Ние Ви препоръчваме


  • Хотели с туристическа агенция Александър Тур
  • Круизи с туристическа агенция Александър Тур
  • Екскурзии и почивки с туристическа агенция Александър Тур
  • Самолетни билети от туристическа агенция Александър Тур

Круизи – багаж и облекло

Какво да облечем и какъв багаж да вземем със себе си по време на круиз

Круизният кораб наподобява голям ол инклузив хотел, с много места за забавление и изхранване и да се подбере правилния багаж не е лека задача.
За запознатия с условията на борда, изискването за вечерно облекло за някои от ресторантите и по време на вечеря означава, че наред с обичайните за път и ваканция дрехи, е добре в куфара да попадне и поне един официален тоалет – било то риза и панталон или семпла вечерна рокля, разбира се не от копринените рокли, подходящи за нощта на Оскарите. За мъжете е препоръчително да имат костюм – дори да не ви е грижа, можете да се окажете един от малкото, който не носи подходящо облекло в специалните ресторанти, за които е поставено дрескод изискване, а това не е приятно усещане.

Задължително вземете топла връхна дреха. Дори обикаляните от кораба дестинации да са екзотични и с тропичен и екваториален климат, вятърът в океана и моретата е постоянен и вечер може да бъде доста студен. Непромокаема и устойчива на вятър дреха е най-доброто решение. Не си спестявайте багаж, като се лишавате от важно за вашето оцеляване облекло. Ако посещавате фитнес, вземете нещо леко и спортно, например спортен клин и тениска. Не забравяйте банските!

Най-обичайното облекло за през деня е бермуди и тениска за мъжете и лека рокля за жените, ако круизното пътуване е лятно или обикаля екзотични острови и крайбрежия. Внимавайте – на борда се почернява изключително бързо. Запасете се със слънцезащитен крем с висок фактор – много козметични марки предлагат т.нар. яхтен слънцезащитен крем с висок фактор, от порядъка на 70-80 СПФ. Причината за бързото потъмняване и слънчево изгаряне са отразяваните от морската повърхност слънчеви лъчи, с който ефект тяхното количество и действие се увеличава многократно. Ако не желаете слънцето да остави по вас неприятни разлики между изложената и покрита от слънцето кожа, носете изрязано облекло, но го съобразете с изискването оскъдни дрехи да се носят единствено около басейните и водните забавления.

Круизите около Аляска, Южна Америка, ЮАР и Балтийската част на Европа изискват от вас да приготвите ръкавици, шапка и топли дрехи.

За „горещите” круизи вземете слънчеви шапки, шалове, тъмни очила и бижута, които не искате да рискувате да оставяте сами в кабината. Високите обувки не са проблем, но за пристанищата и ежедневието вземете маратонки и удобни обувки, с които ще можете да обикаляте дестинациите, които круизния кораб посещава, както и палубите. На големите крузни кораби вълнението почти не се усеща, така че не редете в ума си сцени от филми, в които корабът се накланя застрашително на различни страни, така че вървенето по палубите е невъзможно. И все пак, корабът не е стабилната суша. Ако не сте уверени в походката си на модел, заложете на ниски обувки.

Аксесоари и друг вид багаж: Добре е да носите със себе си и малка чанта, в която да носите със себе си пари, карти и по-важните документи и вещи. Непромокаем калъф за фотоапарата и другата техника, коато носите у вас и малка раница за слизанията на брега са важни вещи за круизното ви пътуване. Не взимайте със себе си алкохол, защото може да бъде конфискуван – на борда се продава. Добре е да носите и малък адаптер за електричество, ако носите със себе си ютия и други енергозависими вещи. Надуваемите играчки са най-практични, ако пътувате с деца. Бинокълът е полезен особено за северните дестинации, шнорхел и други вещи, които не искате да наемете, лекарства и козметика са препоръчителна част от багажа. Не взимайте със себе си кърпи, сешоари и други, осигурени от кораба вещи.

Пакетни круизи (полет + круиз)

ПАКЕТ ПОЛЕТ + КРУИЗ

Пакетни круизи с включени полет София-Генуа-София,  летищни такси, нощувка в Генуа преди круиза в хотел 3*, настаняване в каюта с БАЛКОН (каюта с прозорец на кораб MSC Lirica), пълен пансион на борда, пристанищни такси, медицинска застраховка – бонус!

ПАКЕТ ALL INCLUSIVE EXPLORER  PACKAGE

Нощувка в Генуа преди круиза в хотел 3*, настаняване в каюта с БАЛКОН
(каюта с прозорец на кораб MSC Lirica), пълен пансион на борда, 24 часа All Inclusive напитки, 3 брегови екскурзии безплатно, пристанищни такси, медицинска застраховка – бонус
Допълнителни отстъпки
Дете 0-12г. като трети човек в каюта: 299 евро
Дете 12-18г. като трети човек в каюта: 459 евро

Круизи по пакет ПОЛЕТ+ КРУИЗ
Всички круизи са с начална точка Генуа, до която са осигурени полетите София-Генуа-София
Средиземноморска Лирика I – цена от 629 €, отплаване 24.06.2011, 9 дни/7 нощувки на борда
Средиземноморска Фантазия I – цена от 649 €, отплаване 04.06.2011,  9 дни/7 нощувки на борда
Средиземноморско Съвършенство I – цена от 649 €, отплаване 26.06.2011, 9 дни/7 нощувки на борда
Средиземноморско Съвършенство I – цена от 699 €, отплаване на 05.06.2011, 9 дни/7 нощувки на борда
Средиземноморска Фантазия I – цена от 849 €, отплаване на 25.06.2011, 9 дни/7 нощувки на борда
Виж всички круизи тук - пакет полет и круиз

Круизи по пакет ALL INCLUSIVE EXPLORER  PACKAGE
Всички круизи са с начална точка Генуа, до която са осигурени полетите София-Генуа-София
Средиземноморска Лирика I – цена от 779 €, отплаване 24.06.2011, 9 дни/7 нощувки на борда
Средиземноморска Фантазия I – цена от 779 €, отплаване 04.06.2011, 9 дни/7 нощувки на борда
Средиземноморско Съвършенство I – цена от 779 €, отплаване 05.06.2011, 9 дни/7 нощувки на борда
Средиземноморско Съвършенство I – цена от 779 €, отплаване 26.06.2011, 9 дни/7 нощувки на борда
Средиземноморска Фантазия I – цена от 989 €, отплаване 25.06.2011, 9 дни/7 нощувки на борда
Виж всички круизи тук - пакетна цена полет + круиз

All Inclusive 24 часа ВКЛЮЧВА безалкохолни, вино, бира (за гости над 18г.)
В ресторанта – бяло / червено вино в бутилка, минерална вода, бира, наливни безалкохолни напитки; Бюфет – вино в чаша, минерална вода, безалкохолни, бира; Барове – вина от бар менюто, минерална вода, безалкохолни, сокове, безалкохолни коктейли, наливна бира, местна бира в бутилка; Изборът на вино в ресторанта / бюфета е ограничен

All Inclusive 24 часа ВКЛЮЧВА безалкохолни (за гости до 18г.)
Ресторант / бюфет – минерална вода, безалкохолни напитки; Мини бар – минерална вода, сокове, безалкохолни напитки; Бар – беазлкохолни коктейли, безалкохолни напитки, сокове, минерална вода.

All Inclusive 24 часа НЕ ВКЛЮЧВА:
Други напитки от мини бар (освен изрично отбелязаните като включени), всички неописани по-горе напитки от менютата, пури, вина от винен лист, напитките в специализираните ресторанти, пица а ла карт, храна от Спорт бара, храна и напитки от Вино бара, рум сървис, шоколадово фондю, сладолед, дребни сладки от Piazzeta (Fantasia / Splendida)

Най-големият круизен кораб

Круизните компании непрекъснато подновяват своята база и постоянно съобщават за настоящия строеж или плановете си да построят следващия огромен круизен кораб с уникални удобства, който да стане хит сред феновете на круизните пътешествия.

Днес ще ви срещнем с най-големия круизен кораб, който пътува по моретата и към днешна дата – май 2011 – няма достоен съперник.

Топ пет най-огромни круизни кораба в света са пртежание на круизната компания Роял Карибиън, включително и най-големия – MS Allure of the Seas (Повика на моретата), който се отличава с изумителния общ тонаж от 225 282 тона и струва 800 млн.евро. Изтласква 100 000 тона, дълъг е 360 метра, висок е 72 метра (над водното равнище), пътниците му се разполагат върху 16 дека и развива скорост от 22 възела (41.9 км/ч). Вместимостта му на пътници е 6 300 човека включващо персонала.

Интересното е, че този кораб е само с два инча (около 5 сантиметра) по-дълъг от сестра си “Оазис на Моретата”.
  
 По време на пътуването си до дока, на който домува – Порт Евърглейдс, близо до Форт Лодърдейл, Флорида, под въпрос е било пресичането на кораба под моста Стоърбелт, за когото се е смятало, че разстоянието от горната част на кораба до моста ще е едва 30 сантиметра. Корабът минал успешно и дори доказал на практика теоретичността на прочутия хидравличен ефект на допълнително потъване на кораб, при плуване в плитчини, като го е опровергал.

На кораба се намира първият морски Старбъкс и първият магазин от веригата Брито, отворен на територията на кораб, наред с още десетки кафенета, ресторанти, барове, фитнес, огромна театрална зала, ледена пързалка и всякакви удобства и магазини. Уникален е начинът, по който забавленията се разполагат и допълват взаимно, като заемат ту един дек, ту няколко и насичат кораба на различни, тематично обособени пространства, дублиращи вече известни места като например Сентръл парк или Бордуок. Театърът е с амфитеатрално разположение и е първият от вида си, някога строен на кораб.

Дрескодът вечер на кораб от такъв мащаб варира от ежедневно облекло, до официално. Ежедневното облекло включва рокли и панталони за жените и ризи, съчетани с панталони за мъжете, докато официалното изисква коктейлни официални рокли за жените и сако/костюм за мъжете. Обикновено дрескодът за вечеря и посещение на някои от ресторантите се редува – за едноседмично пътуване, за поне две от вечерите се препоръчва официално облекло.

През 2011 корабът ще е отправна точка на турнето на Тейлър Суифт, като на неговия борд тя ще изнесе първия си концерт от летния си тур.

Тридневно намаление на круизи

На дъската ни за съобщения днес: Възползвайте се от отстъпката от круизни пътешествия, която круизната компания NCL дава тези три дни. Круизите са както до близките ни Средиземноморски, Егейски и Северни острови и крайбрежия на Европа, така и в екзотичните дестинации Мексико, Бермудски острови (не се страхувайте, не се пресича триъгълника:) и Карибите.

РЕЗЕРВИРАЙТЕ НА 10, 11 ИЛИ 12 МАЙ
КРУИЗ НА NCL 6 ИЛИ ПОВЕЧЕ НОЩУВКИ
И СПЕЧЕЛЕТЕ ОТСТЪПКА
€ 75 НА ЧОВЕК
в студио, вътрешна каюта или каюта с прозорец
€ 125 НА ЧОВЕК
в каюта с балкон или апартамент