Ние Ви препоръчваме


  • Хотели с туристическа агенция Александър Тур
  • Круизи с туристическа агенция Александър Тур
  • Екскурзии и почивки с туристическа агенция Александър Тур
  • Самолетни билети от туристическа агенция Александър Тур

Круизи и мода

Круизите вдъхновяват и световните дизайнери за висша мода. В чест на Коко Шанел, посещавала Венеция всяка година, в продължение на 10 години от 1919г., Карл Лагерфелд направи ревю на брега на Лидо – известния плаж във Венеция.

Моменти от представянето на Шанел Круиз 2010 – Карл Лагерфелд

Круизи мода

Круизи мода

Круизи мода круиз

Круизи мода карл

Круизи модата

Круизи мода лагерфелд

Круизи мода круиз лагерфелд

Круизи мода на брега

Круизи мода лято

Круизи мода лято 2010

Круизи мода за жени

Круизи мода манекени

Круизи мода рокля

Круизи мода за манекенки

Круизи мода висша

Круизи мода висша котюр

Круизи мода лято висша 2010

Круизи мода висша мода

Круизи мода карл лагерфелд представя

The photos shown on this blog do not belong to the blog’s author, except the ones that were personally shot.Please note that this blog is purely for entertainment purposes only. All images used on this site belong to their respective owners. The images are only used on this site for commenting purposes and I claim no ownership to them.If there is an image you do not want displayed on this site, feel free to send me an email.

Пълната колекция и източник можете да видите тук.

(©Яна Якова за Александър Тур)

Тематичните круизи

Eдно от предимствата на тематичните круизи е възможността да пътувате в компанията на хора, с които споделяте сходни интереси. Пътешественици, били на подобни морски пътешествия разказват за уникалната атмосфера, която се създава на кораба, където новите познати споделят истории и преживявания от първа ръка и обиколните екскурзии по маршрутите на круиза са повод за още много нови открития.

За да пътуваш с круизен кораб дори не е необходимо да обичаш моретата и океаните, макар това да е първата причина туристите да избират круизно пътешествие за своята отпуска или ваканция. За много от круизните пътешественици чарът на пътуването е дестинацията или тематиката, която корабът е избрал за да промотира пътуването си. В по-предишен пост писахме за един такъв круиз – круизът „Здрач”, събиращ съмишленици и фенове на книгите на Стефани Майър.

Шоколадовият круиз (Norvegian Spirit)

Шоколадовият круиз (Norvegian Spirit)

Тематичните круизи могат да нямат включена в програмата си специална тема, така например, любителите на голф често подбират кораби с добри условия за мини голф като част от тяхната цялостна почивка. Като цяло, обаче, този вид тематични круизи изграждат офертата си освен на базата на удобствата на кораба и на събитията, които се организират на него. Такива круизи са Шоколадовия круиз на Радисън Севън Сийс (пътешествие през  Карибите, по време на което пътешествениците се хранят с шоколадови вкуснотии, от основното меню до десерта) или круизният джаз фестивал из северните морета с круизната линия Джаз Круизи.

Маркъс Милър с участие в джаз круиз

Маркъс Милър с участие в джаз круиз

Друг вид круизи са т.нар. Special Interest Cruise – круизи за хора със специални интереси. Круизната линия, предлагаща такива предварително проучва в дълбочина интересите на пасажерите в определена област, за да изготви програма с посещения, обиколки и екскурзии, които включват оптималната програма, покриваща тези интереси. Те могат да варират и да съберат на едно място любители на албуми с изрезки или почитатели на волейбола -

Третият вид тематични круизи са т.нар  Full Ship Charter – круиз, който се организира около някакво събитие. Такива круизи събират почитателите на покера – в тях участието и общите интереси са водещи, обикновено на такива круизи „външните” се чувстват не на място, освен ако не симпатизират на интересите на основните участници.

тематичен круиз - храни и вино

тематичен круиз - храни и вино

Най-търсените круизи са спортните круизи, круизите, свързани с музика, хобита, изкуства, кулинария и природа. Специфични, но все така търсени, са споменатите покер-круизи, круизи свързани с политика, технологии и образование и тясно специализираните круизи, които се правят изцяло при наличие на интерес към дадено събитие.

Можете да опитате круиз Food and Wine с Александър Тур, Великденски круиз и Карнавален Круиз

 

Круиз по Нил

С този круиз имате възможност да посетите египетските градове Хургада и Кайро и да пътувате три дни по Нил на борда на петзвезден круизен кораб.

Полетите са на 27 февруари, 13 март, 27 март, 10 април и 24 април 2010г. – кацането е на летище Хургада в 19:50 ч.
Още втория ден обиколката започва с Луксор, храмът Карнак и колосите на Мемнон и прочутия западен бряг с долината на Кралете, храма на Хатшепсут. Карнак е смайващ с размерите и красотата на храма си. Не забравяйте все пак, горещините в Египет са големи – носете със себе си достатъчно вода. В гробниците също е горещо и задушно, затова помислете за удобни дрехи. Много от туристите смятат, че Карнак е мястото, където можете да си купите първокласно Каркаде.

Карнак

Карнак

В Карнак трябва да видите – храмът на Амон Ра, един от архитектурните шедьоври на античния град Тебс. По стенописите в храма ще видите често повтарящия се символ Анк – символът на вечния живот. Анк е поставен в ръцете на фараона и боговете, като е символ за тяхната непреходност във времето и продължаващото им съществуване в задгробния свят. Забраната за смърт, която е грозяла всеки, който стъпва в Карнак без позволение – Карнак е бил смятан за обиталище на боговете и простолюдието е нямало достъп до местността – сега е нарушено от свободния достъп на туристи. Въпреки това, пазители на традициите продължават да използват мястото за поклонение .

Стенописи в Карнак

Стенописи в Карнак

След обиколката, с петзвезден круизен кораб се отпътува за Едфу, където се намира храма на Хорус – най-добре запазения египетски храм. В същия ден е планирано и посещение на Ком Омбо и двойния храм на Собек-Крокодила, след което корабът отплава към “Вратата на Африка” – Асуан. почита богът на Крокодилите – Собек и бога на Соколите – Хорос. Първоначално крокодилът е считан за демон, той е чудовището, излизащо от святата река Нил, което постепенно египтяните започнали да обожествяват. Така трансформирана, идеята за злото чудовище се измества от крокодилът като символ на плодородието по земите на Нил.

Крайбрежието на Нил

Крайбрежието на Нил

Все така, на борда на кораба, след закуската на следващия ден ще разгледате високата язовирна стена и незавършения обелиск. В този ден е организирана и разходка с традиционна египетска лодка с платна – фелука.

Облагородени земи по поречието на Нил

Облагородени земи по поречието на Нил

Планираното круизно пътуване по Нил е за три дни. След напускането на кораба имате възможност да посетите Абу Симбел, след което да се върнете в Хургада и да разгледате града през свободното време, определено за това. Пътуването до Кайро може да се организира както с автобус, така и със самолет (за предпочитане, тъй като разстоянието до него е 500км.). В Кайро ще видите едно от седемте чудеса на света – Пирамидите, заедно със Сфинкса, в тази екскурзия е включен и Националния Египетски Музей.

Хургада

Хургада

Хургада - залез над града

Хургада - залез над града

Хургада - автентичните египетски квартали

Хургада - автентичните египетски квартали

Цената на тази екскурзия зависи от избрания от вас хотел – цените започват от 477 евро (включват самолетни билети София-Хургада и Кайро-София с чартърен полет, 3 нощувки със закуска, обяд и вечеря на петзвезден круизен кораб, 1 нощувка със закуска в четиризвезден хотел в Кайро, 3 нощувки на съответния пансион избран хотел в Хургада, всички трансфери, всички екскурзии, включени в програмата на круиза, екскурзоводско обслужване на руски език и входни такси за обектите, посещавани по описаната програма. Гарантирана е и медицинска застраховка на “Groupama застраховане” ЕАД с покритие 10000 евро (с Assistance)
Цената не включва летищни такси – 88 Евро, виза от 15 долара, платима на летището и бакшиши.
За повече информация, разгледайте офертата
круиз по Нил, Египет.

Ком Омбо

Ком Омбо

Храмът Ком Омбо