Ние Ви препоръчваме


  • Хотели с туристическа агенция Александър Тур
  • Круизи с туристическа агенция Александър Тур
  • Екскурзии и почивки с туристическа агенция Александър Тур
  • Самолетни билети от туристическа агенция Александър Тур

Нова година круизи

Круизи нова година 2012

Новата 2012 година е повод да опитате приключението “круиз по нова година”, като се включите в празненствата, организирани на борда на едни от най-красивите кораби, някога обикаляли морета и океани. Днес, когато плуването в открити води е истинско удоволствие и крайбрежията на стотици екзотични, северни и южни дестинации са отворени за пътешествениците по моретата, круизните пътешествия по нова година и Коледа са хит, на който малцина устояват.

При отпътуване от България, круизните оферти за нова година се съсредоточават около няколко основни дестинации:
През последната година на засилен интерес се радват новогодишните круизи из ОАЕ и главно Дубай. Периодът е препоръчителен, ако искате да направите круизно пътуване в района на Арабските емирства и тъй като празнуването на нова година 2012 в Европа и християнския свят не съвпада с религиозните и културни празници на много други райони по света, струпването на много туристи не се усложнява от местните почивни дни и празници.

Круиз за нова година 2012 из северните морета означава преход из най-красивите северни столици като Стокхолм, Копенхаген, Талин, Хелзинки и изумително нарязаното от фиорди крайбрежие на Норвегия. Палатите на северната кралица и истинските ледове от дома на дядо Коледа са напълно автентични сред красивата северна зима. Удобствата и сигурността на корабите по тези дестинации са пресметнати така, че да не усещате негативите на студеното време.

Круиз из южните морета и екзотичните острови по нова година – е прекрасен подарък за вас и вашата половинка, а не забравяйте, че много корабни компании предлагат отлични условия за деца – както като цена, така и като анимация. Заминаващите от България за този вид новогодишни круизи избират островите от Карибския басейн, Хаваи и Френска Полинезия, а за тези, които не искат горещини, топлите води на Турското и Гръцкото крайбрежие и острови са не само предпочитан, но и доста по-евтин вариант.

Речни круизи за нова година - Круиз по река Нил звучи много приключенски и екзотично, но ако изберете този начин да отпразнувате нова година с круиз, трябва да резервирате круиз навреме, тъй като офертите за региона са ограничени. Круизът по друга река – Дунава почти винаги включва Виена в своя маршрут, а какъв по-хубав повод да посетите най-добре украсената европейска столица и да опитате от специалните музикални дни, които Виена предлага по Коледа и нова година.

Много от круизните компании вече излизат с новогодишни оферти, но не забравяйте, че с круизът, закупен през български туроператор използвате отстъпки и намаления, приложими само през партньорското предлагане на новогодишните оферти. Очаквайте горещите ни предложения за студените зимни дни!

Разходка из скъпите круизни оферти…

В старанието си да ви предложим изгодни, ниски като цени и обхващащи интересни дестинации круизи, понякога пренебрегваме една по-рядко популяризирана група от офертите за круизни пътешествия – луксозните круизни пътувания, предложенията за които са във високия ценови клас.

Има много причини един круиз да е с висока цена, но обикновено тя напълно оправдава високите очаквания на круизните пътешественици, които искат да се възползват от максимума в обслужването, удобствата и разнообразието, които круизните кораби от висок клас (категория 5 звезди и нагоре) предлагат. Дестинацията също оказва влияние върху цената. Днес на вашето внимание ще предложим няколко луксозни круизни пътешествия:

С най-висока цена сред предложенията за 2011г. е круизното пътешествие “Нефрити от три континента” – името на пътешествието обикновено включва името на кораба, за това не е чудно, че нефритите всъщност е петзвездния (5+) круизен кораб Норвежки нефрит (Norvegian Jade 5+*).
Екскурзията е с продължителност три седмици, което обяснява високата цена от 1939 евро. Ако сте в луксозна каюта с балкон (впечатляващ апартамент), цената стига до 7129 евра. Въпреки цената си, тези каютни апартаменти се продават добре, главно на младоженци и пътешественици с приходи, за които цената не е висока.
Този круиз обикаля Средиземноморието с три континента – Европа, Африка и Азия, като акостира в световни дестинации като Казабланка, Гран Канария, Рим, Барселона, Малага, Валета в Малта, Александрия в Египет, Измир в Турция, Пирея в Гърция и в още испански и италиански градове. Храненето и удобствата на борда на кораба са уточнени в офертата, но разнообразието е голямо, тъй като самият кораб разполага с Корабът разполага с 12 ресторанта, от който 8 тематични, 13 бара и кафенета, зала за игра на карти, библиотека, видеотека, театър, зали за срещи, магазини (за сувенири, бижута, часовници, парфюмерия, duty-free, артгалерия и артаукциони, фотоателие, параклис. Предлага още 2 външни басейна, джакузита, SPA център с вътрешен басейн, козметичен и фризьорски салон, фитнес център, джогинг алея, комбинирано открито игрище (за тенис, волейбол, баскетбол, мини голф), а за децата предлага – детски басейн, детски клуб, тийн клуб.
Тази оферта обикновено е валидна пред пролетта, когато пътуването в тази част на Средиземно море е най-приятно като климатични условия.

Освен този круиз, “Норвежки нефрит” предлага още няколко подобни круиза, всички с начало Барселона и с различен период – от три седмици, през две и до 10 дни. Цената на круизите е над 1000 евро.

Актуални в момента (офертите са за есента на 2011, през октомври и ноември) са два круиза из Азиатските морета, потеглящи от Шанхай/ Сингапур и Хонг Конг; и двата към круизната компания Коста круизи. За българи, които искат да попътуват из азиатските брегове, цената от 1000 и 1100 евра (и двете предложения са за двуседмичен круиз) допълнително нараства с полетът, необходим до началните пристанища.  С тези круизи ще посетите Виетнам, Бруней, Китай, Сингапур, Филипините, Хонг Конг, Тайван, Япония и много градове от изброените държави. За сравнение – обходен тур с престой в хотели, храна и транспорт ще ви струва по-скъпо.

Двуседмичен круиз из Карибите струва приблизително 1300 евро за борда на петзвезден кораб. Най-добрия период за пътуване сред пиратите е пролетта. С един такъв карибски круиз можете да обиколите Коста Мая и Козумел в Мексико, Роатан в Хондурас, Филипсбург в Сен Мартен, Сент Томас на Вирджинските острови, Бахамите и Маями. 

Около 1500 евро излиза двуседмичен круиз из северните морета – норвежките фиорди и исландските брегове. По Коледа и нова година 2012, круизите за нова година 2012 също се съсредоточават главно в северните морета и въпреки, че предпочитанието към южните морета през зимата е неоспоримо, духът на Коледа е най-истински на борда на увеселителния круизен кораб, от който се вижда великолепието на зимните гори и хоризонтите на страната на Ледената кралица.
Коледните и новогодишните предложения за круиз по нова година 2012 могат да се съсредоточат и върху великолепието на балтийските столици - Талин в Естория, бляскавия царски Санкт Петербург в Русия, Хелзинки във Финландия, Стокхолм в Швеция и Копенхаген в Дания. Тези круизи се радват на голям интерес и през лятото.

Можем да обобщим, че по-скъпите круизни пътувания не се ценообразуват на база свръхлуксозни предложения за удобства и обслужване, каквито по-ниските ценови оферти не могат да предложат. Висока цена имат дори петдневните круизи на борда на недотам претенциозните кораби, стига да сте се спрели на луксозните им апартаменти. Високата цена на круизите по-скоро се повлиява от продължителността на круиза (над 2 седмици) и каютата, която сте избрали. Тези оферти са подходящи за любителите на круизи, за които период от три седмици не е твърде дълъг; за почитателите на определена дестинация; за младоженци и за хора, за които пътуването с кораб е предпочитаната ваканция. Ако не сте сред тях все пак – не е ли време да опитате?