Ние Ви препоръчваме


  • Хотели с туристическа агенция Александър Тур
  • Круизи с туристическа агенция Александър Тур
  • Екскурзии и почивки с туристическа агенция Александър Тур
  • Самолетни билети от туристическа агенция Александър Тур

Куийн Елизабет – най-новия круизен кораб на Кунард

Корабите на името на кралица Елизабет са сред най-популярните круизни лайнери в света. Кръстени са на Нейно величество – самата тя, едва 12 годишна, за първи път се качва на кораба с нейно име през 1938г. През 1946г., след войната, първата “Куийн Елизабет” възстановява курсовете си, вече като круизен, а не луксозен трансатлантически кораб. Вторият кораб “Куийн Елизабет – 2″, направил първия си курс през 1967-ма, се “пенсионира” през 2007г. в Дубай, където все ще предлага настаняване като хотел.

Третия кораб на името на кралицата бе официално кръстен на 12 октомври,  2010г. в пристанището на Саутхемптън. $634 милионния лайнер е с капацитет от 2 094 пътници и успя да продаде първия си курс преди 18 месеца за рекордното време от 29 минути и 29 секунди. Шестте луксозни, облицовани с мрамор апартаменти на кораба са вече резервирани за сватбени пътешествия, цената им  е £13,800 на човек за двуседмичното луксозно първо пътуване.

В построяването и аранжирането на кораба в корабостроителницата на пристанището Монфалконе, Италия се включват работници от цял свят – румънци, италианци, португалци, бояджии от Бангладеш и екипаж от Филипините. За някои от тях все още предстои да решават проблеми като оцеляването на истинската трева на игрището за крикет, построено на кораба, за която се смята, че няма да понесе добре морския климат. Актьорите, които ще представят “Дванадесета нощ” на Шекспир в театралната зала с капацитет 800 души и двата оркестъра се приготвят за предстоящите изпълнения. Шестте пиана на борда очакват акордьора, чието идване е символично – приема се, че той идва последен, като знак, че всичко останало на кораба е готово за път.

Долу, под дековете в ухаещите на вкуснотии кухни, 141 готвачи се приготвят за ежедневното изхранване на повече от 3000 човека. Те са улеснени с разнообразни складове (за хайвер, за ледени скулптури и други). Шест 30 тонни дизелови генератора, всеки с размера на малка сграда, ще поддържат кораба, произвеждайки 60 мегавата енергия, достатъчна да осигури електричество на петнадесетхиляден град.

Първото околосветско пътешествие на Куийн Елизабет ще се осъществи през януари 2011г, само след два месеца.

Акордьорът е вече на кораба…

Информация от www.guardian.co.uk, снимки – Ник Корниш

Куийн Елизабет тежи 90 000 тона и е построен за 2 години.

На пристанището в Монфалконе, Италия

Техници, декоратори и художници бързат да довършат задачите си, преди отплуването на кораба към Саутхемптън. За завършек в големия салон ще бъде поставен портрет на кралицата.

Последни довършителни работи по корабния басейн. Най-хубавата гледка се открива от джакузитата на борда.

Огромната зала за представления – музикални изпълнения, театър и кино.

Куийн Елизабет – първия кораб:1 Коментар »

  1. Коментар от nedka — June 14, 2012 @ 12:16 pm

    Впечатлена съм от лукса, декорите, от разнообразните развлечения, които са подготвени за почиващите, от цялата мащабна работа, което е довело до постигането на едно приказно преживяване на вашия круиз.

Остави коментар

Security Code: