Ние Ви препоръчваме


  • Хотели с туристическа агенция Александър Тур
  • Круизи с туристическа агенция Александър Тур
  • Екскурзии и почивки с туристическа агенция Александър Тур
  • Самолетни билети от туристическа агенция Александър Тур

Най-големият круизен кораб

Круизните компании непрекъснато подновяват своята база и постоянно съобщават за настоящия строеж или плановете си да построят следващия огромен круизен кораб с уникални удобства, който да стане хит сред феновете на круизните пътешествия.

Днес ще ви срещнем с най-големия круизен кораб, който пътува по моретата и към днешна дата – май 2011 – няма достоен съперник.

Топ пет най-огромни круизни кораба в света са пртежание на круизната компания Роял Карибиън, включително и най-големия – MS Allure of the Seas (Повика на моретата), който се отличава с изумителния общ тонаж от 225 282 тона и струва 800 млн.евро. Изтласква 100 000 тона, дълъг е 360 метра, висок е 72 метра (над водното равнище), пътниците му се разполагат върху 16 дека и развива скорост от 22 възела (41.9 км/ч). Вместимостта му на пътници е 6 300 човека включващо персонала.

Интересното е, че този кораб е само с два инча (около 5 сантиметра) по-дълъг от сестра си “Оазис на Моретата”.
  
 По време на пътуването си до дока, на който домува – Порт Евърглейдс, близо до Форт Лодърдейл, Флорида, под въпрос е било пресичането на кораба под моста Стоърбелт, за когото се е смятало, че разстоянието от горната част на кораба до моста ще е едва 30 сантиметра. Корабът минал успешно и дори доказал на практика теоретичността на прочутия хидравличен ефект на допълнително потъване на кораб, при плуване в плитчини, като го е опровергал.

На кораба се намира първият морски Старбъкс и първият магазин от веригата Брито, отворен на територията на кораб, наред с още десетки кафенета, ресторанти, барове, фитнес, огромна театрална зала, ледена пързалка и всякакви удобства и магазини. Уникален е начинът, по който забавленията се разполагат и допълват взаимно, като заемат ту един дек, ту няколко и насичат кораба на различни, тематично обособени пространства, дублиращи вече известни места като например Сентръл парк или Бордуок. Театърът е с амфитеатрално разположение и е първият от вида си, някога строен на кораб.

Дрескодът вечер на кораб от такъв мащаб варира от ежедневно облекло, до официално. Ежедневното облекло включва рокли и панталони за жените и ризи, съчетани с панталони за мъжете, докато официалното изисква коктейлни официални рокли за жените и сако/костюм за мъжете. Обикновено дрескодът за вечеря и посещение на някои от ресторантите се редува – за едноседмично пътуване, за поне две от вечерите се препоръчва официално облекло.

През 2011 корабът ще е отправна точка на турнето на Тейлър Суифт, като на неговия борд тя ще изнесе първия си концерт от летния си тур.Няма коментари »

Все още няма коментари.

Остави коментар

Security Code: