Ние Ви препоръчваме


  • Хотели с туристическа агенция Александър Тур
  • Круизи с туристическа агенция Александър Тур
  • Екскурзии и почивки с туристическа агенция Александър Тур
  • Самолетни билети от туристическа агенция Александър Тур

Круизи в Северна Европа

Зимата дойде а с нея и снегът, замръзналите реки и крайбрежия и студеното време. За пътешествениците, които обичат круизните пътувания и корабите, зимата е само повод да пътуват сред бялата красота на снеговете така, както самите викинги са пътували, смело и неустрашимо из северните морета. Добре отоплени кораби и интересна компания предлагат зимните круизи, от които в следващите дни ще подберем такива,  които ще ви срещнат с най-красивите балтийски столици.

Гледката към покритите с бял пух брегове е несравнима. Отблясъците от дневното слънце и тишината на сините брегове нощем са преживяване, споменът от който ще пазите до живот. Среща с величието на природата и безкрая на спотаения в студа и мрака живот,  притежават уникално очарование и събуждат сетивата за истинска отмора и почивка. Круизния кораб през зимата се движи по “утъпкани” маршрути – кратки разстояния между големите столици на северна Европа с постоянен трафик, близост до брега и спасителните служби – даваме всички тези уверения в случай, че въображението на някой пасажерите е пренаселено със сцени от “Титаник”. Круизите в Северна Европа обикновено обикалят дестинации като Дания, Норвегия, Швеция със Стокхолм, Финландия и други.

Как да се облечем за зимен круиз?

Какво да носим със себе си на зимен круиз?

Зимата на борда е същата като на сушата с някои малки разлики – студеното време, снегът, замръзването на водата навън, в причудливи висулки, леденостуден дъжд, силни вълнения по време на които чувате потропването на леда са като навсякъде, но на борда на пътуващ през зимата круизен кораб можете да очаквате още резки спадове на температурите, особено ако се придвижвате нагоре по посока на полюса, както и силни студени ветрове.

За това и екипировката за зимен круиз трябва да е сериозна. Вземете си добро зимно яке, за предпочитане спортен модел, според стандартите за добра зимна екипировка – пълнеж от висококачествен гъши пух, стандарт 650, пълнеж горетекс, ветро и водоустойчива повърхност на якето, съчетани със зимна грейка, тази която бихте облекли по ски склоновете на зимните планини. Топла шапка или качулка поръбена с пух или кожа с дълъг косъм е друг трик, който народите по северните ширини използват – дългата козина “улавя” вятъра и пречи на бързото охлаждане на лицето.

Подплатете се добре отдолу с качествени поларни пуловери или такива от вълна. Фини материи като вълна от алпака, агнешка вълна, ангора и някои модерни синтетични влакна, специално пригодени както да охлаждат, така и да запазват естествената топлина на тялото, остават добър избор за жените, които не предпочитат да ходят дебело облечени. Не забравяйте класическата риза от истинска коприна, прочута със своите качества да съхранява перфектната телесна температура – нито много висока, нито много ниска.

Използвайте мазен крем за лице, специално предназначен за зимни условия, който поставяйте поне два часа преди престой навън, за да попречите на неусвоените водни молекули, съдържащи се в него и целящи хидратация, да замръзнат при сериозни температури под нулата.

Вземете със себе си тъмни очила – белотата наоколо уморява очите.

Не забравяйте и нещо на пръв поглед противоречиво – бански костюм. На борда на корабите пътуващи по северноморските линии има много удобства като топла сауна, парна баня и джакузи, в които можете отлично да се затоплите и отпочинете. Ако по време на екскурзия по брега решите да посетите истинска финландска сауна, банските ще са ви нужни.

Вземете си и коктейлна рокля, красива дреха за вечерно събитие. На борда на круизните кораби пътуващи по маршрут зимен круиз се организират често гала вечери, вечери с танци и новогодишни и коледни празненства, на които официалното облекло е задължително.

И не забравяйте, че само на круизно пътешествие можете да направите страхотни фотоси като тези:Няма коментари »

Все още няма коментари.

Остави коментар

Security Code: