Ние Ви препоръчваме


  • Хотели с туристическа агенция Александър Тур
  • Круизи с туристическа агенция Александър Тур
  • Екскурзии и почивки с туристическа агенция Александър Тур
  • Самолетни билети от туристическа агенция Александър Тур

Круиз из Гърция, Турция, Египет и Израел

Един от ежегодните маршрути на Пулмантур круизи с кораба Зенит (Круиз „Източен Зенит” в предлаганите от Александър Тур круизи) е в най-близката до нас част на Балканите и Азия с Турция и Израел – Средиземно, Бяло и Егейско море и горещите брегове на Африка при Египет. Продължителността на круиза е седмица (8 дни), отпътува от Атина, с което пътните разходи се снижават до минималните възможни, когато говорим за круизно пътуване.

За тази цяла круизна седмица ще посетите Атина, Александрия в Египет, Порт Саид, отново там, Ашдод (Йерусалим, Витлеем) в Израел за два дни, Лимасол на остров Кипър и турския курорт Мармарис, след което корабът се връща обратно в Атина.

Ашдод

Двете египетски пристанища са сред най-колоритните градове, които ще посетите по време на това круизно пътешествие, въпреки че останалите не им отстъпват по нищо, тъй като повечето от включените в програмата градове са видни представители на древни цивилизации и съществуващи от хиляди години пристанища.

Порт Саид

Порт Саид, за разлика от Александрия е ново пристанище, възникнало след построяването на Суецкия канал. Известният автор на „Маугли” Ръдиард Киплинг казва за него: „Ако наистина искате да откриете познат, запален по пътешествията, има две места на планетата, където просто трябва да седнете и да почакате и рано или късно този човек ще се появи – това са пристанищата на Лондон и Порт Саид”.

Основан през 60-те години на 19 век, Порт Саид бързо става стратегически търговски и мореплавателен център за тази част от Африка. Половин век по-късно пристанищния град наброява почти 100 000 души – еврейски търговци, магазинери от Египет, гръцки фотографи, италиански архитекти, швейцарски хотелиери, служители малтийци, френски банкери и шотландски инжинери са сред постоянните обитатели, а голяма маса хора – пътници към Далечния изток и Африка, нощуват тук и създават търговски и приятелски връзки, ако градът е бил приветлив към тях (преходните пристанища като Марсилия, Порт Саид или Бомбай са всеизвестни с обирите, пиратските кораби и прочутия пристанищен живот, в който оцеляването е трудна задача). За авантюристите пристанището и до днес крие същия чар, който е събирал богатото културно многообразие от пътешественици през последните сто години.

Александрия

За Александрия, пристанище и важен за Римската империя и Гърция, както и за самия Египет град, може да се каже много. Всеки добър пътеводител за града ще ви заведе при останките и запазените паметници на някои от световните културни наследства и чудеса на света, някога прославяли града, като един от най-важните в древния свят, втория по важност и големина след Рим. Пристанището на Александрия се намира в западната част на делтата на река Нил, отворено към Средиземно море. Двете пристанища – източното и западното са разделени едно от друго с малък полуостров. Круизните кораби акостират в западното пристанище на Александрия, тъй като източното е по-плитко и не приема кораби с големи тонажи. И двете пристанища са пълни с акостиращи кораби и пътят към тях е колоритно обсипан с кораби от всякакъв вид, яхти и малки лодки, които навигират с внимание един за друг, поради многобройното им присъствие.

Минаретата, кубетата на сградите около пристанището и забързания по арабски живот в града са приключение сами по себе си, за това не пропускайте възможността да почувствате полъха на древността на Александрийското пристанище.

Този круиз е валиден за круизни пътешествия 2011 и най-вероятно ще бъде включен в круизните програми на Пулмантур за 2012-та.Няма коментари »

Все още няма коментари.

Остави коментар

Security Code: