Ние Ви препоръчваме


  • Хотели с туристическа агенция Александър Тур
  • Круизи с туристическа агенция Александър Тур
  • Екскурзии и почивки с туристическа агенция Александър Тур
  • Самолетни билети от туристическа агенция Александър Тур

Речни круизи в сезон на суша и жеги

Крузните и речни пътувания по много реки бяха сериозно засегнати от жегите, след като нивата на реките спаднаха в резултат от липсата на дъжд и удвоеното изпарение, дължащо се на силното слънце.
Летните жеги в Румъния и по поречието на Дунава възпрепятстваха пътуването до дунавската делта, по груби изчисления в резултат от спрените круизни пътешествия по реката, Румъния е загубила около 3млн евро. Прагът между Румъния и България при Турну Мъгуреле не може да се премине, ако нивото на водите спадне в порядъка в който спадна това лято и преминаването на туристическите кораби бе спряно.

Заседналия през декември в Сърбия кораб, който още не може да отплава…

Круизите по Дунава обикновено стартират от Пасау, Германия или Будапеща и обичайния микс от пътници е от 80% германци и 10-15% американци.

За американците проблемите с речните круизи не са непознати. Това лято нивата на много от големите реки в САЩ спаднаха до нива, в които корабоплаването на по-големи пътнически кораби бе спряно. По-малките, които успяваха да минат през плитчините пък се оплакваха от лошите условия на застоялата вода, с по-лесното образуване на тиня и оцветяването и от калните наноси.

Американският институт по метеорология обяви средата на август за период с изключително тежка суша, която превзе 60 процента от 48-те американски щата, която доведе до лоша реколта, при която добивът на царевица спадна наполовина, с 50%, добивът на соя и други зърнени насаждения също спадна с 18-30%. Прогнозите са за продължаваща суша поне до края на ноември, за някои от районите, докато други ще се съвземат още през по-топлите есенни месеци.

Мисисипи – Арканзас, 21 август. Нивата на реката няма да се увеличат поне до октомври…

Най-тежко сушата се отразява на река Мисисипи. Пътуващите с круиз по реката, с пътнически кораб или много по-широко използваните за транспортни цели кораби сравняват ситуацията с реката със задръстванията по магистралите. Чакане, затруднено разминаване и трудна навигация забавят много от пътуванията. Парадоксално е, че преди година нивата на реката бяха доста по-виски от нормалното. За да се справят със ситуацията много корабни компании качват едва половината от своя товар, в страх корабът да не заседне в плитчините и новопоявилите се наноси.

Промоция круиз: ДВАМА пътуват на цената на ЕДИН

Промоция: ДВАМА ПЪТУВАТ НА ЦЕНАТА НА ЕДИН на MSC CRUISES

Само при резервация на 28, 29, 30 и 31 август 2012

При пътуване на двама души, настанени в една каюта, се заплаща само цената за един пасажер, настанен в съответния тип двойна каюта. Цената не включва и такса обслужване – тези такси се заплащат допълнително и от двамата пасажери.

Валидност за резервации, направени и платени на 100% в рамките от 09:00 часа на 28.08.2012 до 19:00 часа на 31.08.2012 за дати на отплаване през септември, октомври и ноември 2012

Посочените цени са за ДВАМА пасажери в двойна каюта с ВКЛЮЧЕНИ пристанищни такси

вижте всички условия по промоцията тук: Промо круизи

Всички цени, посочени към маршрутите на MSC Cruises са в EUR (евро) за ДВАМА и включват:
Настаняване в двойна каюта за периода на целия круиз, пристанищни такси, хранене на борда на кораба (закуска, обяд, вечеря и междинни бюфети), ежедневно двукратно почистване на каютите и смяна на бельото, дневни и вечерни развлечения на борда на кораба, ползване на откритите басейни, шезлонги и плажни хавлии, детска градина и тийнейджърски клуб и ползване на фитнес центъра.

Цените не включват: Самолетни билети до/от начално/крайно пристанище (услугата се предлага от “АЛЕКСАНДЪР ТУР”), брегови екскурзии, медицинска застраховка, таксa обслужване към персонала), напитките, консумирани на борда на кораба, хранене в специализираните ресторанти, SPA и бизнес център услуги, фризьорския салон, фотографското ателие, лекарския кабинет, пране и гладене, baby-sitting, казино.

МАРШРУТИ

Средиземноморска Фантазия
Италия – Тунис – Испания – Франция – 739 евро за двама

Средиземноморско Съвършенство
Италия – Испания – Тунис – Малта – 729 евро за двама

Западно Средиземноморие и Оркестър
Италия – Франция – Испания – Тунис – 619 евро за двама

Източно Средиземноморие и Оркестър
Италия – Гърция – Турция – Малта – 599 евро за двама

Средиземноморска Симфония
Италия – Тунис – Испания – Франция – 599 евро за двама

Дива Адриатика
Италия – Гърция – Турция – Хърватска – 689 евро за двама

Музика От Адриатика
Италия – Гърция – Хърватия – 679 евро за двама

Цената е приложима при резервации през туроператора и продавач на круизни пътувания АЛЕКСАНДЪР ТУР

За контакт: 02/983 33 22

Круиз от Рим до Барселона

Начално пристанище: Чивитавекия (Рим)

17 октомври 2012 – 21 октомври 2012
(5 дни)
ЦЕНА: 379 евро

ЦЕНАТА включва: 4 нощувки, детски кътове и програми за деца до 17 годишна възраст по време на плаване, от 10:30 до 22:30 часа, хранене – пълен пансион на борда в определени ресторанти (два основни ресторанта на всеки кораб), бюфет, рум сервиз от 5:00 сутрин до полунощ (между полунощ и 5:00 сутрин има малки такси), външен бюфет, грил бар и басейн бар (при някои кораби), кафене – шварц кафе и дребни закуски (специалните кафе продукти са срещу допълнително заплащане), студен чай и някои сокове на бюфета (за закуска), кафе, чай и вода, анимация и професионални шоу програми, басейни, шезлонги, хидромасажни вани, използване на фитнес център, спортни площадки, сателитна телевизия, пристанищни и държавни такси

Вижте пълната програма тук: Рим, Флоренция, Френска ривиера на Norvegian epic

Име на кораба: NORWEGIAN EPIC
Маршрут: Чивитавекия (Рим) , Ливорно (Флоренция / Пиза) , Вилфранш (Ница/Монако) , Марсилия , Барселона

Този круизен маршрут е сравнително необичаен за круизините дестинации, предлагани в България, тъй като включва Вилфранш в своята програма. Великолепния залив на Вилфранш, естествено природно пристанище, най-дълбокото сред средиземноморските пристанища е близо до Ница и е само на 10 километра от Монако, прекрасна възможност да видите една от перлите на Френската ривиера. Фестивалният Кан и изкусителния Монте Карло са на много кратко радстояние от пристанището на града. Стръмните склонове на близките планини обясняват дълбоката повече от 500 метра падина, която спомага за акостирането на многотонажни и обемни кораби в района на пристанището на Вилфранш.

Самият Вилфранш сюр ла Мер административно е част от Ница и нейния Лазурен бряг и съответно се ползва с всички привилегии, които туристическия район предлага, като инфраструктура, атракциони и инвестиции в отлично хотелско настаняване.

Ако решите да се присъедините към този круиз на неустоима цена, ще имате възможност да разгледате прочутия стар град на Вилфранш, както и старото пристанище Ла Дорс и дори да отидете на плаж наблизо.

Вилфранш

Вилфранш


За да се докоснете до Лазурния бряг на Френската ривиера, обадете се на 02/983 33 22 – Александър Тур. Тази цена получавате единствено при покупка през туроператора.