Ние Ви препоръчваме


  • Хотели с туристическа агенция Александър Тур
  • Круизи с туристическа агенция Александър Тур
  • Екскурзии и почивки с туристическа агенция Александър Тур
  • Самолетни билети от туристическа агенция Александър Тур

Изправянето и разчистването на потъналия Коста Конкордия

След почти 2 години, стартира планът за изправяне на заседналия в италиански води круизен кораб Коста Конкордия. Днес, понеделник 16 септември започна спасителната операция  край остров Джилио, на круизния кораб, чиято съдба ще е претопяване, след нарязване на части. Пристанище на Джилио ще остане затворено през целия ден.

Цената от 1.1 млрд. евро загуба бе покрита от компанията собственик на круизния кораб. 600млн. евро ще струва акцията по почистването на крайбрежието, изнасянето на кораба и операцията по неговото претопяване за скрап – “Карнивал”, която е собственик на компанията “Коста” също ще поеме цената за разчистването.

През зимата Коста Конкордия ще бъде приведен изкуствено в плавателен режим и откаран до някое от италианските пристанища, за да бъде нарязан за скрап.

Извеждането на Конкордия от водите на италианското крайбрежие, посещавано от милиони туристи годишно, е предизвикателство както за инжинерите, така и за еколозите. Поради големия интерес, акцията се следи от над 300 акредитирани журналисти.Няма коментари »

Все още няма коментари.

Остави коментар

Security Code: