Ние Ви препоръчваме


  • Хотели с туристическа агенция Александър Тур
  • Круизи с туристическа агенция Александър Тур
  • Екскурзии и почивки с туристическа агенция Александър Тур
  • Самолетни билети от туристическа агенция Александър Тур

В кухнята на круизните кораби

Кухнята на Куийн Мери 2 – какво е да си готвач на кораб…

Главният готвач на Куийн Мери 2 Клаус Кремер работи с круизната линия вече 22 години и е начело на 9 кухни на борда. Журналистът Дейв Лебовиц го следва навсякъде из поверените му готварски помещения за да разбере различно ли е да си кок (термин за корабен готвач) и какви предизвикателства се крият в корабната кухня…

За Куийн Мери 2, огромен круизен презокеански лайнер, изхранването на хилядите пътници на борда е сериозна работа. Ол инклузив менюто на круизния кораб не е предизвикателство за екипажа в кухнята. Много от служителите в него натрупват опит в големи хотелски вериги, преди да приемат предизвикателството на круизната кулинария. Големите луксозни круизни кораби предлагат още много варианти за хранене на борда, организирани в ресторанти, барове, сладкарници и кафенета.

Трудностите започват с добре приготвената храна, която се прави в корабната кухня, без да се използват замразени и полуготови храни. Поддръжката на блестящите прибори и оборудване от неръждаема стомана иска специално внимание и много труд.

Пасажерите на кораба могат да разгледад кухнята през определен период. Главният готвач на Куийн Мери 2 се засмива при гледката на проточилата се линия от хора, пресичаща кухнята, опашка от повече от 600 човека.

За пътешествие от само една седмица през кухнята минават 12 тона месо, морска храна и пилешки продукти – по дванадесет тона от всяко, уточнява Кремер.
Пекарната на кораба е впечатляваща – всички хлябове, питки, бисквити и сладкарски произведения се правят ръчно, без да се използват полуготови продукти. Всеки ден тук се месят 800 кроасана и около хиляда питки.

Куийн Мери 2 е един от малкото презокеански кораби за туристи и използването на прясната вода е ограничено, както и замяната на едни пресни продукти с други. Корабът не вижда суша с дни.Няма коментари »

Все още няма коментари.

Остави коментар

Security Code: