Ние Ви препоръчваме


  • Хотели с туристическа агенция Александър Тур
  • Круизи с туристическа агенция Александър Тур
  • Екскурзии и почивки с туристическа агенция Александър Тур
  • Самолетни билети от туристическа агенция Александър Тур

Круизи – багаж и облекло

Какво да облечем и какъв багаж да вземем със себе си по време на круиз

Круизният кораб наподобява голям ол инклузив хотел, с много места за забавление и изхранване и да се подбере правилния багаж не е лека задача.
За запознатия с условията на борда, изискването за вечерно облекло за някои от ресторантите и по време на вечеря означава, че наред с обичайните за път и ваканция дрехи, е добре в куфара да попадне и поне един официален тоалет – било то риза и панталон или семпла вечерна рокля, разбира се не от копринените рокли, подходящи за нощта на Оскарите. За мъжете е препоръчително да имат костюм – дори да не ви е грижа, можете да се окажете един от малкото, който не носи подходящо облекло в специалните ресторанти, за които е поставено дрескод изискване, а това не е приятно усещане.

Задължително вземете топла връхна дреха. Дори обикаляните от кораба дестинации да са екзотични и с тропичен и екваториален климат, вятърът в океана и моретата е постоянен и вечер може да бъде доста студен. Непромокаема и устойчива на вятър дреха е най-доброто решение. Не си спестявайте багаж, като се лишавате от важно за вашето оцеляване облекло. Ако посещавате фитнес, вземете нещо леко и спортно, например спортен клин и тениска. Не забравяйте банските!

Най-обичайното облекло за през деня е бермуди и тениска за мъжете и лека рокля за жените, ако круизното пътуване е лятно или обикаля екзотични острови и крайбрежия. Внимавайте – на борда се почернява изключително бързо. Запасете се със слънцезащитен крем с висок фактор – много козметични марки предлагат т.нар. яхтен слънцезащитен крем с висок фактор, от порядъка на 70-80 СПФ. Причината за бързото потъмняване и слънчево изгаряне са отразяваните от морската повърхност слънчеви лъчи, с който ефект тяхното количество и действие се увеличава многократно. Ако не желаете слънцето да остави по вас неприятни разлики между изложената и покрита от слънцето кожа, носете изрязано облекло, но го съобразете с изискването оскъдни дрехи да се носят единствено около басейните и водните забавления.

Круизите около Аляска, Южна Америка, ЮАР и Балтийската част на Европа изискват от вас да приготвите ръкавици, шапка и топли дрехи.

За „горещите” круизи вземете слънчеви шапки, шалове, тъмни очила и бижута, които не искате да рискувате да оставяте сами в кабината. Високите обувки не са проблем, но за пристанищата и ежедневието вземете маратонки и удобни обувки, с които ще можете да обикаляте дестинациите, които круизния кораб посещава, както и палубите. На големите крузни кораби вълнението почти не се усеща, така че не редете в ума си сцени от филми, в които корабът се накланя застрашително на различни страни, така че вървенето по палубите е невъзможно. И все пак, корабът не е стабилната суша. Ако не сте уверени в походката си на модел, заложете на ниски обувки.

Аксесоари и друг вид багаж: Добре е да носите със себе си и малка чанта, в която да носите със себе си пари, карти и по-важните документи и вещи. Непромокаем калъф за фотоапарата и другата техника, коато носите у вас и малка раница за слизанията на брега са важни вещи за круизното ви пътуване. Не взимайте със себе си алкохол, защото може да бъде конфискуван – на борда се продава. Добре е да носите и малък адаптер за електричество, ако носите със себе си ютия и други енергозависими вещи. Надуваемите играчки са най-практични, ако пътувате с деца. Бинокълът е полезен особено за северните дестинации, шнорхел и други вещи, които не искате да наемете, лекарства и козметика са препоръчителна част от багажа. Не взимайте със себе си кърпи, сешоари и други, осигурени от кораба вещи.Няма коментари »

Все още няма коментари.

Остави коментар

Security Code: