Ние Ви препоръчваме


  • Хотели с туристическа агенция Александър Тур
  • Круизи с туристическа агенция Александър Тур
  • Екскурзии и почивки с туристическа агенция Александър Тур
  • Самолетни билети от туристическа агенция Александър Тур

Круизи 2013

Дестинации за круиз през 2013

Тенденции в круизните пътувания и оферти круиз 2013

Търсите ли изгодни оферти за круиз и круизно пътуване през 2013 ? Ето някои идеи, които да ви ориентират в пазара на круизи за 2013-та, какво си струва, какво е изгодно и кои са нововъведенията на круизните компании за тази година.

Някои от тенденциите остават традиция – все така най-доброто време да отидете на круиз е пролетта и есента, а с лятото е добре да сте внимателни. Причината да съобразите круиза си с месеца, в който искате да пътувате е, че повечето дестинации са на екзотични места или в ширини, в които лятото е горещо. В този смисъл, един круиз из Карибите по време на лятото в България е много добро предложение, тъй като в Южното полукълбо по това време е относително по-прохладно, спрямо летния сезон в Карибския басейн.

На непресъхващ интерес се радват круизите, които ежегодно присъстват във всяка програма за круизни пътешествия, предлагана в България – круизите из Средиземно и Егейско море, които свързват три континента (Африка, Азия и Европа) и са на крачка разстояние до България. Не по-малко търсени са и круизите из екзотичните дестинации, сред които Карибите, Антилите и Хавай. Круизите из Балтийско море са особено зрелищни и са много подходящи както за зимни, така и за летни пътувания. Пристанищните градове, много от които столици, винаги имат много интересни места, които да посетите и да видите и за това тази тенденция в круизните пътувания също е трайна и по нея не се очакват промени и през следващите години.

Романтичните круизи си остават класика в жанра.

Новото в круизните пътувания са предложенията за нови дестинации. Всяка година тематичните круизи изненадват с нови предложения, актуални за сезона, както беше круизът „Здрач” преди 2 години, организиран по повод голямата популярност на вампирската сага. Някои от тематичните круизи като например Шоколадовия круиз на Регент през 2013 няма да се повторят. Круизите с тема Дисни също всяка година подновяват предложенията си. Покер и гемблинг круизите за хазартни игри ще предложат нови дестинации и през 2013. Круизи за пенсионери и възрастни мореплаватели се предлагат главно в района на Северна Америка и се радват на голяма популярност.

Истинско гурме изкушение – круиз Шоколад

Сред интересните тематични круизи, които можете да посетите през 2013 -та са Джаз круизът на Холанд Америка, и множество музикално тематични круизи, в чест на Кис, Рок едн Рол круиз, Бийтълс круиз, Матчбокс Туенти и много други. Винените круизи, посветени на дегустацията на вина от различни райони и дестинации също са голям хит – 12 дневния круиз „Европейски реки и замъци” из Чехия, Германия и Франция ще ви потопи в света на вината и разнообразието на техните вкусове, макар че цената от почти $4000 да не е по джоба на средностатистическия българин, добре е да имате надежда, че един слънчев ден и вие ще се качите на борда на подобен круиз.
Не малко круизи ще заложат и на присъствието на ВИП личности и известни актьори, писатели и звезди, които освен че ще пътуват редом с вас, участват и в програмата на кораба.

Круизните кораби всяка година подновяват програмите на своя борд и предлагат много нови екстри към досегашните си удобства. Интернет, който винаги е бил относително скъп за използване на круизен кораб, навлиза на все по-ниска цена, а някои круизи го включват и в калкулацията на крайната цена.

През 2013 се очаква в морето да бъдат пуснати още две нови перли на круизните пътешествия – Норвежко бягство и Кралска принцеса (Роял Корибиън). Широки и отворени пространства са последните течения в корабостроенето за круизни пътешествия. Новите кораби се очаква да предложат именно това – цели алеи и градини, в които разходката ви създава страхотното усещане че сте на плаващ екзотичен остров. Остъклени ресторанти и много цвят и светлина ви очакват на борда на новите кораби през 2013-та.

Остъклени тераси, през които можете непрекъснато да виждате морето (при това направени така, че при акостиране апартамента ви вътре не се вижда), стени от зеленина, която най-често е първото нещо, което ви липсва когато се качите на борда, тур из кораба с неговите машинни отделения и кухни, ефектни водопади от вода и дълги водни пързалки като във воден парк, 3Д кина и разнообразна програма са част от новите предложения за круиз през 2013.

Храната и добрата кухня остават специалитет на много круизни кораби – не бива да се притеснявате от морската болест, повечето кораби с голям тонаж понасят морските вълнения и течения така добре, че мнозина не усещат морската болест с типичните и проявления. Веднъж свикнали, насладете се на новите предложения на круизната кухня, сред които са първокласните напитки, които се доставят директно от брега на посещаваната дестинация. Някои круизни ресторанти имат свои Мишелин звезди и предлагат невероятни гурме изкушения приготвени от първокласен готвач. Френска кухня, бразилски специалитети, шоколадови вкуснотии – новите предложения ще зарадват всеки любител на добрата кухня.

Не на последно място, предложенията за семейно пътуване стават все по-привлекателни с офертите за круизи с богата анимация, развлекателна програма и дори образователните крузи с турове из места с научно и световно значение. По време на подобен круиз можете да видите много паметници на културата и исторически забележителности и да се върнете по-богати с преживявания от всеки друг тур на брега.

Най-добрия сайт, от който можете да поръчате круиз, заедно с евтини самолетни и автобусни билети до дестинацията на неговото отпътуване, както и настаняване, ако е необходимо, е сайтът на туристическа агенция Александър Тур – круизи. Пакетната цена, която туроператора може да ви даде, често е недостижима със собствени усилия.