Ние Ви препоръчваме


  • Хотели с туристическа агенция Александър Тур
  • Круизи с туристическа агенция Александър Тур
  • Екскурзии и почивки с туристическа агенция Александър Тур
  • Самолетни билети от туристическа агенция Александър Тур

Круизи до Израел

Когато посетите Израел, възползвайте се от възможността да посетите цели 3 морета (едното от тях наречено така условно) – Средиземно море, Червено море и Мъртво море.

Днес ви предлагаме галерия със снимки от три крайбрежия в Израел, две от които можете да посетите с круизно пътуване (Ейлат и пристанищата по Средиземно море – Хайфа, Тел Авив и други).

Някои от най-натоварените круизни, пътнически и най-вече търговски водни маршрути в света преминават през акваторията на Средиземно море. Водите на морето при Израел са топли и стават за почивка край морския бряг, както и за екскурзия по вода и през четирите сезона в страната (все пак периодът от декември до април не е много подходящ за плуване). Пристанището на Хайфа редовно подслонява круизни кораби от големите круизни компании. Достъпът до града е бърз, той като то се намира фронтално, в най-изпъкналата част на полуострова, който се сформира от сушата. Пристанището на Тел Авив е по-индустриално насочено.

Крайбрежието на Мъртво море има всички харастеристики на бряг край солено езеро. Достъпът е пряк, почти безпрепятстван от течения, вълнения, скали и други пречки. Водите на Мъртво море не предразполагат към плаване, нито към плуване дори, заради обилната концентрация на сол. Естественото езеро намалява и днес Мъртво море се състои от две големи водни площи, съединени с канал помежду си. Красотата на зелено-сините води на фона на меката жълта светлина, отразена от околната пустиня е уникална. Планините на Йордания от отсрещната страна редуват дълга верига от остри зъбери и върхове. Цялостната картина около Мъртво море е печално суха и дори надеждата на пътника, останал без вода, остава напразна – водите на морето не стават по пиене по никакъв начин. Ако обаче вече сте решили този продоволствен проблем, остава ви да се потопите в богатството от луга и минерали, които Мъртво море предлага.

Крайбрежието на Израел с Червено море е само няколко километра, разположени между двете крайбрежни зони на Египет и Йордания. Студентското градче и красив южен курорт Ейлат предлагат уникална възможност да разгледате великолепието от корали по бреговете на Червено море – не само в станцията за подводно гмуркане, но и из местата за свободно плуване в курорта.

Круизите в Израел най-често използват крайбрежието на Средиземно море. Зоната на Червено море и Ейлат е все още сравнително спорна за новосъздадената държава и пътническите превози през Червено море са по-редки.

Ето няколко кадъра от крйбрежието на Израел и условията за круизно пътуване до страната:

Круизи до хайфа

Крайбрежието на Хайфа

Круизи до тел авив

Туристическа част от пристанището на Хайфа, Израел

Круизи до израел и ейлат

Крайбрежието на Ейлат. Йордания в далечината.

Круизи до израел и тел авив

Поглед към Мъртво море, езеро, разделено от солни ивици

Круизи до израел и Хайфа

Поглед към пристанището на Хайфа от Бахайските градини

Круизи до израелСредиземно мореНяма коментари »

Все още няма коментари.

Остави коментар

Security Code: