Ние Ви препоръчваме


  • Хотели с туристическа агенция Александър Тур
  • Круизи с туристическа агенция Александър Тур
  • Екскурзии и почивки с туристическа агенция Александър Тур
  • Самолетни билети от туристическа агенция Александър Тур

Круизи от България

Интересът към круизите е голям, а към круизи от България – постоянен. За съжаление, огромните круизни кораби, които обслужват най-добрите дестинации рядко тръгват от страната по две основни причини:

На първо място, България не е интересна круизна дестинация, не само защото по черноморския ни бряг няма подходящи пристанища и градовете там не са популярни в световен мащаб, но и заради непосредствената близост на екзотична Турция и великолепието на Гърция с нейните десетки острови и отлично развит туризъм. За съжаление, на техния фон, ние не успяваме да предложим конкурентен туристически продукт…

На второ място, пасажерите, тръгващи от България са ограничен брой и процентно, той е съвсем нисък, съпоставен с останалите националности, представени на борда. Круизен кораб би могъл да премине и спре на нашите пристанища, ако към него се осигуряваше траен и голям поток от български пътници, какъвто ние нямаме.

Но не бързайте да унивате! През България преминават доста речни круизи по Дунав и круизните кораби не ни подминават напълно в своите маршрути.

Круизи, потеглящи от България почти няма, но за щастие има достатъчно близки пристанища, до които можете да стигнете с кола, автобус или чартърен полет.

Най-популярното круизно пристанище за отплаване е Генуа. Отлично оборудвано и без високи такси (ако пътувате с автомобил, има осигурен платен и нескъп паркинг за времето на вашия престой). Круизните пътувания на компанията MSC обикновено потеглят от Генуа. Венеция и Чивитавекия са други две много използвани круизни отправни точки.

Най-близо до нас са круизните пристанища на Атина и Истанбул. И в двата града може да се намери прилично място за престой, в случай че искате да останете за някоя и друга нощувка.
Рим, Миконос, Ефес в Турция, Санторини, Измир, Корфу, Дубровник, Бари, Крит – също разполагат с пристанища за круизни кораби, но по-често са част от маршрутите на круизните кораби, а не тяхна начална точка. По-далечни пристанища са Валенсия, Барселона, Палма де Майорка, както и северните столици, портовете на Германия и Франция и на Британския остров.
Повечето круизи, които се предлагат за България, отчитат транспортния проблем и често комбинират круизното пътуване със самолетни билети до пристанището на отплаване.

Пристанището на Генуа:

Пристанището на Атина:

Круиз – есен 2013

С отстъпките за круизното пътуване, което ви предлагаме, можете да пътувате изгодно за 8 дни в Средиземно море на база ALL INCLUSIVE

С този круиз ще посетите Барселона, Ла Гуле (Тунис), Чивитавекия (Италия), Ливорно (Флоренция, Пиза), Генуа, Италия, Вилфранш, Франция (Монте Карло, Монако).

За допълнителна информация и резервации вижте тук: Круиз есен 2013

Кейт Мидълтън кръщава кораба Royal Princess

Великолепният нов круизен кораб бе кръстен с бутилка шампанско Навухудоносор на стойност £1,250 (Nebuchadnezzar) от самата херцогиня на Кембридж, бременната Кейт Мидълтън.
Смята се, че това е последната публична поява на кралската особа преди официалното й оттегляне по повод първото й раждане на бъдещия британски престолонаследник.

Роял Принцес ще направи първото си пътуване днес, дестинация – Барселона, под ръководството на капитан Тони Дрейпър, като отплава от пристанището на Саутхемптън.

Първият кораб Роял Принцес, чиято камбана бе наследена от чисто новия круизен кораб, бе кръстен от принцеса Даяна през 1984-та.

Круизният кораб е част от семейството на круизната компания Princess Cruises. Оборудван е със СПА център, казино и великолепна галерия, както и 10 различни ресторанта. Пасажерите се настаняват в 1 780 луксозни каюти. Роял Принцес е най-дългия кораб в компанията.
След Барселона, пътешествието й ще продължи през Лисабон, Гибралтар и Малага.
Следващият й круиз ще е презокеански.

(По снимки и информация на DailyMail)

Круизно пътешествие по следите на слънцето

Пътувайте с круиз и наблюдавайте слънчевото затъмнение през Март 2015 на Ферьорските острови – Дания

Освен ако не сте един от 49 000-те жители на Ферьорските острови или гостуващ в техните (доста скъпи ) хотели, шансът да видите изчезващото слънце през март 2015 е да пътувате на круизен кораб. Разбира се и това пътешествие има висока цена, но преживяването си струва.
След тази дата, следващия ви шанс да наблюдавате пълно слънчево затъмнение е през август 2026г.

Круизните линии, пътуващи в северните морета побързаха да организират пътуванията през този период така, че пътниците да се насладят на природното чудо. Може да се каже, че морето в този район ще е доста препълнено. В периода можете да станете свидетели и на красивото Северно сияние.

Една от възможностите за круизно пътуване по маршрута на пълното слънчево затъмнение март 2013-та бе 14 дневния круиз на MV Voyager, който отпътува от Портсмут на 16 март 2015г. и преминава през Исландия и Белфаст – за съжаление круизът е напълно разпродаден.

Корабът Марко Поло на Cruise and Maritime Voyagesсъщо отпътува на 15 март, за да посети северните градове Киркуол, Рейкявик, Инвергордон и Ферьорските острови. Цената също е доста солена – £1,319 на човек в двойна каюта, £4,089 на човек в лукс каюта.

Очаква се потвърждаването и на 15 дневен круиз по линията на затъмнението – Будика на Фред Олсен продава билети на цена от £1,799 до £3,209.

Пълното слънчево затъмнение ще продължи само 2 мин и 47 секунди и всички пасажери, закупили билет за тази дата, щесе молят времето да не е облачно, каквото за жалост е обичайното за района. Ферьорските острови се славят със средно 260 дъждовни дни годишно и прогнозите не са благоприятни.

Ако сте нетърпеливи да видите пълно слънчево затъмнение и сте все още сърдити на бнт за проваления им опит да заснемат такова на територията на България преди години, можете да резервирате круиз на Сага Сапфир, 28 дневен круиз през Канарите и Африка. Цените са от £3,149.