Ние Ви препоръчваме


  • Хотели с туристическа агенция Александър Тур
  • Круизи с туристическа агенция Александър Тур
  • Екскурзии и почивки с туристическа агенция Александър Тур
  • Самолетни билети от туристическа агенция Александър Тур

Доживот на круизен кораб

От време на време в круизните новини се появява по няке интересно интервю с „постоянно живеещ на кораба” пасажер.

Факт е, че на круизните кораби можете да се запознаете с пътешественици, които с години не са полагали глава в легло, различно от корабните. Често тези постоянни пътници са възрастни, доволни от живота си на брега хора, за които морето и пътешествията са начин на живот. Те не търсят своя последен пристан. Те искат да продължат да се движат през живота с темпа на своя любим кораб и да гледат залеза на дните си от най-високия док, отпивайки от любимата напитка, докато пред очите им се сменят пристанища и пътници.

Някои луксозни океански лайнери промотират своите кораби като удобни за постоянно пребиваване. Те изброяват предимствата на корабния живот и удобствата, предназначени за постоянен живот на борда. „С какво това се различава от живота на много известни личности, като Коко Шанел, избрали да живеят в хотел или друг вид наето жилище?”. Погледнат от тази перспектива, пътуващия хотел на круизния кораб има дори повече предимства – непрекъснатата промяна на географското му местоположение.

Луксозните круизни кораби, които рекламират дългосрочното отдаване на корабна каюта подчертават, че пространството на каютата е усвоено на принципа на построяване на обикновен апартамент. Дори стените са добре звукоизолирани и на разположение е малка кухня. Корабните апартаменти са с различна вместимост, някои от тях спокойно настаняват трима души.

На борда на корабите, предназначени за постоянно пребиваване има отлично оборудвани болнични центрове, лекарски и зъболекарски кабинети, кабинети на специалисти и хирурзи.
Хранителни магазини с пекарни, деликатеси, пресни продукти и зеленчуци, замразени храни и богат избор на вина се простират на някой от корабните етажи. Сладкарнички, барове, претенциозни ресторанти и малки, наподобяващи фамилно заведение за хранене гостилници са сред многото възможности за обяд, вечеря или сутрешно кафе. Климатизирани зали за спортове като баскетбол, голф или тенис, кина, СПА, фитнес и още много удобства са отворени за всеки.

„Когато купувате трайно жилище при нас, това по нищо не отстъпва на покупката на имот на съседната улица” – казват корабните брокери.

Беатрис Мюлер

Да се върнем на онези „морски вълци”, за които животът на борда не е планиран на принципа на пенсионирането и оттеглянето в екстравагантно жилище. Водени от обичта си към морето, те „някак” забравят да се приберат у дома, където на сушата ги чака дом и роднини.

Трансатлантическото богатство на Кунард Лайн – Queen Elizabeth 2 носи на борда една такава пристрастена пътешественичка. 87 годишната Беатрис Мюлер, обитаваща каюта 4062 от шест години и половина разпознава безупречно кодовите сигнали по високоговорителите.

„Код 2 в пералното помещение…код 2 в пералното помещение..” се носи на борда.
„Това означава, че пералните помещения са наводнени” – пояснява Беа.

Мюлер се настанява трайно на кораба след като на борда му умира съпругът й след 57 години брак – 85 годишния Робърт Мюлер отказва да слезе на брега когато състоянието му става критично.
За нея постоянното пътешествие и откъсването от роднините, с които поддържа постоянна връзка чрез имейли не е проблем и не само – тя твърди, че не може да си представи да живее на друго място.
Екипажът на кораба чувства като свои близки, а ваканциите със синовете й, прекарани на кораба не са бреме за нея – дори не й се налага да готви. За чистотата на стаята й се грижи стюард. Храни се в ресторантите на кораба. Гледа вечерните представления. И за разлика от повечето пасажери, Мюлер е успяла да разгледа целия кораб и е участвала в световната обиколка на Куийн Елизабет, продължила 108 дни.
„Животът е фантастичен!” – заключава тя.

Каква е цената за нея? В началото на всяка година Мюлер се среща с мениджъра на кораба за да преговорят финансовите условия за нейния престой. Тя се старае да вземе максималната отстъпка за лоялни клиенти и обем нощувки. Така цената за едногодишен престой излиза по-малко от 100 000 долара, което се покрива от редица бюджетни пера в нейния случай и се очертава по-евтино от сумите за луксозни старчески домове, които нейни приятели и връстници дават.
Поради здравословното си състояние, Беа вече прекарва повечето време в дома си в Южна Каролина.

Да живееш на круизен кораб е предизвикателство – мнозина го правят, тъй като постоянната им работа е да са на борда. Постоянното пътуване има своите недостатъци, особено ако семейството ти е далеч от теб и всичко важно в живота ти се случва на брега. Капитаните на круизните кораби с тъга отброяват всички пропуснати годишнини, семейни събития, разнообразието на пътуването по суша и най-вече липсата на естествена растителност, градини и паркове на борда.

Но за хората, за които приливът, залезът над океана, морския бриз и лекото полюшване на кораба са като музика за сетивата. С цената на всичко, те преследват мечтите си. И са прекрасни спътници, стига да попаднете на някой от тях.

Апартаментите на кораба Норвежко утро
Корабът предлага круизи през туроператора Александър Тур.


Луксозните тристайни апартаменти са най0скъпите каюти на борда, но в тях могат да се настанят до 8 човека.


Спалня в луксозен апартамент. Гледката към океана е неповторима.


Корабът Норвежко утро.


Най-евтините апартаменти на кораба, каквито обикновено избират морските пътешественици на дългосрочно пътуване тук изглеждат по този начин.

Есенен круиз Средиземноморски брегове – промо цена от 286 евро

Дестинация: Средиземно море
Маршрут: Италия – Франция – Испания
Кораб: Costa Mediterranea
Пристанище на отплаване и завръщане: Савона

Отплаване: 14, 19, 24 септември; 21, 26 ноември 2011г.
Продължителност: 6 дни – 5 нощувки

Промоционална цена на човек в евро за вътрешна каюта – 286 евро
Промоцията важи до изчерпване на предвидените по промоцията места и при пълно плащане и е валидна само за индивидуални резервации (не се прилага за групи)
Цената не включва: такса обслужване към персонала 35 евро на човек за целия период на круиза

С този круиз ще посетите Италия, Франция и Испания, като акостирате последователно, в рамките на 6-те дни в Савона (Италия), Марсилия (Франция), Барселона (Испания), Палма де Майорка, Балеарски о-ви, (Испания), Аячо, о-в Корсика (Франция) и обратно в Савона.
Круизният кораб Коста Медитеранеа акостира на изброените пристанища в 8 сутринта и отплава от тях в 6 вечерта. Круизните пътешественици разполагат с цял ден на всяко от местата.

Всички цени са в ЕВРО за човек, настанен в двойна каюта от избраната категория, за целия круиз и включват:
• Настаняване в двойна каюта за периода на целия круиз
• Пристанищни такси и бордна застраховка
• Хранене на борда на кораба на база пълен пансион: ранно кафе и чай, закуска, обяд, следобеден чай, пица и закуски, вечеря и среднощен бюфет.
• Коктейл за добре дошли с капитана и ГАЛА вечеря със специално меню.
• Дневни и вечерни развлечения на борда на кораба: жива музика, шоу програми, кабаре в театъра на кораба, вечерни партита; курсове по спорт (аеробика, стречинг, танци, степ и т.н.); игри, състезания, караоке, уроци по танци, тематични партита.
• Ползване на откритите басейни, шезлонги и плажни хавлии
• Ползване на фитнес център, джакузи, сауна и парна баня
• Ежедневни занимания за деца
• Медицинска застраховка с покритие 10 000 Евро (бонус от АЛЕКСАНДЪР ТУР КЪМПАНИ)

За да резервирате този круиз обадете ни се на 02/ 983 33 22


Началното пристанище Савона


Марсилия


Аячо


Барселона