Ние Ви препоръчваме


  • Хотели с туристическа агенция Александър Тур
  • Круизи с туристическа агенция Александър Тур
  • Екскурзии и почивки с туристическа агенция Александър Тур
  • Самолетни билети от туристическа агенция Александър Тур

Круизи с Кунард

Круизна компания Кунард празнува 175 години по море през 2015

През 2015-та ще се навършат 175 години от създаването на една от най-успешните и добре познати корабни компании, специализирани в круизи и круизни пътувания – Кунард. Събитието ще се ознаменува с редица мероприятия, някои от които стартират сега, през 2014-та.
Най-голямото събитие се очаква да се реализира през май следващата година, когато от пристанището в Саутхемптън едновременно ще потеглят трите най-известни и големи кораби на Кунард – Queen Mary 2, Queen Elizabeth и Queen Victoria, които ще плуват в своеобразна формация, в която „Кралица Мери 2” ще поведе гордата флотилия.

Трите кораба – гордост на Кунард, която има предимството да е обслужвала пасажери през дълъг период от време, държейки списък с известни личности, които са пътували на нейните палуби – ще нощуват пред главната квартира на Кунард в Ливърпул, от която компанията движи делата си в Европа от 128 години. Счита се, че корабът „Куийн Мери 2” е видян от над 1млн. човека към днешна дата.

На 4 юли 2015, 175 години след като първия кораб на Кунард, Британия, отплува на първия си презокеански круиз до Америка (Ню Йорк), Queen Mary 2 ще отпътува от Ливърпул за Ню Йорк. Това ще бъде първия кораб на Кунард, който отпътува от Ливърпул за Новата земя от 1968-ма година насам. Круизът ще продължи 10 дни. Подобен, ознаменуващ годишнината круиз ще направи и „Кралица Виктория” за 7 дни.

Корабната компания Кунард, специализирана в луксозни и престижни круизи в наши дни е повече от водеща круизна линия, тя е символ на гражданското морско плаване за британците и за цяла Западна Европа, участник в двете световни войни и оставила богато наследство в морската навигация и управлението на пътнически кораби.

В момента трите кораба на Кунард (собственост на Карнавал Корпорация, Флорида) плуват в различни части на света. 700млн доларовия круизен кораб „Кралица Елизабет” обикаля света със своите 2 000 пасажери и през изминалата седмица можеше да бъде видяна в Окланд, Нова Зеландия. Нейната по-малка „сестра”, круизния кораб „Кралица Виктория” може да бъде видяна отново там тази сряда, 13 март.Няма коментари »

Все още няма коментари.

Остави коментар

Security Code: