Ние Ви препоръчваме


  • Хотели с туристическа агенция Александър Тур
  • Круизи с туристическа агенция Александър Тур
  • Екскурзии и почивки с туристическа агенция Александър Тур
  • Самолетни билети от туристическа агенция Александър Тур

Круиз 100 години от злополучното пътуване на Титаник

Деветметрови вълни посрещат кораба в Ирландско море

MS Balmoral, корабът, на който роднини на загиналите преди 100 години ще направят втори, възпоминателен круиз, бе пресрещнат от мощно вълнение в Ирландско море часове след отплаването си от пристанището на Коб, южния бряг на Ирландия.

Пътниците на борда са точно 1 309 – колкото са били и на злощастно потъналия Титаник.

Круизът отплува от Саутхемптън в неделя и цели както пресичането на северноатлантическия океан, така и малка церемония над останките на потъналия Титаник, потънал точно преди 100 години на 14 април.

Въоръжени с достатъчно спасителни средства (поуката от самонадеяността на Титаник все още оказва силно влияние върху сигурността), пасажерите на кораба все пак свидетелстват за особено усещане за лош късмет, което витае, след като корабът бе пресрещнат от силното вълнение.

Въпреки това, доброто настроение взема връх, когато на палубата се срещнат пътници, облечени по модата от преди 100 години. Великолепието на костюмите и добрата храна спомагат за приятната атмосфера. Пасажерите идват от 20 страни и включват роднини на пътувалите и загиналите по време на корабокрушението, писатели и впечатлени от историята на Титаник туристи. По време на 12 дневния круиз те ще се хранят по оригиналното меню от преди сто годин и ще слушат лекции на историци и експерти.

По план, след церемонията над останките, корабът ще отплува за Нова Скотия, където са погребани останките на откритите загинали, след което ще се отправи към Ню Йорк – дестинацията, до която трябваше да стигне Титаник.