Ние Ви препоръчваме


  • Хотели с туристическа агенция Александър Тур
  • Круизи с туристическа агенция Александър Тур
  • Екскурзии и почивки с туристическа агенция Александър Тур
  • Самолетни билети от туристическа агенция Александър Тур

Круизи Турция

Круизи от Истанбул Турция

Турция, южната ни съседка е любопитно и привлекателно място за круизни пътувания и обиколки. Пристанища и забележителности, древни като света (Турция е част от т.нар „Люлка на цивилизацията”), паметници от няколко религии, цивилизации и етноси, пробивен и привлекателен за западноевропееца и северноамериканеца туризъм – Турция има всичко, от което имате нужда за едно богато круизно пътешествие. Синевата на морето и добре развитите турски курорти с техните хотели-дворци единствено допълват привлекателността на дестинацията за круиз и круизи, близо до България.

Круизните пътувания през Турция най-често спират по пристанищата на Средиземно, Мраморно и Егейско море. Дикили, Измир, Мерсин, Кушадасъ, Мармарис, Амбарли и Анталия предлагат не само удобства за круизни кораби но и добре устроени яхтени пристанища, в случай, че решите да пътувате в по-малка компания.
Пристанищните градове на Турция са отлична отправна точка за пътешествия и екскурзии до исторически забележителности и древни градове. От пристанището на Кушадасъ можете да потеглите на еднодневна екскурзия до Ефес, един от градовете, в който апостол Павел е основал една от първите християнски църкви.

Пристанището в Бодрум ще ви посрещне със замъкът на Св. Петър (построено през 15 век) и архитексура и подредба, силно повлияни от гръцките. Бодрум е и едно от най-посещаваните от яхти пристанища, за това не е изненада, че тук можете да се насладите и на истински европейски шопинг – много световни дизайнери и модни къщи поддържат магазини в района, от които можете да закупите лицензираните им продукти (независимо от хилядите реплики, с които ще ви залее пазарът отвън).

Третия по големина турски град, Измир, се слави със своето скътано сред планини пристанище. Стръмните му склонове позволяват акостиране на разнообразни по тонаж и водоизместимост круизни кораби, а богатството на културните наследства, оставяни от древните гърци, римляни, византийци и османци е гаранция, че независимо какво търсите – забавно преживяване или културно-историческа наслада, в Измир ще го получите. Пристанището в Измир подслонява и разнообразие от кораби с различна от пътническите круизи цел и често е обект на рисунки и фотографии, заради своята причудлива и заразяваща атмосфера.

Пристанище Измир

Не на последно място, пристанището в Истанбул носи всички предимства и недостатъци на световно пристанище – от натоварения трафик, до достъпа до един от най-посещаваните градове в този край на света. Истанбул, сам по себе си е буден и пълен с живот град, за когото могат да отидат цели дни в разглеждане на забележителности.
Истанбулското пристанище, е едно от най-близките до България световни круизни пристанища и оттам тръгват редица круизи, предлагани от Александър Тур (22 години опит в круизните пътешествия).

Пристанище Истанбул

На вашето внимание предлагаме няколко подбрани круиза, отпътуващи от пристанище Истанбул: (повечето са с начална и крайна точка – Истанбул)

Круизи от Истанбул – оферти 2013

Гръцки острови и Турция
Кораб: Ориенталска кралица
Маршрут: Истанбул , Миконос , Миконос , Патмос
Дати на отплаване: септември и октомври 2013
Цена от: 649 €

От Истанбул до Венеция – 4 дни
Кораб: МСЦ Дивина
Маршрут: Истанбул , Дубровник , Венеция
Дати на отплаване: лято и есен 2013
Цена от: 309 €

От Истанбул до Венеция – 8 дни
Кораб: Гранд Селебрейшън
Маршрут: Истанбул , Истанбул , Атина , Санторини
Дати на отплаване: лято и есен 2013
Цена от: 623 €

Източно Средиземноморие от Истанбул – 8 дни
Кораб: МСЦ Дивина
Маршрут: Истанбул , Дубровник , Венеция , Бари
Дати на отплаване: лято и есен 2013
Цена от: 699 €

Турция, Хърватска, Италия и Гърция от Истанбул – 10 дни
Кораб: Коста Фасиноса
Маршрут: Истанбул , Дубровник , Венеция , Бари
Дати на отплаване: лято 2013
Цена от: 754 €

Черно море от Истанбул – 13 дни
Кораб: Азамара
Маршрут: Истанбул , Амасра , Трабзон , Батуми …
Дати на отплаване: есен 2013
Цена от: 4145 €

Тюркоазени брегове от Истанбул – 12 дни
Кораб: Азамара Джърни
Маршрут: Истанбул , Чанаккале , Миконос , Моливос(о-в Лесбос)
Дати на отплаване: есен 2013/ октомври
Цена от: 2083 €

Гръцки острови и Турция от Истанбул – 13 дни
Кораб: Селебрити констелейшън
Маршрут: Истанбул , Истанбул , Кушадасъ , Бодрум
Дати на отплаване: есен 2013/ октомври
Цена от: 858 €


За информация и резервации – 02/983 33 22 – Александър Тур. Вижте всички круизи от Истанбул тук (посочете като критерий: начално пристанище: Истанбул)Няма коментари »

Все още няма коментари.

Остави коментар

Security Code: