Ние Ви препоръчваме


  • Хотели с туристическа агенция Александър Тур
  • Круизи с туристическа агенция Александър Тур
  • Екскурзии и почивки с туристическа агенция Александър Тур
  • Самолетни билети от туристическа агенция Александър Тур

Круизи и медицинско състояние

Един от често задаваните въпроси за круизните пътувания е има ли специфични заболявания или физически травми и състояния, при които не се препоръчва круизното пътуване.

Бременност -  ако сте бременна,  подходящото време за пътуване и почивки е през т.нар период на ранно съзряване – второто тримесечие, стига началните месеци на бременноста, които често са изпитание, да са поносими за вас. Препоръчително е да пътувате и участвате в екскурзии в ранните часове на деня, когато е прохладно и имате тонус. Преди круизно пътуване задължително се консултирайте с лекаря, който се грижи за вас по време на бременността ви. С негово одобрение, преди пътуването с кораб (пътуване с яхта, кораб или друго)подгответе всички медицински документи и запишете на видимо място телефонния му номер. Ако лекарят ви прецени, ще ви даде копие от медицинския картон и изследванията, които сте направили. Имайте предвид, че превозващите компании изискват от бременните жени определени медицински документи, с които лекуващият лекар разрешава пътуването – повечето кораби не допускат бременни след 6-ия месец.

Пътуване след заболяване – често след заболяване организмът е отслабнал и отново е необходимо да се посъветвате с личния си лекар. Високите температури и слабите, недоловими за здравия човек вълнения могат да ви се отразят отрицателно. Предварително се поинтересувайте има ли инфекции и заболявания към които сте уязвими. Обикновена ангина, в сравнително затворено общество и помещения, каквито са корабните, може да се окаже изпитание за вас. Организмът ви също така може да е чувствителен към климатични промени. За заболявания, изискващи хронично лечение, например диализа, предварително попитайте круизната компания или туристическата агенция продаваща круизни билети за възможностите да се осигури поддръжка и лекарска помощ в някой от градовете, в които акостира круизния кораб

Експертите са категорични, че решаващо за круизното пътуване е вашата лична хигиена и препоръчват особено внимание при акостиране на територии, за които се изискват определени типове ваксини. Избягвайте санитарните помещения по пристанищата, които са за масово ползване и винаги носете със себе си антибактериални препарати и кърпички, които да използвате, ако имате съмнения за риск.

Медицинските условия в корабите зависят от тяхната големина и категория, но във всеки добър круизен кораб се спазват следните правила: На корабът задължително пътува лекар (извън спешните състояния, а понякога вкл. и те, прегледът при него е платен). Осигурена е изолационна, отново за такива случаи. Медицинския персонал на кораба разполага с портативни медицински инструменти за първа помощ, а в кабинетите има и оборудване от първа необходимост – кислороден апарат, дефибрилатор, ЕКГ и други.

бременност и круизи, заболявания и круизи

 

Българите луднаха по круизи

Екскурзии със самолет излизат колкото с рейс
в-к Стандарт – Наталия Малчева

Круиз мания разтресе родните туристи. Интересът на българите към обиколките по вода многократно се е засилил, твърдят туроператори.

Причината е, че през последните една-две години луксозните ваканции по море могат да се купят на изключително изгодна цена. Компаниите предлагат отстъпки за ранни записвания, както и промоции до изчерпване на местата в дадена класа, обясни Ирина Найденова от “Александър Тур”.

Сред хитовите предложения е обиколка на Обединените арабски емирства по вода. Седмичното плаване започва в Дубай и струва около 900 евро, обясни тя. Осем дни из гръцките острови Никонос, Пасмос, Крит, Санторини и турския курорт Кушадасъ излизат 674 евро, като в цената са включени обяд и вечеря в няколко корабни ресторанта, както и разнообразна развлекателна програма всяка вечер.

На вятър в косите може да се порадвате дори за Великден. Тридневен круиз в Егейско море от 2 до 5 април излиза от 229 евро на човек. Цената за майските празници е 287 евро.
Намалените цени на самолетните билети са причина стойността на автобусните почивки да се изравни с тази на някои самолетни пътувания, показва справка по щандовете на туристическата борса “Ваканция и СПА” в НДК, която продължава и днес.

Почивка в Дубровник с чартърен полет излиза толкова, колкото и с автобус, обясни Благовеста Чифлигарова от “Астрал холидейз”. Подобни пакети родните туроператори подготвят и за гръцките острови, до които българите сега пътуват с часове. Евтини оферти със самолет има и за Италия и Испания, твърдят туроператори.

Круиз Генуа – Ялта – Одеса – Истанбул на борда на кораб MELODY ***

Цена от: 699 EUR
      

С този круиз ще посетите Италия, Гърция, Украйна, Турция
и прекрасните градове Чивитавекия (Рим), Пирея (Атина), Ялта, Одеса, Истанбул, Месина (Таормина) и Соренто
Круизът е с продължителност 12 дни – 11 нощувки

круизи черно море и средиземноморие

Карта на маршрута на круиза из Черно море и Средиземноморието

Отплаване от Генуа:
на 27 март 2010 – събота
на 07 април 2010 – сряда
на 21 май 2010 – петък
на 04 юли 2010 – неделя
на 17 август 2010 – вторник
и на 08 септември 2010 – сряда

Цена за ранно записване: започва от 699 евро
(Цените за ранно записване са валидни за резервации по всяко време преди началото на пътуването, при наличието на свободни места за съответната тарифа.)

Цените включват:
• Настаняване в двойна каюта за периода на целия круиз
• Хранене на борда на кораба (закуска, обяд, вечеря и междинни бюфети)
• Ежедневно двукратно почистване на каютите и смяна на бельото
• Пристанищни такси във всички точки от маршрута
• Дневни и вечерни развлечения на борда на кораба
• Ползване на откритите басейни, шезлонги и плажни хавлии
• Детска градина и тийнейджърски клуб
• Ползване на фитнес центъра
• Медицинска застраховка (услугата се предлага от ” АЛЕКСАНДЪР ТУР”)

Круиз одеса истанбул генуа - круизи от италия

Одеса - сградата на операта, съхранена още от времето на Пушкин

Допълнително се заплащат:
• Самолетни билети до и от началното/крайното пристанище (услугата се предлага от “АЛЕКСАНДЪР ТУР”)
• Брегови екскурзии (можете да закупите на борда на кораба)
• Такси обслужване и парични благодарности (бакшиши) към персонала (ориентировъчно EUR 5-6/човек/ден – моля, имайте пред вид, че тези бакшиши не са по избор, а установено плащане)
• Напитките, консумирани на борда на кораба
• Хранене в специалните ресторанти
• Услугите на SPA и бизнес центъра, фризьорския салон, фотографското ателие, лекарския кабинет, пране и гладене, baby-sitting, казиното

круизи и круиз синята джамия - истанбул турция

Синята джамия - круиз до Турция

Както неведнъж сме ви казвали в нашите програми, имате възможност да пътувате до Генуа и обратно със собствен автомобил – пристанищният терминал в Генуа има паркинги с достатъчно паркоместа за обслужване на пасажерите, пристигащи със собствен транспорт.

Освен това, можете да резервирате еднопосочен или двупосочен трансфер към круизния кораб. Прецлагаме ви следните цени за трансфер:
40 Евро  от Летище Малпенса Милано до пристанище Генуа
Часът на кацане трябва да е най-малко 6 часа преди отплаване на кораба. Часът на излитане трябва да е най-малко 6 ½ часа след акостиране.
40 Евро от Летище Линате Милано до пристанище Генуа
Часът на кацане трябва да е най-малко 5 ½ часа преди отплаване на кораба. Часът на излитане трябва да е най-малко 6 часа след акостиране.
25 Евро Летище Генуа до пристанище Генуа 
Часът на кацане трябва да е най-малко 3 ½ часа преди отплаване на кораба. Часът на излитане трябва да е най-малко 4 часа след акостиране.

 Пълна информация за круиза до Истанбул, Ялта и Одеса - или просто ни се обадете на 02/ 983 33 22 – Александър Тур – вашата круизна агенция.

Круиз по Дунав

виена круиз и круизи по дунава

О Т    В И Е Н А    Д О    Р У С Е

Този круиз е с начална точка Виена и завършва в края на дунавската делта – там, където Дунава се влива в Черно море. Прекосява пет държави – Австрия, Унгария, Сърбия, Румъния и България, като преминава и съответно спира в нощна Будапеща, Печ, Нови Сад и Крушедол, Белград и Букурещ.  Включва и екскурзия с малък кораб до Делтата (допълнителни екскурзии, които не са част от пакета, чиято цена е посочена по-долу.)

Пътешествието с кораб по Дунава е един от най-старите начини на придвижване между старите европейски градове и столици. Целогодишно пълноводната река минава през красиви местности и спирките на кораба “София” са в градове, които са популярни туристически дестинации. На запад от унгарската столица Будапеща, синия Дунав преминава през красиви местности – лозя по хълмовете край реката, градове, запазили средновековния си облик и тъмни гори, сред които реката се носи в пълна тишина.

Цената на този круиз започва от 378 евро, като включва: 7 нощувки на борда на пълен пансион (закуска, обяд, следобедно кафе, вечеря, нощна закуска), коктейл на Капитана при посрещането, капитанска Гала-вечеря, анимационна програма на немски език и оркестър на живо на борда, пасажерски такси за пристанищата и медицинска застраховка – Allianz Bulgaria с покритие 10 000 Евро за лица до 69г.

Датите на отпътуване от Виена (екскурзията не включва транспорта до Виена) са:

12-19 април, 2010
28 май – 04 юни, 2010
28 юни – 05 юли, 2010
29 юли – 05 август, 2010
14-21 август, 2010
09-16 септември, 2010
25 септември – 02 октомври, 2010

Пълна информация за пристанищата, екскурзиите, престоя и допълнителни условия по офертата круиз по Дунава можете да откриете в посочения линк.

круиз по дунава будапеща

Будапеща

круиз дунава

Коктейл с Капитана

круиз и круизи по дунава будапеща кораб

Будапеща

круиз и круизи по дунава

Замъкът Мелк