Ние Ви препоръчваме


  • Хотели с туристическа агенция Александър Тур
  • Круизи с туристическа агенция Александър Тур
  • Екскурзии и почивки с туристическа агенция Александър Тур
  • Самолетни билети от туристическа агенция Александър Тур

Трансатлантически круизи

Не е необходимо да се страхувате от летенето, за да прекосите Атлантическия океан и подобно Христофор Колумб да откриете Америка чрез презокеански круиз. Днес много круизни компании ви дават възможност да преживеете приключението, което през последните няколко века е било единствения възможен начин за придвижване до Америка по времето на златните векове на големите корабни лайнери.

Днес разбира се, основната причина за презокеанско пътуване е изобилния разкош, който круизните линии обслужващи този маршрут са готови да ви предложат – първокачествено настаняване и много възможности за забавление посред широкия хоризонт на океана. Едно от любимите занимания на делфините е да пътуват редом с някой от пътническите лайнери, така че, дори посред морската пустош можете да видите прекрасните им скокове.
Друга забележителност, която не бива да пропускате е обсипаното със звезди небе. В океана липсват въздушните замърсявания от вредни изпарения, които ни съпътстват почти навсякъде на брега. Освен това, тъмнината е разкъсвана единствено от светлините на кораба, тъй като наоколо няма никакви градове и осветени места, които да нарушават светлинния фон.

делфини

делфини

Най-популярната е линията Англия – северните части на Северна Америка. Корабните маршрути свързват от една страна САЩ с пристанищата на Ню Йорк, Форт Лодърдейл, Маями, Сан Хуан и Сейнт Томас до Европейските пристанища в Лондон, Лисабон, Барселона, Малага, Рим и дори Истанбул. Препоръчителен за пътуване сезон е лятото, ако искате да хванете хубаво време. Ако искате да избегнете тълпите по пристанищата, пролетта и есента са по-добър вариант.

Цената на презокеанското пътуване свързващо Европа със Северна Америка е приблизително 600 (и нагоре) долара, в зависимост от превозвача и дестинацията. Цените за линията Европа-Южна Америка са чувствително по-високи и стигат до 2 500 долара (до Рио де Жанейро). През летния сезон не са малко и линиите, които предлагат луксозно пътуване за по-малко от 50 долара на ден. Куийн Мери 2, наследничката на великата си съименничка предлага трансатлантически круиз, като част от пътуването си от Южна Африка (Кейп Таун) до Америка – Ню Йорк, като тази най-дълга отсечка, свързваща южното със северното полукълбо се пропътува за приблизително 3 седмици и струва около 3000 долара.

През изминалия век пътническите лайнери на Кунард успявали да прекосят линията Саутхемптън (Англия) – Ню Йорк (САЩ) за около седмица и пътували през периода април-ноември. Днешните круизни линии могат да постигнат същата скорост на придвижване, но след проучвания на предпочитанията на пътниците, за оптимален срок за придвижване се приемат десетдневните круизи, които ви позволяват да видите повече от океанския живот и фауна.

Един от триковете, който пътниците усвояват по време на такова пътуване е да изместват часовника си с приблизително един час на нощ – така те се адаптират към часовата разлика между двата континента.

Ако искате да прекарате незабравима почивка по пътя си към Америка, винаги можете да обмислите и този романтичен, аристократичен начин на пътуване и да усетите от първа ръка тръпката на историята на презокеанското мореплаване.

Куийн Мери навлиза в пристанището на Сан Франциско

Куийн Мери навлиза в пристанището на Сан Франциско

Театър на презокеански кораб. Времето ви в океана е изпълнено с лукс и забавления

Театър на презокеански кораб. Времето ви в океана е изпълнено с лукс и забавления

Библиотеката с повече от 8 000 книги

Библиотеката с повече от 8 000 книги

Ресторант на кораба Куийн Мери

Ресторант на кораба Куийн Мери

Делфини, плуващи редом с кораба

Делфини, плуващи редом с кораба

Китове в открито море

Китове в открито море

 Няма коментари »

Все още няма коментари.

Остави коментар

Security Code: