – 17,8 кв.м
Разположение – на палуби Arpa, Viola, Lira, Flauto, Clarinetto, Chitarra. Обзаведени с 2 отделни легла или 1 двойно легло, голям прозорец, собствен балкон, климатик, телевизор, телефон, интернет (срещу допълнително заплащане), мини-бар, сейф, радио, баня с душ-кабина и тоалетна.

Категория 121 – suite с балкон
Площ – 25 кв.м
Разположение – на палуба Xilofono. Обзаведени с 1 двойно легло или 2 отделни легла, голям прозорец, собствен балкон, климатик, телевизор, телефон, интернет (срещу допълнително заплащане), мини-бар, сейф, радио, дрешник, баня с вана и тоалетна.

В момента корабът плава по две круизни програми

Норвежки фиорди с оркестър

Норвежки Фиорди: Дания – Германия – Норвегия
Круизно пътуване на борда на кораб ORCHESTRA *****
ОТПЛАВАНЕ на дати
18 юли 2009
01, 15 и 29 август 2009 от Копенхаген /7 Нощувки – 8 Дни/

ПРОМОЦИЯ  за дати на отплаване от Копенхаген: 18 юли; 01, 15, 29 август
EUR 629/круиз/човек във вътрешна каюта (категории 1, 2, 3)
EUR 729/круиз/човек в каюта с прозорец или илюминатор (кат. 4,5)
EUR 899/круиз/човек в каюта с балкон (категория 6, 7, 8 )
EUR 999/круиз/човек в каюта с балкон (категория 9, 10, 11)

Балтийски Столици и Оркестър

Цена от: 629 EUR
Дания – Германия – Швеция – Естония – Русия

Круизно пътуване на борда на кораб ORCHESTRA *****
ОТПЛАВАНЕ на дати
11, 25 юли; 08
22 август 2009 от Копенхаген /7 Нощувки – 8 Дни/

ПРОМОЦИЯ  за дати на отплаване от Копенхаген: 11, 25 юли; 08, 22 август 2009
EUR 629/круиз/човек във вътрешна каюта (категории 1, 2, 3)
EUR 729/круиз/човек в каюта с прозорец или илюминатор (кат. 4,5)
EUR 899/круиз/човек в каюта с балкон (категория 6, 7, 8 )
EUR 999/круиз/човек в каюта с балкон (категория 9, 10, 11)

Ковънт Гардън в MSC Orchestra

Ковънт Гардън в MSC Orchestra

Едно пътешествие на кораб Мелодия

Любителски снимки от едно пътешествие на борда на “Мелодия” – един от корабите на MSC – по маршрут Генуа, Сен Тропе, Барселона, Ибиза, Тунис, о. Сицилия и Неапол (завръщане – Генуа)

Карта на маршрута

Карта на маршрута

 Провери за още круизни екскурзии на сайта на Александър Тур – само 399 евро за седемдневна екскурзия със същия кораб.

Пиза рано сутрин

Пиза рано сутрин

 Началото – Пиза. Въпреки че пътуването е през есента, времето е великолепно. Най-красивите круизи в Средиземноморието са есенните.

Кулата в Пиза - отново рано сутрин

Кулата в Пиза - отново рано сутрин

 

Пиза

Пиза рано сутрин

 

Корабът - в очакване на пасажерите си

Корабът - в очакване на пасажерите си

 

Порталът, през който се влиза в кораб Мелодия на пристанището в Генуа

Порталът, през който се влиза в кораб Мелодия на пристанището в Генуа

 

На борда

На борда

 

Отплуване от Генуа - пристанището

Отплуване от Генуа - пристанището

 

Кораб Мелодия - поглед от Сен Тропе към акостиралия ни круизен кораб

Кораб Мелодия - поглед от Сен Тропе към акостиралия ни круизен кораб

 

Отново Сен Тропе

Отново Сен Тропе

 

Барселона! Статуята на Колумб

Барселона! Статуята на Колумб

 

Барселона - градски пейзаж

Барселона - градски пейзаж

 

Корабният ресторант

Корабният ресторант

 

Food carving на борда на кораба

Food carving на борда на кораба

 

Корабът, акостирал в малкия залив на о. Ибиза

Корабът, акостирал в малкия залив на о. Ибиза

 

Ибиза, Испания - поглед към острова

Ибиза, Испания - поглед към острова

 

Изглед към о. Ибиза

Изглед към о. Ибиза

 

Вечер на борда - красива природна гледка

Вечер на борда - красива природна гледка

 

Вечер в Тунис

Вечер в Тунис

 

Стълбище в Таурмина, Италия

Стълбище в Таурмина, Италия

 

Корабът

Корабът

 

Помпей - вход към останките от града

Помпей - вход към останките от града

 

Помпей, Италия

Помпей, Италия

 

Помпей, Италия

Помпей, Италия

 

Помпей, Италия - пешеходна пътека

Помпей, Италия - пешеходна пътека

 

Помпей

Помпей

 

Завръщане - отново пристанището на Генуа

Завръщане - отново пристанището на Генуа